Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elone zaplať! Bývalí manažeři sítě Twitter zažalovali Muska a požadují obří odstupné

Elon Musk
Profimedia
 ČTK

Čtyři bývalí vysoce postavení manažeři americké internetové společnosti Twitter zažalovali miliardáře Elona Muska. Tvrdí, že jim dluží odstupné v celkové výši přes 128 milionů dolarů (zhruba tři miliardy korun). Informovala o tom agentura Reuters. Musk předloni v říjnu firmu Twitter koupil za 44 miliard dolarů a následně ji přejmenoval na X.

Reklama

Bývalý výkonný ředitel Twitteru Parag Agrawal a tři jeho kolegové tvrdí, že Musk je po převzetí falešně obvinil z pochybení a donutil je opustit firmu. Následně jim podle žaloby odepřel odstupné, které jim bylo slíbeno dlouho před převzetím podniku.

„Musk neplní své závazky, myslí si, že pro něj pravidla neplatí, a využívá své bohatství a moc, aby se bezohledně vypořádal s každým, kdo s ním nesouhlasí,“ cituje server BBC ze žaloby.

Zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos

Bezos je nejbohatším člověkem světa. Pomohla mu dobrá forma akcií Amazonu

Zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos vystřídal šéfa automobilky Tesla Elona Muska na pozici nejbohatšího člověka světa, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Musk, který je mimo jiné výkonným ředitelem výrobce elektromobilů Tesla, provedl ve společnosti Twitter rozsáhlé změny. Ty kromě přejmenování zahrnovaly rovněž propuštění většiny zaměstnanců a uvolnění pravidel pro regulaci obsahu.

V pondělí Musk podle žebříčku miliardářů agentury Bloomberg přišel o post nejbohatšího člověka na světě, na kterém ho vystřídal zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota Bezosova majetku podle žebříčku v pondělí dosahovala zhruba 200 miliard dolarů (asi 4,7 bilionu korun), zatímco hodnota Muskova jmění činila kolem 198 miliard dolarů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme