Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Američané koupili haly na Ostravsku za 150 milionů eur

Logistický Park Nošovice
se svolením CBRE
Petra Jansová
pej

Pět skladových a výrobních hal situovaných ve dvou logistických parcích na Ostravsku má nového vlastníka. Společnost EQT Exeter nemovitost získala za 150 milionů eur.

Reklama

Rekordní logistická transakce letošního roku zahrnovala tři nově dokončené prémiové haly v areálu Logistics Park Nošovice s hrubou pronajímatelnou plochou 64 000 metrů čtverečních. Jejich výhradním a dlouhodobým nájemcem je firma Hyundai Glovis, která zajišťuje logistické služby pro výrobní závod nedaleké automobilky Hyundai.

A dále dvou moderních hal o celkové ploše 77 000 metrů čtverečních v Ostrava Airport Multimodal v Mošnově. Obě nemovitosti jsou plně pronajaty, přičemž mezi nájemce patří například společnosti Continental Barum, DHL nebo Hyundai Glovis.

Stavební dělník, ilustrační foto

Trh s komerčními nemovitostmi v Česku zamrzl. Prodeje jsou nejslabší od roku 2014

Investoři do komerčních nemovitostí v tuzemsku letos vloží téměř dvě miliardy eur (asi 51 miliard korun). Loni to bylo o 600 milionů eur více. Letošní čísla jsou podle realitně-poradenské společností CBRE nejslabší za posledních sedm let. Rok 2022 by ale měl přinést změnu k lepšímu.

Přečíst článek

„V letošním roce jsme zaznamenali nebývalý zájem investorů o kvalitní průmyslové a logistické nemovitosti v atraktivních lokalitách se silnými nájemními smlouvami,“ uvedla Katarína Brydone, vedoucí oddělení investic v CBRE s tím, že trh logistických a industriálních nemovitostí v tuzemsku každým rokem vzroste o přibližně 10 procent a za posledních 10 let se jeho velikost více než zdvojnásobila. 

výroba převodovek

Anketa mezi kapitány průmyslu: Jaká je hlavní výzva pro rok 2022?

Co bude hlavní výzvou pro český průmysl v příštím roce? Oslovili jsme ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy jeho kapitány, majitele i ředitele významných firem, a přinášíme unikátní anketu na toto téma. Každá firma řeší své vlastní výzvy. Ale některé problémy jsou společné pro všechny. Kromě pandemie a rostoucí inflace trápí lídry firem, které táhnou tuzemskou ekonomiku, také nedostatek pracovníků nebo nejasnosti kolem Green Dealu. Příležitost naopak vidí v rozšiřování nových technologií, ať už jde o elektromobilitu či jiná chytrá řešení. Žádné černé scénáře před sebou klíčoví lidé průmyslu nevidí, naopak věří, že tuzemská ekonomika bude opět šlapat.

Přečíst článek

bankomat Monety v Praze

Analytik: Moneta se stane jedničkou spotřebitelského financovaní

Akcionáři Monety Money Bank na dnešní mimořádné valné hromadě schválili akvizici společností zahrnutých do skupiny Air Bank. Moneta za 100procentní podíl ve společnostech Air Bank, Home Credit ČR a SK a Benxy zaplatí 25,9 miliardy korun. Jaký dopad bude mít fúze na český bankovní trh, jsme se zeptali analytika J&T Milana Lávičky.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén

V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén

Přečíst článek
Ceny nemovitostí v Česku se stabilizují

Ceny nemovitostí v Česku se začínají stabilizovat. To si v Německu říci nemohou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme