Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Strnadovu holdingu CSG se daří. V prvním pololetí mu stouply tržby o patnáct procent

Michal Strnad, majitel CSG
CSG
 nst
nst

Průmyslově-technologickému holdingu Czechoslovak Group v pololetí stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 40 procenta na 3,43 miliardy korun. Tržby skupiny podnikatele Michala Strnada vzrostly o 15 procent na 15,89 miliardy korun. Skupiny v Česku vlastní mimo jiné automobilku Tatra, výrobce radarů Retia či výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla DAKO-CZ.

Reklama

Skupina v dokumentu uvedla, že dominantním faktorem ovlivňujícím její podnikání do konce letošního roku bude pokračující vojenská pomoc Ukrajině a zvýšená poptávka po obraných systémech. Společnosti skupiny CSG se na pomoci Ukrajině podílejí zejména dodávkami pozemní bojové techniky, munice a poskytováním servisu pro ukrajinskou techniku ve svých podnicích.

Koncem letošního července holding CSG oznámil, že plánuje investice za dvě miliardy korun do svých závodů na výrobu obrněných vozidel a dělostřelecké munice v Česku a na Slovensku. CSG od toho očekává zvýšení výrobních kapacit svých podniků.

Září zůstává pro trhy historicky nešťastným obdobím, což se v letošním roce nemění

Týden tradera: Září potvrdilo pověst nešťastného období pro trhy

Září zůstává pro trhy historicky nešťastným obdobím, což se v letošním roce nemění. Týden totiž přinesl výrazný pokles akcií, komodit a růst výnosů. Hlavní americký index S&P 500 tak klesl hlouběji pod hodnotu 4300 bodů. Na trhy tak stále dopadá výhled velmi „jestřábí“ měnové politiky Fedu a pokračující krizové nemovitosti v Číně.

Přečíst článek

Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. Vlastní mimo jiné automobilku Tatra Trucks, výrobce malorážové munice Fiocchi, výrobce radarů Retia a Eldis nebo výrobce hodinek značky Prim. Letos CSG získal 70procentní podíl ve společnosti Pocket Virtuality, která vyvíjí řešení pro průmysl s využitím rozšířené a virtuální reality. Akcie odkoupil za nezveřejněnou cenu od společnosti Touzimsky Kapital Holding.

Skupina, v jejíchž podnicích pracuje přes 10 tisíc zaměstnanců, loni zvýšila hrubý provozní zisk (EBITDA) na 5,62 miliardy korun, což byl meziročně více než dvojnásobek. Tržby podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy korun.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme