Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí

Meta vyzvala OpenAI na souboj umělých inteligencí
ČTK
 ČTK

Nejlepší, nejvyspělejší, nejvýkonnější. Taková má být umělá inteligence, kterou vyvíjí společnost Meta, za níž stojí technologický miliardář Mark Zuckerberg. Meta tak vyzval tak na souboj dosud nejvyspělejší model nabízený společností OpenAI.

Reklama

Společnost Meta Platforms pracuje na novém systému umělé inteligence (AI), který má být stejně výkonný jako nejvyspělejší model nabízený společností OpenAI. Uvedl to list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Mateřská firma Facebooku chce mít svůj nový model AI hotový příští rok a bude několikanásobně výkonnější než jeho komerční verze nazvaná Llama 2.

Konkurence v AI se vyostřuje 

Llama 2 je model AI založený na modelu jazyka, který je dostupný pro veřejnost pod otevřenou licencí. To znamená, že je k dispozici veřejnosti a může být volně používán, upravován a šířen. Na trh byl uveden v červenci a je distribuován prostřednictvím cloudové služby Azure společnosti Microsoft a má konkurovat ChatGPT firmy OpenAI a systému Bard od Googlu.

Tržby OpenAI by v příštích 12 měsících mohly dosáhnout jedné miliardy dolarů

Umělá inteligence táhne. Tržby OpenAI jsou na cestě dosáhnout jedné miliardy dolarů

Společnost OpenAI je na cestě k dosažení ročních tržeb ve výši jedné miliardy dolarů (22,2 miliardy korun) v nadcházejících 12 měsících, protože podniky zavádějí technologii ChatGPT, robota s generativní umělou inteligencí, který odstartoval vlnu investic do umělé inteligence.

Přečíst článek

Plánovaný systém firmy Meta by měl pomoci dalším společnostem vytvářet služby, které produkují sofistikované texty, analýzy a další výstupy, uvedl WSJ. Meta očekává, že nový systém začne trénovat na počátku roku 2024.

Podniky se od spuštění systému ChatGPT firmy OpenAI koncem loňského roku vrhly na rodící se trh s generativní AI, aby získaly nové schopnosti a zdokonalily firemní procesy. Agentura Bloomberg v červenci uvedla, že Apple pracuje na AI podobné ChatGPT a Bardu a vytvořil vlastní základ známý jako Ajax pro vytváření rozsáhlých jazykových modelů. Testuje také chatovacího robota, kterého někteří inženýři nazývají Apple GPT.

Více o dění kolem nástupu umělé inteligence čtěte zde:

Umělá inteligence jde do byznysu. Prvním klientem nového ChatGPT je kosmetická Estée Lauder

Známá OpenAI přichází s verzí svého populárního chatovacího systému pro firmy ChatGPT Enterprise. Má mít lepší zabezpečení.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mark Zuckerberg

Je to mistr manipulace a vykořisťuje lidi, napsal chatbot o svém stvořiteli Zuckerbergovi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme