Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Windows od Microsoftu dostanou asistenta s umělou inteligencí

Microsoft zařadí do operačního systému Windows asistenta s umělou inteligencí.
Profimedia
 ČTK

Americká softwarová společnost Microsoft od příštího týdne zařadí do svého operačního sytému Windows asistenta s umělou inteligencí Copilot. Poprvé se objeví 26. září v bezplatné aktualizaci Windows 11, později bude k dispozici také ve prohlížeči Edge a softwarové sadě Microsoft 365, uvedla firma.

Reklama

Od listopadu nabídne Microsoft velkým společnostem možnost dokoupit si Copilota k softwaru Microsoft 365, dříve Office 365, za cenu 30 dolarů (690 korun) na uživatele měsíčně. Firemním pracovníkům může Microsoft 365 Copilot pomoci při přípravě souborů ve Wordu a prezentací v PowerPointu a při rychlém vyhledávání informací z e-mailových zpráv. Asistenti AI dokážou mimo jiné shrnut obsah textu, formulovat návrhy e-mailů nebo zpráv.

Spolupráce s otcem ChatGPT

Copilot je jedním z výsledků úzké spolupráce firmy se startupem OpenAI, který se stal známý díky svému chatbotovi ChatGPT. Generální ředitel Microsoftu Satya Nadella uvedl, že je nadšený z chatování s Copilotem ve svém osobním účtu.

Google, ilustrační foto

Google jde tvrdě proti ChatGPT. Nabízí vlastní AI, která je pětkrát výkonnější

Americká internetová společnost Google poskytla malé skupině firem svůj nový model umělé inteligence (AI) nazvaný Gemini. S odvoláním na informované zdroje to uvedl server The Information. Google chce tímto nástrojem konkurovat modelu ChatGPT-4 společnosti OpenAI, kterou podporuje Microsoft.

Přečíst článek

Dodal, že v jeho očích je práce s asistenty AI stejně pozoruhodná, jako vzestup osobních počítačů v 80. letech, internetu v 90. letech a mobilních telefonů v 21. století.

Souboj s Googlem a dalšími

Microsoft poprvé odhalil plány na Microsoft 365 Copilot v březnu. V červenci společnost oznámila, že toto vylepšení služby Microsoft 365 bude stát 30 dolarů měsíčně.

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí

Nejlepší, nejvyspělejší, nejvýkonnější. Taková má být umělá inteligence, kterou vyvíjí společnost Meta, za níž stojí technologický miliardář Mark Zuckerberg. Meta tak vyzval tak na souboj dosud nejvyspělejší model nabízený společností OpenAI.

Přečíst článek

Microsoft není sám, kdo chce využít generativní AI k vylepšení zpracování textu, tabulek a prezentací. Google si účtuje 30 dolarů měsíčně za Duet AI pro Google Workspace, který zpřístupnil podnikům koncem minulého měsíce.

Přeměnit Microsoft 365 Copilot ve velké podnikání může trvat delší dobu. Finanční ředitelka Amy Hoodová v červenci analytikům řekla, že růst od služeb AI bude postupný.

Více o dění kolem AI čtěte zde:

Zakladatel Microsoftu Bill Gares na snímku z 15. 2. 2023

Umělá inteligence je stejně zásadní jako počítače, internet a mobily, prohlásil Bill Gates

Sedmašedesátiletý průkopník osobních počítačů, zakladatel Microsoftu, miliardář a filantrop Bill Gates vysekl poklonu před nepřehlédnutelným trendem a fenoménem v technologiích, umělou inteligencí (AI). „Je to nejrevolučnější technologie, jakou jsem za poslední desetiletí viděl. Vývoj umělé inteligence je stejně zásadní jako vytvoření mikroprocesoru, osobního počítače, internetu a mobilního telefonu,“ napsal v úterý na svém blogu.

Přečíst článek

Umělá inteligence může vést k zániku lidstva, varovali vedoucí představitelé technologického sektoru.

Umělá inteligence by mohla vést k vyhynutí lidstva, varovali experti

Umělá inteligence (AI) může vést k zániku lidstva, varovali vedoucí představitelé technologického sektoru, včetně šéfa společnosti OpenAI, která vyvinula chatovacího robota ChatGPT. Apel asi nelze jen tak přejít mávnutím ruky, protože společné prohlášení podepsaly desítky akademiků, expertů a podnikatelů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme