Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tesla zaplatila 74 milionů odškodné bývalém zaměstnanci. Za rasovou diskriminaci

Otevření Tesla Factory
ČTK
 ČTK

Americká automobilka Tesla urovnala táhlý spor s bývalým černošským zaměstnancem Owenem Diazem. Ten tvrdil, že v ní čelil diskriminaci kvůli své rase. Podle agentury Reuters to vyplývá ze soudního spisu. Dohoda ukončuje odvolání, která obě strany podávaly poté, co soudní porota v loňském roce přiznala zaměstnanci odškodné 3,2 milionu dolarů, zhruba 74 milionů korun.

Reklama

Owen Diaz pracoval v letech 2015 a 2016 jako operátor výtahu v továrně Tesly ve Fremontu. Tesla, kterou vlastní miliardář Elon Musk, dříve uvedla, že soud se zabýval rasistickými nadávkami, které padaly v továrně, a rasistickými graffiti nasprejovanými na toaletách. Uvedla také, že Diaz si na tyto skutečnosti třikrát stěžoval a že pokaždé zakročila.

Jiná porota v roce 2021 přiznala Diazovi 137 milionů dolarů, což byl jeden z nejvyšších verdiktů v historii týkající se diskriminace jednoho pracovníka. Soudce pak ale shledal, že verdikt byl přehnaný, a nařídil druhé soudní řízení poté, co Diaz odmítl snížení odškodného na 15 milionů dolarů.

Tesla uvedla, že diskriminaci netoleruje a že zaměstnance obviněné z rasistického chování propustila. Výrobce elektromobilů čelí řadě dalších obvinění z diskriminace.

Elon Musk

Elone zaplať! Bývalí manažeři sítě Twitter zažalovali Muska a požadují obří odstupné

Čtyři bývalí vysoce postavení manažeři americké internetové společnosti Twitter zažalovali miliardáře Elona Muska. Tvrdí, že jim dluží odstupné v celkové výši přes 128 milionů dolarů (zhruba tři miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters. Musk předloni v říjnu firmu Twitter koupil za 44 miliard dolarů a následně ji přejmenoval na X.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme