Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Strnadovu holdingu CSG se daří. V prvním pololetí mu stouply tržby o patnáct procent

Michal Strnad, majitel CSG
CSG
 nst
nst

Průmyslově-technologickému holdingu Czechoslovak Group v pololetí stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 40 procenta na 3,43 miliardy korun. Tržby skupiny podnikatele Michala Strnada vzrostly o 15 procent na 15,89 miliardy korun. Skupiny v Česku vlastní mimo jiné automobilku Tatra, výrobce radarů Retia či výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla DAKO-CZ.

Reklama

Skupina v dokumentu uvedla, že dominantním faktorem ovlivňujícím její podnikání do konce letošního roku bude pokračující vojenská pomoc Ukrajině a zvýšená poptávka po obraných systémech. Společnosti skupiny CSG se na pomoci Ukrajině podílejí zejména dodávkami pozemní bojové techniky, munice a poskytováním servisu pro ukrajinskou techniku ve svých podnicích.

Koncem letošního července holding CSG oznámil, že plánuje investice za dvě miliardy korun do svých závodů na výrobu obrněných vozidel a dělostřelecké munice v Česku a na Slovensku. CSG od toho očekává zvýšení výrobních kapacit svých podniků.

Září zůstává pro trhy historicky nešťastným obdobím, což se v letošním roce nemění

Týden tradera: Září potvrdilo pověst nešťastného období pro trhy

Září zůstává pro trhy historicky nešťastným obdobím, což se v letošním roce nemění. Týden totiž přinesl výrazný pokles akcií, komodit a růst výnosů. Hlavní americký index S&P 500 tak klesl hlouběji pod hodnotu 4300 bodů. Na trhy tak stále dopadá výhled velmi „jestřábí“ měnové politiky Fedu a pokračující krizové nemovitosti v Číně.

Přečíst článek

Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. Vlastní mimo jiné automobilku Tatra Trucks, výrobce malorážové munice Fiocchi, výrobce radarů Retia a Eldis nebo výrobce hodinek značky Prim. Letos CSG získal 70procentní podíl ve společnosti Pocket Virtuality, která vyvíjí řešení pro průmysl s využitím rozšířené a virtuální reality. Akcie odkoupil za nezveřejněnou cenu od společnosti Touzimsky Kapital Holding.

Reklama

Skupina, v jejíchž podnicích pracuje přes 10 tisíc zaměstnanců, loni zvýšila hrubý provozní zisk (EBITDA) na 5,62 miliardy korun, což byl meziročně více než dvojnásobek. Tržby podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy korun.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme