Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Po novém iPhonu bude Apple v Indii vyrábět i sluchátka

Sluchátka AirPods od Applu
Pixabay
Dušan Kütner
duk

Technologický gigant Apple se snaží přesunout část výroby z Číny jinam. Důvodů pro to má více, podstatnou roli v tom hrají zhoršující se vztahy Washingtonu a Pekingu. Preferovanou lokalitou se pro Apple stává Indie, kde bude vyrábět i nejnovější iPhony a nově také sluchátka AirPods, píše CNBC.

Reklama

Apple požádal své dodavatele, aby začali vyrábět některá ze svých sluchátek AirPods a Beats v Indii již příští rok, uvedla CNBC s odkazem na japonský server Nikkei Asia.

Jednání jsou zatím posledním pokusem společnosti snížit riziko vyplývající z narušeného dodavatelského řetězce v Číně kvůli přísným proticovidovým opatřením Pekingu a zvýšenému obchodnímu napětí mezi USA a Čínou. Apple údajně již v srpnu diskutoval o přesunu části výroby svých Apple Watch, MacBooků a reproduktorů HomePod do Vietnamu. A v září oznámil, že začal s montáží své nejnovější vlajkové řady telefonů iPhone 14 v Indii. Co se týče iPhonů, na Čínu ale stále spoléhá u většiny produkce.

Továrna spotřební elektroniky v Šen-čenu - ilustrační snímek

Technologická éra „Made in China“ uvadá. Apple a spol. se přesouvají do Vietnamu a Indie

V nadcházejících týdnech Apple a Google představí nejnovější generaci svých smartphonů a zdůrazní novinky oproti předchozím modelům. Ale jedné z nejvýznamnějších změn si spotřebitelé zřejmě ani nevšimnou – z mnohých z těchto telefonů zmizí nápis „Made in China“ nebo chcete-li „Made in PRC“. Technologičtí giganti včetně Amazonu či Foxconnu pomalu a jistě přesouvají výrobu do jiných asijských zemí. Nejvíce z toho zatím těží Vietnam, ale také Indie, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Foxconn, jeden z výrobních partnerů Applu, bude podle CNBC vyrábět sluchátka Beats v Indii a bude se tam v budoucnu snažit produkovat i AirPods. S výrobou v Indii pomůže i společnost Luxshare Precision Industry, která vyrábí sluchátka Apple AirPods ve Vietnamu a Číně.

Apple se zároveň snaží zvýšit prodeje v Indii, druhém největším trhu se smartphony na světě. A přestože byl přechod Applu k výrobě v Indii původně zaměřen na zvýšení prodeje, nyní zachází se zemí spíše jako se strategickou výrobní základnou.

USB-C

EU vyšachovala Apple. Od roku 2024 budou povinné nabíječky USB-C

Apple má smůlu. Výrobci přenosných zařízení budou muset v Evropě od podzimu 2024 používat jednotné nabíjecí zařízení s koncovkou USB-C. Směrnici schválili europoslanci.

Přečíst článek

Společnost Apple vyšetřuje německý antimonopolní úřad. Zaměří se na její praktiky ohledně jejího obchodu s aplikacemi.

Apple chystá další zdražování. Po telefonech přijdou na řadu aplikace

Důvodem skokového zdražování, k němuž se Apple letos na podzim uchyluje, je dražší dolar. Projevilo se to již na nových iPhonech 14, nyní podle agentury Bloomberg Apple zdraží aplikace v App Storu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Monumentální pomník Tádž Mahal

Indie může do roku 2075 předstihnout ekonomiku USA i Číny, tvrdí prognóza banky Goldman Sachs

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme