Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Naděje na odvrácení krize se vytrácí. Dohoda Evergrande s konkurencí krachla

Evergrande
iStock

Zadlužená čínská realitní společnost China Evergrande je zase o krok blíž bankrotu. Oznámila krach dohody o prodeji zhruba polovičního podílu v divizi pro správu majetku Evergrande Property Services.

Reklama

Hodnota transakce měla činit zhruba 20 miliard hongkongských dolarů (přes 56 miliard korun). Její krach tak podkopává naděje, že se firmě China Evergrande podaří vyhnout bankrotu, napsala agentura Reuters.

China Evergrande o prodeji podílu jednala s firmou Hopson Development. Obě strany dnes ale v samostatných hlášeních pro burzu uvedly, že se nedokázaly dohodnout na podmínkách dohody.

Evergrande

Globální krize je blízko. Evergrande opět nezaplatila zahraničním držitelům bondů

Zadlužená čínská realitní společnost Evergrande nezaplatila úroky z dluhopisů v objemu 148 milionů dolarů (asi 3,2 miliardy korun). Za poslední tři týdny je to už potřetí, co firma zmeškala platbu úroků. Na trzích tak sílí obavy, že její potíže se rozšíří i na další firmy v odvětví realit a pak na další sektory, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Obchodování s akciemi společností China Evergrande, Evergrande Property Services a Hopson bylo v souvislosti s chystanou transakcí od 4. října pozastaveno. Předpokládá se, že se obnoví ve čtvrtek.

Společnost China Evergrande, jejíž celkové závazky přesahují 300 miliard dolarů (zhruba 6,6 bilionu korun), v poslední době opakovaně nedokázala včas uhradit úroky u svých dluhopisů. Panují obavy, že krach podniku by mohl mít širší dopady na finanční systém a ekonomiku.

Evergrande

Evergrande lepí dluhy rozprodejem majetku. Peking za ni lobbuje

Čínská realitní skupina Evergrande Group, která topí v dluzích, prodá část svého podílu v regionální bance Shengjing Bank. Za 9,99 miliardy jüanů (33,7 miliardy korun) jej prodá státnímu správci aktiv Shenyang Shengjing Finance Investment Group. 

Přečíst článek

>>>>>>Zajímáte se o zprávy ze světa realit a developmentu? Čtěte naši rubriku<<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Obchodování s akciemi zadluženého čínského developera Evergrande je zastaveno

Nekonečný příběh Evergrande. Obchodování s akciemi zadluženého developera je pozastaveno

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme