Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

Je dočasný zákaz HHC dostatečný? Odpovídají právníci

Vláda chce od 1. března dočasně zakázat psychoaktivní látku HHC. Držení většího množství by tak mohlo být trestné. A je úplný zákaz řešení? Téma pro nejnovější díl podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s právní kanceláří PRK Partners.

Přečíst článek
Český výrobce dřevěných hraček a komponentů Detoa zvítězil v lednovém kole soutěže Visa Czech Top Shop 2024

Hračky ovládly lednové kolo soutěže maloobchodních prodejen

Tradiční český výrobce dřevěných hraček Detoa zabodoval v lednovém kole soutěže Visa Czech Top Shop. Newstream je mediálním partnerem soutěže.

Přečíst článek
Radomír Lapčík

Trinity Bank loni vydělala přes 800 milionů, stoupl jí počet klientů

Trinity Bank se loni dařilo: zvýšila depozita klientů o třetinu. Koupila také palác na pražských Příkopech, kde otevře prestižní pobočku pro klienty.

Přečíst článek
Dopis čtenáře: V Praze exhibuje lůza a burani. Všechny oficiální zemědělské organizace daly od této akce ruce pryč

Dopis čtenáře: V Praze exhibuje lůza a burani. Všechny oficiální zemědělské organizace daly od akce ruce pryč

Na komentář Dalibora Martínka s titulkem „Jste trapní, sedláci. Chcete blokovat město, peněz máte na rozdávání“ ze dne 17. února reagovala řada čtenářů. Některé reakce zveřejňujeme, v některých případech jsou drobně kráceny.

Přečíst článek
Obchodní centrum Palladium

ANALÝZA: Aktiva realitních fondů v Česku frčí. Proč do nich investovat?

Podílové fondy patří v České republice mezi oblíbené investiční nástroje. Populární jsou i realitní fondy, prostřednictvím kterých investoři vlastní podíly v průmyslových a logistických parcích, kancelářských budovách nebo v nákupních centrech. Zájem investorů potvrzují i aktuální údaje České národní banky (ČNB). Aktuálnímu vývoji aktiv realitních fondů v Česku se ve své analýza kvartálně věnuje analytička WOOD & Company Eva Sadovská.

Přečíst článek
Předseda ČSSD Jan Hamáček

Exministr vnitra Hamáček jde pracovat pro Strnadovu CSG jako lobbista

Bývalý vrcholový politik, exministr vnitra a bývalý předseda ČSSD Jan Hamáček bude pracovat pro zbrojařskou a průmyslovou skupinu CSG Michala Strnada v roli ředitele vnějších vztahů.

Přečíst článek

Zuckerberg vyzkoušel Apple Vision Pro. „Náš headset Quest je lepší. Tečka,“ zhodnotil

Internet zaplavila další recenze na Apple Vision Pro. Tentokrát ale není nadšená a pro pravověrné fandy Applu nepotěší. Ale co taky čekat od výrobce konkurenčního produktu. „Zdá se, že spousta lidí prostě předpokládala, že Vision Pro bude kvalitnější, protože je to Apple a stojí o 3 000 dolarů víc, ale upřímně řečeno mě docela překvapilo, že Quest je pro naprostou většinu věcí, ke kterým lidé smíšenou realitu používají, mnohem lepší," řekl Mark Zuckerberg, šéf Mety.

Přečíst článek

Cebia: Autorizované autoservisy odvádí horší práci než ty neautorizované

Fungování části značkových autoservisů v Česku se loni meziročně zhoršilo a v některých případech dokonce vykazovaly horší práci než ty neautorizované. Jejich hodnocení kleslo na 38 procent ze 100 možných. Vyplývá to z ročního hodnocení služby Audit servisů, kterou pravidelně poskytuje společnost Cebia. 

Přečíst článek

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk 2,8 miliardy

ČSOB Pojišťovna má za sebou rekordní rok. Ovládá téměř desetinu pojistného trhu a její zisk se přiblížil k třímiliardové hranici.

Přečíst článek
Nádraží Vyšehrad čeká přestavba na mikrobyty

Čtvrt milionu za metr čtvereční. Místo nádraží Vyšehrad budou mikrobyty

Dlouhé roky chátrající bývalé nádraží Vyšehrad v Praze 2 změnilo majitele. Podle informací serveru Seznam Zprávy má na místě nádražní budovy vyrůst projekt s mikrobyty. Developerem a investorem má být Milorad Miško Miškovič, který stál také u proměny pražského Karlína a s firmou Karlin Port Real Estate realizoval v hlavním městě více než padesátku projektů.

Přečíst článek
Výstava Good Company Circle

Spolupráce mezi neziskovkami a byznysem funguje. Zde jsou nejlepší projekty roku

Výstava Good Company Circle ve Štrasburku, kterou pořádal byznysový portál newstream.cz a záštitu nad ní převzala členka Evropského parlamentu Radka Maxová, měla velký úspěch a navštívily ji stovky lidí. Již na podzim se výstava představí také v Praze. Návštěvníci hlasovali o nejlepší projekt. Vyhlášení vítěze se uskuteční na podzimním slavnostním eventu Good Company Circle. Jaké projekty se probojovaly mezi desítku nejlepších?

Přečíst článek
Hypoteční trh se rozhýbal, průměrná hypoteční sazba klesla na 5,6 procenta

Nabídková sazba hypoték klesla nejnižší hodnotu od června 2022

Hypoteční sazby pokračují v poklesu. Průměrná nabídková sazba hypoték podle Swiss Life Hypoindexu klesla v únoru na nejnižší hodnotu od června 2022. Zlevňování hypoték by mělo pokračovat i v dalších měsících.

Přečíst článek
Výkon ekonomiky ve druhém čtvrtletí byl vyšší, než očekávala ČNB

Trinity Bank zvyšuje sazbu na svém spořicím účtu na 6,30 procenta

Česká národní banka podruhé snížila sazby, takže úroky na spořicích účtech budou obecně klesat. Přesto tuzemská Trinity Bank spořicí sazby zvýšila, a to na svých historicky rekordních 6,30 procenta.

Přečíst článek
Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Německý realitní trh prochází nelehkým obdobím. Ceny rezidenčních nemovitostí totiž zaznamenaly největší pokles za poslední desítky let. Poslední kvartál loňského roku však naznačuje obrat a ceny realit by se tak mohly začít znovu zvyšovat.

Přečíst článek

Výstava českých projektů ve Štrasburku ukazuje význam spolupráce byznysu a neziskovek

Je to jedno z důležitých spojení pro úspěšnou budoucnost. Spolupráce neziskového sektoru a soukromých společností nabývá na významu a může oba světy značně obohatit. Neziskový sektor totiž umí vyhledat konkrétní osoby, kterým pak ve spolupráci s komerční sférou dokáže nabídnout skutečně efektivní pomoc. 

Přečíst článek

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme