Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jde to i bez rappera Ye. Adidas ohromil dobrými výsledky

Adidas prodejna, ilustrační foto
Pixabay
 ČTK

Německý výrobce sportovních potřeb Adidas má za sebou nad očekávání dobré první čtvrtletí. Dobré výsledky přiměly jeho management zvýšit celoroční výhled. Vlna optimismu zalila i investory, akcie Adidasu si připsaly jednotky procent.

Reklama

Německý výrobce sportovních potřeb Adidas v úterý po skončení burzovního obchodování uvedl, že nově počítá s provozním ziskem 700 milionů eur (17,6 miliardy korun) namísto dřívějších 500 milionů. Akcie společnosti obchodované na burze ve Frankfurtu nad Mohanem po oznámení posílily o 3,5 procenta.

Podle předběžných výpočtů vzrostl obrat v prvním čtvrtletí o čtyři procenta na přibližně 5,5 miliardy eur. Po očištění o měnové vlivy činil nárůst osm procent. Hrubá marže se zvýšila o 6,4 procentního bodu na 51,2 procenta. Provozní zisk stoupl z 60 milionů na 336 milionů eur. Údaje překonaly očekávání analytiků. Konečné výsledky podnik zveřejní 30. dubna.

Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německá ostuda. Fotbalisty nově oblékne Nike, Adidas končí

Německým politikům se nelíbí, že fotbalová reprezentace od roku 2027 nebude hrát v dresech vyráběných domácí firmou Adidas. Rozhodnutí Německého fotbalového svazu (DFB) dát přednost americkému výrobci sportovní módy Nike považují za nevlastenecké, napsal deník Die Welt na svých internetových stránkách.

Přečíst článek

Adidas zvedl celoroční výhled měsíc poté, co společnost vykázala první roční ztrátu za posledních 30 let. Na negativní výsledek mělo vliv rozvázání spolupráce s rapperem Kanyem Westem, s kterým se firma rozešla předloni kvůli jeho antisemitským a jinak urážlivým výrokům. Německý gigant v oblasti sportovního oblečení už v únoru uvedl, že plánuje prodat zbývající tenisky Yeezy ze spolupráce s Westem alespoň za pořizovací cenu.

I přes zvýšení výhledu Adidas i nadále předpokládá, že významně negativní dopad na ziskovost budou mít nepříznivé měnové vlivy. Firma očekává, že se projeví jak na tržbách, tak na vývoji hrubé marže.

Tenisky Adidas Yeezy

Yeezy chytly druhý dech. Doprodej tenisek po kontroverzním raperovi Ye hojí Adidas

Slavným teniskám Yeezy, které vznikly jako spolupráce mezi raperem Kanye Westem (nyní známým jako Ye - pozn. red.) a německým výrobcem sportovní obuvi a oblečení Adidas, se i přes kontroverze ohledně amerického rapera opět daří. Agentura Bloomberg s odkazem na společnost uvedla, že za druhé čtvrtletí vzrostly tržby za tyto tenisky na přibližně 400 milionů eur, tedy zhruba 9,6 miliardy korun.

Přečíst článek

Rapper Kanye West, který dnes vystupuje jako Ye.

Adidas zažalovali investoři. Manažeři mohou za naše ztráty, rappera Ye se měli zbavit dřív

Investoři v pátek zažalovali v USA německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Kanyem Westem, který dnes vystupuje jako Ye. Investoři tvrdí, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Přečíst článek

Poštovní schránky v Kalifornii

Lstí připravil Američany o miliardy. A stačila mu k tomu poštovní obálka

V čase kyberpodvodů vypadá zločin, kterého se dopouštěl sedmapadesátiletý Kanaďan jako z jiné doby. V dopisech adresovaných převážně starším Američanům se vydával za jasnovidce. Z obětí se mu za 20 let podařilo vylákat v přepočtu miliardy korun. A dostal za to 10 let natvrdo.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme