Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejznámější sendvičový řetězec Subway působící i v Česku je na prodej

Subway zvažuje svůj prodej
iStock
 ČTK

Nejznámější sendvičový řetězec Subway zvažuje prodej společnosti. Oznámil to na svém webu. Jako poradce si k tomuto procesu vybral banku J.P. Morgan.

Reklama

Řetězec, který je jednou z největších světových značek rychlého občerstvení, má přes 37 tisíc restaurací ve více než 100 zemích. Přes pět desetiletí ho vlastní dvojice zakladatelských rodin. První provozovnu firma otevřela v roce 1965 ve městě Bridgeport v americkém státě Connecticut. Všechny restaurace rychlého občerstvení provozují partneři společnosti na základě franšízové licence.

V roce 2021 firma popřela zprávy médií, že se řetězec připravuje na prodej. Téhož roku společnost přepracovala své menu a ve snaze přitáhnout zpět zákazníky investovala do marketingu. Řetězci konkurují hlavně firmy Popeyes, která se chystá i na český trh, a Chick-fil-A.

Růst cen obědů v restauracích se téměř zastavil. Ale i tak mají blízko ke dvěma stovkám

Růst cen obědů v restauracích se téměř zastavil. Ale i tak v Praze stojí přes dvě stovky

Za oběd v restauraci utratili Češi v lednu průměrně 178 korun, což bylo o 20 haléřů více než v prosinci. Růst cen tak výrazně zpomalil, vyplývá z aktuálního průzkumu společnosti Edenred. Meziročně obědy zdražily o 16 procent. Prodeje obědů v restauracích nebo skrze rozvážkové služby byly v lednu asi o 30 procent nižší než v roce 2019, uvedla firma.

Přečíst článek

V Česku Subway působí od roku 2004. Má zde 11 provozoven, a to v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci.

Reklama

Cena? Přes deset miliard dolarů

Jak již dříve uvedl deník The Wall Street Journal, hodnota společnosti by mohla činit více než deset miliard dolarů (přes 222 miliard korun). Proces je teprve v počáteční fázi. Očekává se, že prodej by mohl přilákat jak firemní zájemce, tak soukromé investiční firmy. Je však stále možné, že k prodeji nakonec nedojde.

Podle výzkumné společnosti Technomic tržby společnosti v USA v roce 2021 činily 9,4 miliardy dolarů, meziročně stouply o 13 procent. Podle počtu provozoven byl Subway největším restauračním řetězcem v USA.

KFC v Praze

Ze sítě KFC v Rusku je Rosticʼs. Nastane úprk jeho příznivců?

V Moskvě začali přejmenovávat restaurace z řetězce KFC. Na místo dosavadních firemních štítů pracovníci instalují nápisy Rosticʼs, uvedl server Meduza. O "rebrandingu" restaurací informovala také státní agentura TASS.

Přečíst článek

Zdeněk Pohlreich

Pohlreich: Krize nastane, až prázdné podniky nebudou chtít ani Vietnamci

Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky. Jen převlékl kabát. Nově se s ním budou potkávat diváci Novy. Tentokrát ale nebude zachraňovat podniky před krachem, ale vybírat ty nejlepší. O českou gastronomii se neobává, i když jak říká nyní je gastro byznys jako jízda na tygrovi.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Pláže u města Destin na Floridě

Sníte o dovolené na slunné Floridě? Pak se připravte na nepříjemná překvapení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme