Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben

PPF se po Berlusconim stala druhým největším akcionářem mediální ProSieben
PPF

Skupina PPF získala 9,1 procenta na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), jejíž akcie jsou obchodovány na frankfurtské burze. PPF to oznámila v tiskové zprávě. PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

Reklama

PPF věří, že proces postupující digitalizace služeb ProSieben zvýší hodnotu společnosti pro všechny její akcionáře, uvedla firma. PPF je v tomto procesu připravena k součinnosti s managementem a dozorčí radou ProSieben. Skupina je aktivním investorem v oborech telekomunikací, médií a technologií.

Berlusconi má pětinový podíl

Jedna z největších německých mediálních společností, která působí i v Rakousku a Švýcarsku na trhu volně přístupných i placených TV stanic vznikla v roce 2000 sloučením dvou společností – ProSieben Media AG a Sat.1 SatellitenFernsehen. Berlusconiho společnost MFE (dříve Mediaset) vstoupila do ProSieben v květnu 2019, kdy získal 9,6 procenta. Její podíl od té doby stoupl na 22,72 procenta, vyplývá z grafu o vlastnické struktuře ProSieben na jejich webových stránkách.

Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku

Klíčové příběhy českého byznysu 2022: Kellnerová převzala rodinnou firmu, Komárek vyrazil dobýt svět

Příběhy nejbohatších Čechů v roce 2022 naznačují zásadní změny na českém byznysovém nebi. Po smrti Petra Kellnera růst jeho impéria zbrzďuje, naopak apetit Karla Komárka stát se skutečným globálním hráčem se projevil hned několikrát. A téměř úspěšně. Renáta Kellnerová a Karel Komárek tak jsou dalšími osobnostmi roku 2022 podle byznysového portálu newstream.cz. 

Přečíst článek

Skupina PPF je investiční společností s aktivitami ve 25 zemích a v různých oborech včetně finančních služeb, e-commerce, biotechnologií, nemovitostí, médií a telekomunikací. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40 miliard eur a zaměstnává celosvětově 70 tisíc lidí. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku.

Majoritním vlastníkem PPF Group byl až do své předloňské smrti nejbohatší Čech Petr Kellner. Loni v září, po schválení dohody o rozdělení pozůstalosti po Petru Kellnerovi, nabyli dědicové, manželka Renáta a jeho čtyři děti, majoritní podíl 98,93 procenta na společnosti PPF Group. 

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou je na 12. místě žebříčku nejbohatších žen na světě, který sestavuje časopis Forbes. Pětapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který tragicky zahynul předloni v březnu, má podle žebříčku majetek za 16,3 miliardy dolarů (přes 372 miliard korun). Celkově se umístila na 100. příčce, a je tak nejvýše ze všech obyvatel Česka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

PPF miliardářky Kellnerové posílila v ProSieben. Je akcionářskou dvojkou po Berlusconim

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme