Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google jde tvrdě proti ChatGPT. Nabízí vlastní AI, která je pětkrát výkonnější

Google, ilustrační foto
Robert Scoble / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Americká internetová společnost Google poskytla malé skupině firem svůj nový model umělé inteligence (AI) nazvaný Gemini. S odvoláním na informované zdroje to uvedl server The Information. Google chce tímto nástrojem konkurovat modelu ChatGPT-4 společnosti OpenAI, kterou podporuje Microsoft.

Reklama

Analytická společnost SemiAnalysis už dříve napsala, že Gemini je pětinásobně výkonnější než ChatGPT. Na konci roku 2024 může být dokonce až dvacetkrát výkonnější.

Gemini je soubor velkých jazykových modelů (LLM). Vedle generování textu na základě pokynů vytváří po zadání také obrázky. Počítá se s tím, že bude asistovat při programování. Pro Google má zavedení modelu Gemini zásadní význam. Firma letos posílila investice do generativní umělé inteligence a snaží se dohnat náskok OpenAI.

Google nyní vývojářům poskytuje přístup k relativně velké verzi Gemini, ale nikoliv k té největší, kterou právě vyvíjí. Internetový gigant plánuje zpřístupnit Gemini firmám prostřednictvím své služby Google Cloud Vertex AI. V srpnu Google představil generativní umělou inteligenci ve svém vyhledávacím nástroji uživatelům v Indii a Japonsku. Své nástroje s umělou inteligencí zpřístupnil také podnikovým zákazníkům za měsíční cenu 30 dolarů (zhruba 690 korun) na uživatele.

Američtí spisovatelé žalují společnost Meta kvůli umělé inteligenci

Američtí spisovatelé žalují společnost Meta. Její umělá inteligence jim měla zneužít díla

Skupina amerických spisovatelů včetně držitele Pulitzerovy ceny Michaela Chabona žaluje společnost Meta Platforms kvůli jejímu systému umělé inteligence Llama.

Přečíst článek

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí

Nejlepší, nejvyspělejší, nejvýkonnější. Taková má být umělá inteligence, kterou vyvíjí společnost Meta, za níž stojí technologický miliardář Mark Zuckerberg. Meta tak vyzval tak na souboj dosud nejvyspělejší model nabízený společností OpenAI.

Přečíst článek

Umělá inteligence pomůže bankám ještě lépe poznat své klienty

Služby přesně na míru díky dokonalé znalosti potřeb klienta, banka provázející své zákazníky na každém kroku v online světě nebo velmi rychlé uvádění nových produktů – to a ještě mnohem víc dnes bankám umožňují technologie.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme