Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejenom USA, Tesla zlevnila auta i v Evropě, Singapuru a v Izraeli

Tesla zlevnila auta i v Evropě, Singapuru a v Izraeli. Platí to i pro Model Y.
ČTK / AP
 ČTK

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých aut v Evropě, Izraeli a Singapuru. Před týdnem firma zlevnila auta ve Spojených státech, od ledna už popáté. Díky slevám Tesla v prvním čtvrtletí zvýšila odbyt o čtyři procenta, investoři se ale obávají o ziskové marže, které jsou vysoko nad průměrem odvětví. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Reklama

Několik dní po po zveřejnění odbytových čísel automobilka informovala o zmíněném snížení cen v USA. Společnost přitom uvedla, že kvůli přísnějším americkým normám se od 18. dubna sníží na polovinu daňová úleva 7500 dolarů (přes 158 tisíc korun), kterou lze od letošního ledna využít pro její základní elektromobil Model 3. Subvence pro elektromobily jsou součástí amerického zákona o snižování inflace (IRA).

Tesly Model Y

Elektromobily Tesla ve Spojených státech zlevnily o tisíce dolarů, letos již popáté

Americký výrobce elektromobilů Tesla snížil ceny svých vozidel ve Spojených státech o dvě až šest procent. O pátém zlevnění vozů od ledna firma informovala na svém webu. Přístup automobilky k cenové politice by podle některých analytiků mohl nepříznivě ovlivnit její ziskovost. Spojené státy se tento měsíc chystají přijmout přísnější normy, které by měly omezit daňové úlevy pro elektromobily.

Přečíst článek

V Německu automobilka snížila cenu svých vozů Model 3 a Model Y o 4,5 až 9,8 procenta, ukazují aktuální údaje na internetových stránkách firmy. Tesla tam svá auta letos zlevnila už podruhé, v lednu to bylo až o 17 procent.

Zakladatel a CEO Tesly Elon Musk.

Tesla zvyšuje sázky na Čínu. V Šanghaji bude chrlit baterie Megapack

Společnost Tesla patřící jednomu z nejbohatších mužů planety Elonu Muskovi vybuduje v čínské Šanghaji novou továrnu na baterie Megapack. Firma tak navyšuje sázky na šanghajsou metropoli, kde má již továrnu na výrobu svých elektrických vozů i v okamžiku rostoucího napětí mezi USA a Čínou, poznamenává agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Tesla je automobilkou s nejvyšší tržní hodnotou na světě. Loni firma nesplnila cíl svého šéfa Elona Muska, který počítal s růstem odbytu o 50 procent. Kvůli logistickým problémům a slabší poptávce automobilka zvýšila odbyt o 40 procent, lednové zlevňování podle Muska vedlo k nárůstu objednávek.

Výsledky hospodaření za první čtvrtletí Tesla oznámí příští týden.

Elon Musk v továrně Tesly poblíž Berlína

Tesla rozpoutala cenovou válku. Teď v ní zřejmě bude muset dlouze bojovat

Tesla se rozhodla podpořit svůj prodej snížením cen. Tato sázka jí nevyšla úplně podle jejích představ. Rozpoutala cenovou válku zejména s čínskou konkurencí, v níž bude muset nejspíš pokračovat. Zlevní ještě tesly? Někteří analytici to vidí jako pravděpodobný scénář.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme