Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

odškodné - informace o tématu

Bayer, RoundUp

Úleva pro německý Bayer. Americký soud o stovky milionů snížil odškodné, které musí zaplatit

Soudce v americkém státě Missouri snížil částku, kterou má německá skupina Bayer vyplatit v rámci odškodnění třem lidem za zdravotní problémy související s používáním přípravku na hubení plevele RoundUp, na 611 milionů dolarů (14,3 miliardy korun) z předchozích 1,56 miliardy dolarů. Částka je nižší kvůli snížení výše trestního odškodnění, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Trumpův bývalý právník musí zaplatit dvěma ženám 148 milionů dolarů za křivé obvinění

Přečíst článek
Americký exprezident Donald Trump se podle soudní poroty dopustil sexuálního zneužití, když před téměř 30 lety napadl bývalou novinářku Jean Carrollovou.

Trump před 30 lety sexuálně zneužil novinářku, uznala porota. Zaplatí odškodné pět milionů dolarů

Americký exprezident Donald Trump se podle soudní poroty dopustil sexuálního zneužití, když před téměř 30 lety napadl bývalou novinářku Jean Carrollovou. Ta ho u soudu v New Yorku žalovala v občanskoprávním sporu a vinila ho ze znásilnění a také z pomluvy. Devítičlenná porota dnes žalující straně přiznala odškodné v celkové výši pět milionů dolarů (106 milionů korun).

Přečíst článek
Sídlo energetické společnosti Uniper v Düsseldorfu

Uniper chce po Gazpromu miliardy za nedodaný plyn

Německý Uniper požaduje po Gazpromu odškodné. Kvůli omezení dodávek ruského plynu se firma dostala do obřích finančních potíží, což vedlo až k jejímu zestátnění.

Přečíst článek
Stanjura a Fiala

Stát částečně neuspěl v arbitráži s Diag Human, bude muset najít miliardy na odškodnění

Česká republika částečně neuspěla v mezinárodní arbitráži s Diag Human ohledně údajného pochybení ministerstva zdravotnictví při zadávání veřejných zakázek na zpracovatele krevní plazmy. Na základě výsledků arbitráže by tak Česko mělo zaplatit 15,5 miliardy korun. Vláda ale rozhodla o tom, že se Česko proti rozhodnutí odvolá, uvedlo ministerstvo financí.

Přečíst článek
Johnny Depp vyhrál spor s exmanželkou. Heardová mu zaplatí 15 milionů dolarů

Johnny Depp vyhrál soud s exmanželkou. Heardová mu za pomluvu zaplatí 15 milionů dolarů

Ostře sledovaný soudní spor mezi herci Johnny Deppem a jeho exmanželkou Amber Heardovou je u konce. Heardová má Deppovi za pomluvu zaplatit odškodné ve výši 15 milionů dolarů. Hvězda Pirátů z Karibiku bude platit také, ale výrazně méně, píší světové agentury.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme