Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Módní značka Esprit zavírá. V Česku i Německu ji nahrazují multibrandové obchody Catches

Módní značka Esprit zavírá. V Česku i Německu ji nahrazují multibrandové obchody Catches
Profimedia
Denisa Holajová

Obchody módní značky Esprit mizí ze scény. Podle německých médií mají zavřít čtyři desítky prodejen, které tam provozuje franšízový operátor PTH Group. Druhou zemí, kde PTH působí, je právě Česko. Stejně jako u sousedů i zde se z Espritů stávají multibrandové prodejny Catches.

Reklama

Zprávy o konci Espritu v regionu přicházejí jen pár dnů poté, co byl oznámen bankrot švýcarské větve této značky, která je kotovaná na burze v Hongkongu.

Esprit podle zpravodajského serveru Rheinische Post údajně ukončil smlouvu s německou společností PTH Group. Skupina sídlící v Bischofswerdě u Bautzenu chce nyní obchodní prostory využít k jiným účelům.

Prodejny Espritu na německých nádražích jako například v Düsseldorfu už mění vývěsní cedule na Catches. Jejich provozovatelem je rovněž skupina PTH. Zlevněné oblečení značky Esprit zase  figuruje v internetovém obchodě Catches Outlet.

Manažer značky s.Oliver pro Česko a Slovensko Vladislav Hypš

Šéf značky s.Oliver Hypš: Prosadit se tady je těžší než v Německu, trh válcují polské řetězce

Konkurence na tuzemském trhu s módou je velmi ostrá. Navíc nájemné a poplatky v nákupních centrech jsou podle country manažera značky s.Oliver pro Česko a Slovensko Vladislava Hypše tak vysoké, že prodejny tam začínají postrádat ekonomický smysl.

Přečíst článek

První Catches v Palladiu

PTH Group provozuje dohromady na 115 obchodů v Německu a České republice. Kromě Espritu je také franšízantem značek jako Calvin Klein, G-Star, Levi's, Marc O'Polo, More & More a Tommy Hilfiger. Firma také provozuje více než 20 německých obchodů Tom Tailor.

První proměna Espritu na Catches se v Praze odehrála letos v lednu v nákupním centru Palladium. Nyní se mění Esprit například v pražském Atriu Flora, Arkádách Pankrác, Galerii Harfa či Olympii Brno.  

„Jedná se o nový multibrandový obchod na českém trhu. Catches Vám bude přinášet osobité styly, nové značky a s tím i nové módní inspirace. Aktuálně v našem obchodě naleznete světoznámé značky: Jack&Jones, Only, Vero Moda a Street One,“ uvádí Catches na webových stránkách nákupního centra Atrium Flora.

Reserved dobývá Londýn i Milán

Levná polská móda se valí na Evropu. Reserved dobývá Londýn i Milán, Pepco přepálilo expanzi

Střední a východní Evropa už je polským oděvním gigantům malá. Vlastník značek Reserved, Mohito či Sinsay, gdaňská společnost LPP, se letos odvázal k mohutné expanzi na západní trhy. Rovnou v mekce módy, na prestižním Corso Vittorio Emanuele II v Miláně, LPP otevřela na podzim svoji první italskou prodejnu. To v Londýně už má celkem čtyři, včetně vlajkové lodi na Oxford Street. Naopak Pepco teď hasí s následky rychlého otevírání stovek prodejen z minulých let.

Přečíst článek

Drahé energie, doprava i nájmy

Minulý týden podala švýcarská dceřiná společnost hongkongského Espritu návrh na insolvenci s odůvodněním, že chystá kompletní reorganizaci a „posílení svého podnikání s velkoobchodními a franšízovými partnery “.  

V regulačním podání na burze cenných papírů v Hongkongu společnost uvedla, že platební neschopnost a následné uzavření obchodů byly „nevyhnutelné“.  Způsobila je kombinace hospodářského poklesu, prudkého nárůstu energií a nákladů na logistiku, negativní spotřebitelský sentiment v Evropě a také vysoké nájemné za „nevhodně velké obchody“.

Ve stejné době představenstvo holdingu Esprit oznámilo, že s okamžitou platností rezignuje jeho výkonný ředitel a člen generálního výboru Wolfgang Paul Josef Schlangmann, který byl ve funkci od října 2021.

Polský řetězec HalfPrice expanduje po Praze

Polský řetězec HalfPrice expanduje v Praze. Trvající krizi na trhu s dámskou módou navzdory

Polští obchodníci s módním zbožím válcují český trh. Skupina CCC, provozující například stejnojmenné obchody s obuví, otevře v září hned dvě velké prodejny své další sítě HalfPrice s módou a bytovými doplňky. Její vlaková loď bude sídlit v budově Diamant na Václavském náměstí, kde nahradí nadnárodní řetězec s nizozemskými kořeny C&A. Další nová velká prodejna HalfPrice už se také chystá v nákupní galerii Arkády Pankrác.

Přečíst článek

Alessandro Michele

Souboj módních titánů začíná. Bývalý mág značky Gucci Alessandro Michele nastupuje k Valentinovi

Takovou revoluci italské módní domy dlouho nezažily. Návrhář Alessando Michele, který v uplynulém desetiletí dostal značku Gucci zpět do záře reflektorů a přitáhl jí nové, mladší zákazníky, nastupuje po roční pauze k Valentinovi, další italské značce haute couture. Oznámení následuje poté, co u Valentina minulý týden po 25 letech skončil kreativní šéf Pierpaolo Piccioli. Pro Gucci, kde se teprve zabydluje návrhář Sabato de Sarno, to znamená hozenou rukavici.

Přečíst článek

Módní paradox. Značky začaly sázet na udržitelnost a převálcoval je Shein

Západní móda se snaží o udržitelnost, ale je to marné. Všechny válcuje levný čínský Shein

Před pár týdny zkrachovala švédská firma Renewcell, jeden z nejslibnějších start-upů v oblasti recyklace módy. Z textilního odpadu začal vyrábět surovinu pro nové tkaniny. Trh mu předpovídal velkou budoucnost, protože značky potřebují materiály jako Renewcell's, aby splnily přicházející nařízení o udržitelnosti. Odběratelem a podporovatelem Renewcellu byl například řetězec H&M. Ovšem i ten dnes svádí zápas o svoji budoucnost. Příčinou je čínský Shein, který jde proti proudu udržitelnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Supermodelka Kate Moss letos oslavila padesátiny

„Mládí vpřed“ už neplatí. Stárnoucí generace X převrací svět módy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme