Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nová BT bude štíhlý podnik s lepšími vyhlídkami, slibuje šéf telekomunikačního giganta. A propustí 50 tisíc lidí

Nová BT bude štíhlý podnik s lepšími vyhlídkami, slibuje šéf telekomunikačního giganta. A propustí 50 tisíc lidí
Profimedia
 ČTK

Největší poskytovatel širokopásmových a mobilních služeb ve Velké Británii, společnost BT Group, chystá radikální propouštění. Ze současných 130 tisíc zaměstnanců jejich počet klesne na 75 tisíc až 90 tisíc. Oznámil to šéf firmy Philip Jansen, jako důvod uvedl chystanou restrukturalizaci společnosti.

Reklama

Britská telekomunikační společnost BT Group chystá výrazné snížení počtu zaměstnanců. Z nynějších zhruba 130 tisíc, což je počet, který zahrnuje kmenové zaměstnance i externisty, by jich do roku 2030 mělo zůstat 75 tisíc až 90 tisíc. Firma, která je největším poskytovatelem širokopásmových a mobilních služeb v Británii, to uvedla ve zprávě o výsledcích hospodaření za uplynulý finanční rok.

Budoucnost patří optické síti

Podnik teď pracuje na plánu transformace a jeho šéf Philip Jansen prosazuje výstavbu celostátní optické sítě. Jansen uvedl, že až bude firma dokončovat zavádění optických vláken, digitalizaci způsobu práce a zjednodušení struktury, bude mít mnohem méně zaměstnanců a výrazně nižší náklady.

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Náš výkon nebyl dobrý, prohlásila šéfka Vodafonu. Propustí desetinu lidí

Britská telekomunikační společnost Vodafone v následujících třech letech zrušit  11 tisíc pracovních míst. Firma, která působí i v České republice, to oznámila v tiskové zprávě. Vodafone po celém světě zaměstnává kolem 100 tisíc lidí. Plánované snižování počtu zaměstnanců je nejrozsáhlejší v historii podniku, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Nová BT Group bude štíhlejším podnikem s lepšími vyhlídkami do budoucna," řekl Jansen. Už výsledky za uplynulý rok ale podle něj ukázaly, že firma dělá pokrok v situaci, která je z makroekonomického pohledu mimořádná. Firma uvedla, že v uplynulém finančním roce poprvé po šesti letech dosáhla růstu srovnatelných tržeb i základního zisku. Finanční rok BT uzavřela v březnu.

Zisk stoupl o pět procent, akcie naopak

Základní zisk firma za uplynulý rok zvýšila o pět procent na 7,9 miliardy liber (více než 215 miliard korun), což je podle agentury Reuters v souladu s odhady analytiků. Dařilo se hlavně sítím a službám pro spotřebitele, naopak služby pro podniky vykázaly pokles. Objem volné hotovosti se ale snížil o pět procent na 1,3 miliardy liber, což je na spodním konci odhadů. Příčinou byly vyšší náklady.

Americká banka Morgan Stanley chystá další propouštění

Průvan v Morgan Stanley. Americká banka chystá další propouštění

Americká investiční banka Morgan Stanley hodlá ve druhém čtvrtletí propustit zhruba 3000 lidí, což odpovídá téměř čtyřem procentům zaměstnanců. Uvedly to zahraniční agentury. Banka podle nich reaguje na obtížnější ekonomické podmínky a nižší počet fúzí a akvizic.

Přečíst článek

Akcie BT Group na burze v Londýně po zveřejnění výsledků prudce oslabily. Dopoledne vykazovaly pokles přibližně o devět procent pod 134 pencí za kus.

Síťová součást Openreach už dříve potvrdila cíl dosáhnout do konce roku 2026 celkem 25 milionů domácností s plně optickými přípojkami. Plánuje také urychlit zavádění ultrarychlého širokopásmového připojení, které tyto linky nabízejí. BT investuje v Británii mnoho peněz do budování optické sítě rychleji než konkurenční společnost Virgin Media O2 a menší alternativní sítě. Firma také uvedla, že v letošním roce očekává růst srovnatelných příjmů i základního zisku.

Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF v roce 2022 na téměř tři miliardy.

Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF na téměř tři miliardy

Největší tuzemský provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN ze skupiny PPF loni zvýšil čistý zisk o téměř 12 procent na 2,88 miliardy korun. Konsolidované výnosy vzrostly o 2,5 procenta na 18,9 miliardy korun. CETIN rostl díky rozvoji služeb mobilních sítí, růstu počtu služeb fixního přístupu k internetu na zmodernizované přístupové síti a poptávce po službách konektivity. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Chaos na letišti v Heathrow (1. července 2022)

Už neprodávejte letenky na léto. Situace je neúnosná, vyzvalo letiště Heathrow aerolinky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme