Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Automobilky šláply na plyn. Německý dodavatel komponentů Continental prudce zvýšil čtvrtletní zisk

Automobilky šláply na plyn. Německý dodavatel komponentů Continental prudce zvýšil čtvrtletní zisk
Audi
 ČTK

Dodavatel automobilových součástek Continental, který má výrobní aktivity rovněž v České republice, zvýšil v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o téměř 60 procent na 382 milionů eur, tedy zhruba devět miliard korun.

Reklama

Continental očekává, že globální výroba osobních a lehkých užitkových automobilů se v celém letošním roce zvýší o dvě až čtyři procenta z loňských 82,3 milionu, což by mělo podpořit její celoroční zisky.

„Podnik předpokládá, že jeho zisky se budou v průběhu roku dál zlepšovat, a to zejména díky růstu výroby, úpravám prodejních cen v souvislosti s inflací a disciplíně v oblasti nákladů,” uvedla firma.

V letošním prvním čtvrtletí se podle firmy celosvětová produkce osobních a lehkých užitkových vozů meziročně zvýšila o zhruba šest procent na 21,1 milionu. Klesla však ve srovnání s posledním čtvrtletím loňského roku, kdy činila 21,9 milionu vozů.

Průmysl i zahraniční obchod táhla v březnu výroba aut. Pokles stavební výroby zrychlil

Průmysl i zahraniční obchod táhla v březnu výroba aut. Pokles stavební výroby zrychlil

Tuzemský automobilový průmysl se v březnu pozitivně podepsal pod celkové výsledky průmyslové výroby a zahraničního obchodu ČR. Naopak stavební výroba v březnu zrychlila svůj pokles, vyplývá z aktuálních dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Přečíst článek

Evropa na vzestupu, Čína padá

V Evropě se výroba aut v prvním čtvrtletí podle Continentalu meziročně zvýšila o 17 procent na zhruba 4,5 milionu vozů, dařilo se i českému autoprůmyslu. V Severní Americe stoupla produkce o deset procent na 3,9 milionu vozů. V Číně však klesla o osm procent na 5,7 milionu vozů. 

Škoda jede. Čtvrtletní zisk narostl o desítky procent

Škoda jede. Za první čtvrtletí hlásí kvůli oživení trhů nárůst zisku, tržeb i odbytu

Škodě Auto se v prvním čtvrtletí dařilo. Stouply jí provozní zisk, tržby i odbyt. Mladoboleslavské automobilce stoupl zisk na rozdíl od mateřského koncernu Volkswagen, vyplývá z výsledkové zprávy Volkswagenu.

Přečíst článek

Continental v roce 1993 koupil otrokovického výrobce pneumatik Barum a v současnosti má v České republice několik výrobních závodů. Kromě pneumatik v tuzemsku vyrábí také například posilovače brzd, brzdové hadice či palubní přístroje a displeje.

Logistický Park Nošovice

Američané koupili haly na Ostravsku za 150 milionů eur

Pět skladových a výrobních hal situovaných ve dvou logistických parcích na Ostravsku má nového vlastníka. Společnost EQT Exeter nemovitost získala za 150 milionů eur.

Přečíst článek

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o víc než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej sportovních a luxusních aut v Česku vzrostl o více než třetinu. Propadu maloobchodu navzdory

Prodej nových sportovních a luxusních aut v Česku letos za čtyři měsíce vzrostl o 37 procent na 787 vozů. Dařilo se mu lépe než celému trhu, který ve stejném období zaznamenal zvýšení o pětinu. Sportovní a luxusní auta ale tvoří jen procento celkových prodejů nových vozů v tuzemsku, jak vyplývá z údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme