Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dělení PPF je u konce. Vdova po Kellnerovi má majoritu, každé dítě desetinu

Petr Kellner se svojí manželkou Renátou na archivním snímku
ČTK
Stanislav Šulc
sta

Vdova po Petru Kellnerovi Renáta Kellnerová je oficiálně majoritní akcionářkou investiční skupiny PPF a nejbohatší Češkou. Na konečné uspořádání majetku po zesnulém nejbohatším Čechovi upozornil server Seznam Zprávy.

Reklama

Déle než rok po tragické smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera je u konce komplikované dědické řízení. Není se čemu divit. Právníci museli řešit dělení majetku v hodnotě kolem 300 miliard korun, které představuje více než 98procentní podíl v investiční skupině PPF.

Na ukončené dědické řízení upozornil server Seznam Zprávy.

„Dědicové Petra Kellnera, manželka Renáta a jeho čtyři děti, tak nabyli majoritní (přímý i nepřímý) podíl 98,93 procenta na společnosti PPF Group N.V., která je hlavní holdingovou společností skupiny PPF,“ cituje server Seznam Zprávy z rozhodnutí o dědickém řízení. „Majoritním akcionářem skupiny PPF s podílem 59,358 procenta se tak stala paní Renáta Kellnerová, přičemž každé ze čtyř dětí Petra Kellnera je vlastníkem podílu ve výši 9,893 procenta. Všichni noví akcionáři se dohodli, že ve vztahu k veřejnosti budou zastupováni paní Renátou Kellnerovou,“ dodává server.

Jozef Síkela

Jana Havligerová: Je na čase říct Síkelovi: Máte padáka

Premiér Fiala musí odvolat ministra průmyslu Síkelu. Nejpozději den poté, co skončí české předsednictví Evropské unie. Možnost, že předseda vlády chce během této mise zachovat dekórum, je velmi chabá, ale jakž takž přijatelná omluva.

Přečíst článek

Změna ve vedení PPF

Informace přichází ve chvíli, kdy se nový ředitel PPF Jiří Šmejc rozhodl změnit nejužší vedení firmy. Novým investičním ředitelem skupiny se stal Didier Stoessel, který zároveň vede mediální skupinu CME. Francouzský manažer je také členem nově ustaveného investičního výboru PPF, což je v podstatě nejvyšší řídicí orgán skupiny.

Vedle Šmejce a Stoessela je v něm finanční ředitelka Kateřina Jirásková, generální ředitel Home Creditu Jean-Pascal Duvieusart, vedoucí telekomunikační divize Baleš Šarma, ředitel PPF banky Petr Jirásko a Ondřej Frydrych, který je s PPF propojený dlouhá léta. Jako pozorovatel funguje ve výboru Ladislav Bartoníček, donedávna ředitel celé skupiny. Informaci přinesl web Hospodářských novin.

„Nové uspořádání vrcholového vedení skupiny PPF navazuje na nástup Jiřího Šmejce do funkce CEO. Tato struktura byla vytvořena s cílem podpořit naplnění vize rozvoje, kterou vytyčil spolu s akcionáři skupiny,“ uvedl ředitel korporátní komunikace PPF Leoš Rousek. Změny představilo vedení zaměstnancům na začátku září na akci PPF Days v Karlových Varech.

Nově ustavený investiční výbor PPF je podle HN nyní sestavený ve formátu 7+1 - sedm exekutivních rolí a jeden observer, tedy pozorovatel, kterým je Bartoníček. Bývalý generální ředitel postupně zmizel ze všech výkonných funkcí a jeho role je nyní „dozorová“ - vedle Šmejce a Daniela Křetínského je členem poradního výboru rodiny zesnulého zakladatele PPF Petra Kellnera.

Vlastislav Bříza - majitel Koh-i-nooru
video

Miliardář Bříza ve Victory Clubu: O budování globální značky i o Petru Kellnerovi

Vlastislav Bříza patří k nejbohatších Čechům. Podařilo se mu převzít klasickou značku Koh-i-noor a proměnit ji v globální firmu, kterou zná doslova celý svět. Jaká rozhodnutí pro něj byla nejtěžší? A jak se mu spolupracovalo s Petrem Kellnerem? Na to a další otázky odpovídá v aktuální epizodě pořadu Victory Club na byznysovém portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Petr Kellner

PPF slaví 30 let, poprvé bez Kellnera. Jeho slovy připomínáme úspěchy i vize skupiny

V pondělí 6. září uplyne přesně 30 let od chvíle, kdy se začala psát historie skupiny PPF. Tehdy Petr Kellner s partnery založil společnost Správa Prvního privatizačního fondu. Stačilo jim k tomu 100 tisíc Kčs. Dnes už se kola mnohamiliardového kolosu točí bez jeho zakladatele. Jak šel čas s PPF i Kellnerem připomínáme jeho slovy.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme