Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Majitel Becherovky Pernod Ricard zvažuje prodej divize vín. Za miliardu dolarů

Majitel karlovarské Becherovky, společnost Pernod Ricard, zvažuje prodej divize vín včetně značky Jacob´s Creek.
Eva Rinaldi / Creative Commons / CC BY-SA 2.0
 ČTK

Druhý největší výrobce lihovin na světě a majitel karlovarské Becherovky, skupina Pernod Ricard, zvažuje prodej své divize vín. Odhadovaná cena činí miliardu dolarů.

Reklama

Francouzská nápojová společnost Pernod Ricard zvažuje prodej svého portfolia vín, do kterého patří mimo jiné australské značky Jacob’s Creek a St Hugo či novozélandské víno Stoneleigh. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Bloomberg. Divize se na tržbách společnosti podílí zhruba čtyřmi procenty.

Od roku 2019 je to podruhé, co se objevila informace, že se Pernod Ricard pokouší prodat své portfolio vín. Tentokrát zprávu jako první přinesl list Australian Financial Review, podle nějž byla divize dříve oceněna na přibližně jednu miliardu dolarů (22,7 miliardy korun).

Francouzští vinaři zápasí s extrémy v počasí. Svět může nadobro přijít o chuť pravého šampaňského

Francouzští vinaři zápasí s extrémy v počasí. Svět může nadobro přijít o chuť pravého šampaňského

Svěží, kyselkavá chuť šumivého vína z Champagne se může už brzy a nadobro změnit. Na vině je změna klimatu, která způsobuje rychlejší dozrávání hroznů. Podle některých znalců vín se to již děje. Šampaňské, které pili lidé před desítkami let, nechutná stejně jako to dnešní. A za pár desítek let je dost možné, že Francie o svou chloubu přijde úplně.

Přečíst článek

Podnik „pravidelně posuzuje a vyhodnocuje své strategické příležitosti a průběžně zkoumá možnosti, včetně odprodejů nebo zefektivnění některých divizí nebo jejich částí", reagoval na zprávu mluvčí nápojové společnosti.

Pernod Ricard je po firmě Diageo druhý největší výrobce lihovin na světě. Mezi jeho nejznámější značky patří gin Beefeater, vodka Absolut, koňak Martell nebo šampaňské Mumm. Vlastní také českou likérku Jan Becher – Karlovarská Becherovka (JBKB).

Pernod Ricard, druhý největší výrobce lihovin na světě ukončuje aktivity v Rusku.

Pernod Ricard to v Rusku balí. Firmu k tomu donutily protesty kvůli vodce Absolut

Druhý největší výrobce lihovin na světě ukončuje aktivity v Rusku. Francouzská firma Pernod Ricard se tak rozhodla poté, co se ve Švédsku objevily kontroverze ohledně jejího obnoveného vývozu vodky Absolut do Ruska.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zájem o víno klesá, Francie platí vinařům v Bordeaux za rušení vinic

Zájem o víno dramaticky klesá. Francie platí vinařům v Bordeaux statisíce za rušení vinic

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme