Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lufthansa - informace o tématu

Lufthansa, ilustrační foto

Lufthansa vymění téměř celé představenstvo

V atmosféře stávkujícího pozemního personálu Lufthansy společnost obměňuje téměř celé představenstvo.

Přečíst článek
Letoun s registrací G-BBDG v Brooklands Museum

Dvacet let od konce nadzvukových letounů Concorde. A další jsou v nedohlednu

Přečíst článek
Lufthansa zrušila na pátek spoje mezi Prahou a německým Frankfurtem nad Mohanem a Mnichovem.

Lufthansa ruší lety do Prahy z Frankfurtu a Mnichova, zřejmě kvůli stávce

Letecká společnost Lufthansa zrušila na pátek spoje mezi Prahou a německým Frankfurtem nad Mohanem a Mnichovem. Mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková řekl, že důvody v systému nevidí, zrušení ale pravděpodobně souvisí s plánovanou stávkou pracovníků na sedmi německých letištích.

Přečíst článek
Lufthanse vypadl systém, ruší všechny lety. Jeďte vlakem, radí lidem

Lufthanse spadl systém, tisícům lidí zrušila lety. Stavbaři překopli optické kabely

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.

Přečíst článek
Apple AirTag

Lufthansa (ne)zakazuje AirTagy v zavazadlech

Zdá se, že německý vlajkový dopravce Lufthansa sám neví, zda jsou lokalizátory od společnosti Apple v jejich zavazadlech povoleny či nikoliv. V posledních dnech si protiřečí ve své komunikaci. Že by u německé firmy nevěděla pravá ruka, co dělá ta levá?

Přečíst článek
Lufthansa, ilustrační foto

Levné letenky? Zapomeňte, říkají šéfové Lufthansy i Ryanairu

Ceny letenek se již nikdy nevrátí na úrovně z doby před příchodem pandemie nemoci covid-19. Uvedl to šéf největší německé letecké společnosti Lufthansa Carsten Spohr. Ceny letenek nižší než 20 eur (zhruba 500 korun) označil za nedostatečné a nezodpovědné.

Přečíst článek
Lufthansa (ilustrační foto)

Důvody problémů na evropských letištích odhaleny. Zmizeli mladí pracovníci

Letiště po celé Evropě se potýkají s nedostatkem personálu. Kvůli tomu cestující často čelí neúměrně dlouhým frontám, zpoždění letů a dalších nepříjemností. Podle agentury Bloomberg za problémem stojí neschopnost vedení letišť efektivně najímat mladé zaměstnance. Těch je přitom na pracovním trhu dostatek, jen často volí jinou práci.

Přečíst článek
Lufthansa

Nedostali jsme odpovídající nabídku. Piloti ze společnosti Lufthansa jdou do stávky

Odborová organizace pilotů Vereinigung Cockpit v německé letecké společnosti Lufthansa vyzvala k celodenní stávce v pátek. Podle prohlášení odborů byla jednání s vedením firmy o zvýšení mezd pilotů neúspěšná.

Přečíst článek
Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů

Lufthansa je ve druhém čtvrtletí v zisku, i přes rušení stovek letů

Německá letecká společnost Lufthansa se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku a díky příznivým výsledkům zlepšila výhled na celý letošní rok. Očištěný zisk před zdaněním a odpisy činil 393 milionů eur (9,7 miliardy Kč) ve srovnání se ztrátou 827 milionů eur ve stejném období loni. Vyšší ceny letenek a pokračující růst v nákladní divizi vykompenzovaly růst cen pohonných hmot, uvedly aerolinky.

Přečíst článek
Virgin Atlantic, letadlo, ilustrační foto

Nejhorší aerolinky podle rušených letů? Vedou Virgin Australia a KLM

Po obrovském nárůstu zájmu lidí cestovat po konci proticovidových omezení ve světě a nedostatku zaměstnanců letišť a aerolinek se tisíce turistů v hlavním dovolenkovém období dostaly do potíží kvůli rušeným letům. Agentura Bloomberg zanalyzovala letecké řády 19 velkých světových aerolinek a podíly odvolaných letů. Který dopravci si vedli nejhůře a kteří nejlépe?

Přečíst článek
Lufthansa (ilustrační foto)

Ve středu se vyhněte Lufthanse. Ruší tisícovku letů v Německu

Německá Lufthansa zítra zruší téměř všechny své lety ze svých hlavních německých uzlů ve Frankfurtu a Mnichově kvůli stávce pozemního personálu. To ještě zhorší chaos, který zachvátil klíčovou letní cestovní sezónu evropského letectví, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Lufthansa

Problémy turistů pokračují, v Lufthanse chtějí ve středu stávkovat

Tisícům turistům natěšeným, že si letos spraví chuť po dvouletých proticovidových omezeních, komplikují prázdniny lety rušené letišti a aerolinkami kvůli návalu cestujících a nedostatku personálu. Další olej do ohně zřejmě přilije německá Luthansa. Odbory svolaly na středu stávku. Aerolinky již přitom musely na začátku léta zrušit tisíce letů kvůli nedostatku personálu, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americká Sněmovna reprezentantů  začala projednávat sérii čtyř zákonů, které zahrnují 🪖vojenskou a finanční podporu Ukrajině, Izraeli i Tchaj-wanu. Obsahují rovněž nové sankce proti íránským a ruským představitelům, připravují půdu pro zákaz sociální sítě TikTok v USA a eventuální využití zmražených ruských k aktiv k podpoře Ukrajiny. Americká média očekávají, že návrhy sněmovna schválí
Český poslanec Evropského parlamentu (EP) Martin Hlaváček (za ANO) se snaží mezi kolegy v EP získat podporu pro zpřísnění režimu dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Informoval o tom server Politico s odvoláním na své zdroje. EP má v úterý hlasovat o prodloužení pozastavení cel a kvót na 🍠 zemědělský dovoz z Ukrajiny. Podle serveru Politico Hlaváček stejné změny navrhl už dříve, ale podpořila ho jen malá skupina europoslanců.
Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme