Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Job Air Technic ze Strnadova holdingu přes zimu provede údržbu 13 airbusů firmy Eurowings

Job Air Technic ze Strnadova holdingu přes zimu provede údržbu 13 airbusů firmy Eurowings
Job Air Technic, užito se svolením
 nst
nst

Společnost Job Air Technic bude v letošní zimní sezoně ve svém hangáru na ostravském letišti v Mošnově na Novojičínsku dělat údržbu 13 letounů Airbus společnosti Eurowings. Je to výsledek dohody, kterou podepsali zástupci obou firem na akci MRO Europe v Amsterdamu. Hodnotu zakázky společnosti neuvedly.

Reklama

„Součástí kontraktu je i zimní sezona 2024/2025, kdy hangáry Job Air Technic přivítají další letouny Eurowings,“ uvedl  za Job Air Technic Jaroslav Martínek. Eurowings je nízkonákladový dopravce, který patří do německé skupiny Lufthansa.

„Jedná se o naši první takto významnou spolupráci s Eurowings a Lufthansa Group. To, že si nás tak silná skupina vybrala jako partnera pro údržbu svých letadel, vnímáme jako další uznání kvality našich služeb. Určitě pomohlo, že jsme od roku 2021 schváleným poskytovatelem služeb Airbus,“ dodal Vladimír Stulančák, generální ředitel společnosti Job Air Technic.

V leteckých opravnách Job Air Technic projde ročně údržbou více než 100 letadel. Ve dvou hangárech mohou letečtí mechanici pracovat současně na osmi úzkotrupých letadlech Airbus A320 Family nebo Boeing 737. Celkem 13 strojů skupiny Lufthansa, které Job Air Technic obdrží k údržbě v následujících měsících, tak představuje pro Job Air Technic důležitou zakázku.

Job Air Technic se specializuje na takzvanou těžkou údržbu, často spojenou se změnou provozovatele letadla. Společnost je součástí holdingu Czechoslovak Group českého podnikatele Michala Strnada. Loni firma vytvořila tržby 879,1 milionu korun a čistý zisk 81,2 milionu korun. Podnik má více než 400 zaměstnanců.

Michal Strnad, majitel CSG

Strnadovu holdingu CSG se daří. V prvním pololetí mu stouply tržby o patnáct procent

Průmyslově-technologickému holdingu Czechoslovak Group v pololetí stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 40 procenta na 3,43 miliardy korun. Tržby skupiny podnikatele Michala Strnada vzrostly o 15 procent na 15,89 miliardy korun. Skupiny v Česku vlastní mimo jiné automobilku Tatra, výrobce radarů Retia či výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla DAKO-CZ.

Přečíst článek

České aerolinie slaví sto let, ale není co slavit

Zdeněk Pečený: České aerolinie slaví sto let, ale není co slavit

Jedna z nejstarších aerolinek světa má stále zvučné jméno a řadu fanoušků. Současný majitel ale o rozvoj značky nemá zájem. České aerolinie tento víkend slaví sto let od jejich prvního letu. Na šampaňské ale nedojde, nejspíše by na něj nezbyly peníze. Z národního dopravce nic nezbylo. Jak se do této situace dostal?

Přečíst článek

Horké počasí vadí i letadlům, prodlužuje vzlet a snižuje nosnost stroje

Opravdu horké počasí, jaké jsme zažili toto léto, má i nečekané souvislosti. Klade vyšší nároky také na letadla – potřebují o něco delší ranvej pro start, mají vyšší spotřebu paliva a unesou trochu nižší náklad. A to všechno stojí peníze, píše ve svém příspěvku pro Newstream vědecký novinář Josef Tuček.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Export zbraní z ČR se loni téměř zdvojnásobil na 30 miliard korun

Dalibor Martínek: Nový směr české ekonomiky? Budou to zbraně. A druhým Baťou se stane Strnad

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme