Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

Německo, Sasko

V Německu zuří opravdová realitní krize. Ceny bytů a domů spadly na šedesátileté dno

Německý realitní trh prochází nelehkým obdobím. Ceny rezidenčních nemovitostí totiž zaznamenaly největší pokles za poslední desítky let. Poslední kvartál loňského roku však naznačuje obrat a ceny realit by se tak mohly začít znovu zvyšovat.

Přečíst článek

Výstava českých projektů ve Štrasburku ukazuje význam spolupráce byznysu a neziskovek

Je to jedno z důležitých spojení pro úspěšnou budoucnost. Spolupráce neziskového sektoru a soukromých společností nabývá na významu a může oba světy značně obohatit. Neziskový sektor totiž umí vyhledat konkrétní osoby, kterým pak ve spolupráci s komerční sférou dokáže nabídnout skutečně efektivní pomoc. 

Přečíst článek

Ocenění Česko platí kartou vyhrála prodejna Maxík Milevsko

Kategorie Česko platí kartou soutěže Visa Czech Top Shop zná svého vítěze za druhé pololetí roku 2023. Nejúspěšnější prodejnou ze všech zapojených do projektu se stala prodejna Maxík Milevsko. Nabízí vše, co běžné domácnosti mohou potřebovat, a nově i digitální platby.

Přečíst článek
Tržby v maloobchodě loni klesly o rekordních 4,1 procenta. Závěr roku ale přinesl pozitivní obrat

Tržby v maloobchodě loni klesly o rekordních 4,1 procenta. Závěr roku ale přinesl pozitivní obrat

Postupné oživení reálných nákupů, které je patrné už od loňského listopadu dává tušit, že více než dvouletý negativní trend omezování domácností už končí. Začal s rostoucí inflací likvidující kupní sílu obyvatel a také s poklesem inflace končí.

Přečíst článek

Nenávistný internet je právní problém. A odpovědnost nenesou jen původci hate speech

Nejen Facebook, X, YouTube, Google a spol. budou muset nově odstraňovat „nezákonný obsah“, který není v souladu s právem Unie či právem některého jejího členského státu. Na koho se nařízení Digital Services Act (DSA) vztahuje, co je jeho obsahem a účelem, rozebírají právníci v podcastu Právo k Ranní Kávě.

Přečíst článek

DRFG u Hradce Králové buduje zdravotnický závod pro Heraeus

Na brownfieldu ČKD v Plotištích nad Labem na severozápadním okraji Hradce Králové vyroste další, v pořadí již třetí stavba. Distribuční centrum PPL a sklad Plzeňského Prazdroje doplní výrobna specializovaných zdravotnický přístrojů. Pro firmu Heraeus Medevio ji buduje skupina DRFG.

Přečíst článek
O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek

Miliardář Strnad podpořil vývoj léku proti leukémii

Díky finančnímu daru průmyslového holdingu CSG miliardáře Michala Strnada se podaří významně navýšit počet pacientů, kteří budou v rámci klinických studií léčeni v Ústavu hematologie a krevní transfúze (ÚHKT) imunoterapeutickou metodou.

Přečíst článek
video

Vstoupit na trh je lehké, uspět už ne, říká Zavadilová z newstream.cz

Zpravodajský web newstream.cz letos oslaví třetí výročí. Jak se buduje nové médium? Co přinese rok 2024 do ekonomiky? Odpovídala v pořadu Eva Talks moderátorce Evě Čerešňákové spoluzakladatelka a šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová.

Přečíst článek

Prodávají duši v peří. Z knihkupectví Martinus v Brně se lidem nechce odejít

Vítejte doma, knihomolové! Knihkupectví Martinus v Brně přišlo s neotřelým konceptem literární kavárny. Vůně knih, čerstvě pražené kávy a pohodlná křesílka navozují intimní, skoro až domácí atmosféru a vybízejí k listování knihou, která návštěvníkovi zrovna padla do oka. Čas tu ubíhá tak nějak jinak. Nejen proto si prodejna v nákupním centru Velký Špalíček vysloužila zlato v prosincovém kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop. Newstream je partnerem tohoto ocenění.

Přečíst článek

Czech Press Photo 2023 vyhrál snímek Romana Vondrouše od soudu

Hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo 2023 vyhrál snímek fotografa ČTK Romana Vondrouše, který na konci loňského července na Obvodním soudu pro Prahu 8 zachytil příznivce Patrika Tušla obviněného z obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka.

Přečíst článek
Setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles WEPs

Rovnost znamená byznys: Diverzita a rovnocenné podmínky mají své obchodní opodstatnění

Podle Gender Equality Indexu dosahuje v České republice podíl žen mezi členy představenstev největších kótovaných společností a dozorčích rad pouhých 21 procent. V porovnání se zeměmi EU se tak ČR nachází na 20. místě. Spolu se 17,7procentním rozdílem v odměňování v neprospěch žen patříme na evropském kontinentu k těm horším. Na sedmém setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles (WEPs) s podtitulem Rovnost znamená byznys se hovořilo především o tom, proč jsou změny tak pomalé a těžko se prosazují a jak přesvědčit ty, kteří mohou změnu urychlit. Panelovou diskuzi vedla Radmila Pinkavová Jirkovská, která se nedávno ujala role evropské koordinátorky WEPs.

Přečíst článek
Projekt Parvi Cibulka zahrnuje také nebytové prostory pro drobné obchody a služby.

Šéf finského developera: Apetit k růstu v Česku máme, ale brzdí nás byrokracie

Developerská společnost YIT pochází z Finska, kde má více než 100letou historii, a patří tam k těm nejviditelnějším. V Česku skandinávskou know how využívají šestnáctým rokem. A co konkrétně to znamená?

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Nekopejte do důchodců, když stát platí povaleče ve věznicích

Na komentář Dalibora Martínka s titulkem Má růst důchod rychleji nebo ne? Senioři by hlavně měli podporovat vnoučata, reagovalo mnoho čtenářů. Přinášíme jednu z reakcí čtenářky, jejíž identitu redakce zná, ale ponechává ji v anonymitě. Příspěvek jsme pro jeho rozsah redakčně mírně krátili.

Přečíst článek
Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Přečíst článek

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme