Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF na téměř tři miliardy

Mobilní sítě a internet zvedly čistý zisk CETINu ze skupiny PPF v roce 2022 na téměř tři miliardy.
profimedia.cz
 ČTK

Největší tuzemský provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN ze skupiny PPF loni zvýšil čistý zisk o téměř 12 procent na 2,88 miliardy korun. Konsolidované výnosy vzrostly o 2,5 procenta na 18,9 miliardy korun. CETIN rostl díky rozvoji služeb mobilních sítí, růstu počtu služeb fixního přístupu k internetu na zmodernizované přístupové síti a poptávce po službách konektivity. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Reklama

Výnosy ze služeb mobilní sítě se zvýšily o 13 procent na 5,9 miliardy korun, příjmy z pevné sítě stouply o 2,4 procenta na 4,59 miliardy. Výnosy z datových služeb dosáhly 1,4 miliardy a příjmy z tranzitu klesly o půl miliardy na 5,35 miliardy korun. Výnosy 13,5 miliardy korun pocházely z České republiky, zbytek ze zahraničí, nejvíce z Německa a Slovenska.

Telekomunikační divize skupiny PPF, kam patří i operátor O2, loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun.

PPF Telecom Group se loni dařilo, zvýšila zisk o tři procenta na 36 miliard korun

Telekomunikační divize skupiny PPF loni zvýšila provozní zisk EBITDA po započtení nákladů na pronájmy o tři procenta na 1,5 miliardy eur, tedy v přepočtu na přibližně 36 miliard korun. Konsolidované výnosy skupiny PPF Telecom Group, která zahrnuje operátory O2, CETIN či Yettel, meziročně vzrostly o 5,1 procenta na 3,5 miliardy eur, tedy asi 84 miliard korun.

Přečíst článek

Khalid Husseini, nový šéf obchodní strategie v Cetinu

Obchodní strategii CETINu bude řídit Khalid Husseini

Obchodní strategii v CETIN Group bude od letošního dubna řídit Khalid Husseini, uvedla to skupina, která patří PPF.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme