Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

AKTUALIZOVÁNO: Ruský soud zmrazil všechna zbývající aktiva Volkswagenu v Rusku

Ruský soud zmrazil všechna zbývající aktiva Volkswagenu v Rusku
iStock

Ruský soud zmrazil všechna aktiva automobilky Volkswagen v Rusku. Vyplývá to ze soudních dokumentů, do kterých nahlédla agentura Reuters. Volkswagen je jednou z řady zahraničních automobilek, které pozastavily obchodní aktivity v Rusku poté, co západní země uvalily na Moskvu rozsáhlé sankce kvůli konfliktu na Ukrajině.

Reklama

Volkswagen ve své výroční zprávě minulý týden uvedl, že v souvislosti s rozhodnutím zastavit obchodní aktivity v Rusku byla již prodána řada jednotlivých společností a o prodeji dalších se jedná.

Ruský výrobce automobilů GAZ, který měl smlouvu na výrobu vozů Volkswagen ve své továrně v Nižním Novgorodu, zažaloval německou automobilku za porušení smlouvy poté, co Volkswagen v srpnu smlouvu vypověděl. GAZ odhadl své ztráty z ukončené smlouvy na téměř 16 miliard rublů (asi 3,66 miliardy korun).

Škoda kvůli odchodu z Ruska přišla o 17 miliard. To je více než její loňský provozní zisk

AKTUALIZOVÁNO: Škoda kvůli odchodu z Ruska přišla o 17 miliard. A bude ve skupině VW řídit region jihovýchodní Asie

Kvůli ukončení obchodních aktivit a výroby v Rusku Škoda Auto loni přišla o téměř 700 milionů eur, tedy zhruba 17 miliard korun. Automobilka aktivity na ruském trhu ukončila po invazi Ruska na Ukrajinu a v současnosti jedná o jejich prodeji. Jednání jsou v závěrečné fázi. Provozní zisk automobilky se loni snížil o 42 procent na 628 milionů eur, což je zhruba 15 miliard korun. Zisk po zdanění klesl o 53 procent na 415 milionu eur, tedy asi deset miliard korun. Škoda bude nově zodpovědná za značky Škoda, Volkswagen a Seat v regionu jihovýchodní Asie, uvedli zástupci firmy na výroční tiskové konferenci.

Přečíst článek

Volkswagen se pokouší prodat svou vlajkovou loď, továrnU v Kaluze jižně od Moskvy, v níž se vyrábí i automobily značky Škoda. Závod, který má kapacitu 225 tisíc vozidel ročně, je od března 2022 odstaven.

Připravujeme podrobnosti.

Vše o dopadech ruské invaze na Ukrajinu čtěte zde:

Imelda Labbé, členka představenstva Volkswagen, pózuje s konceptem ID.2all.

Volkswagen představil lidový elektromobil za 600 tisíc

Koncern Volkswagen ve středu odhalil elektromobil s cenovkou do 25 tisíc eur (asi 600 tisíc korun), od kterého si slibuje, že bude konkurovat Tesle. Kompaktní koncept ID.2all by se sériově měl začít vyrábět v roce 2025, píše agentura Bloomberg. Vůz by na jedno nabití měl ujet až 450 kilometrů a bude se vyrábět ve Španělsku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme