Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Yeezy chytly druhý dech. Doprodej tenisek po kontroverzním raperovi Ye hojí Adidas

Tenisky Adidas Yeezy
ČTK/AP
Jiří Frydlewicz
fry

Slavným teniskám Yeezy, které vznikly jako spolupráce mezi raperem Kanye Westem (nyní známým jako Ye - pozn. red.) a německým výrobcem sportovní obuvi a oblečení Adidas, se i přes kontroverze ohledně amerického rapera opět daří. Agentura Bloomberg s odkazem na společnost uvedla, že za druhé čtvrtletí vzrostly tržby za tyto tenisky na přibližně 400 milionů eur, tedy zhruba 9,6 miliardy korun.

Reklama

Za pozitivní čísla prodejů může doprodej tenisek v hodnotě 1,2 miliardy eur, které pochází ze zrušené spolupráce společnosti Adidas s rapperem a designérem Ye, se kterým se firma rozešla kvůli jeho antisemitským výrokům a prodeje tenisek na několik měsíců pozastavila.

Německá společnost v prohlášení uvedla, že dosavad.ní čísla z prodejů jí pomohly zlepšit finanční situaci. Současné prodeje tak mají podle odhadů snížit očekávanou celoroční ztrátu na 450 milionů eur místo dříve odhadovaných 700 milionů eur.

Firma hodlá část z vydělaných peněz darovat organizacím, které bojují proti diskriminaci a rasové nenávisti. Již dříve společnost uvedla, že její celkové tržby meziročně klesly na 123,5 miliardy korun. Generální ředitel Björn Gulden uvedl, že se Adidas  zaměřuje především na budování silné základny pro lepší rok 2024.

Žaloba investorů

Konec spolupráce rapera Ye se společností Adidas přinesla německé módní značce značné problémy. V dubnu tohoto roku jí kvůli pozdnímu ukončení spolupráce s rapperem Ye zažalovali její investoři. Ti v žalobě uvedli, že firma věděla o rapperově problematickém chování několik let před loňským ukončením spolupráce kvůli antisemitským výrokům. Adidas podle nich nepřijal dostatečná opatření, aby minimalizoval riziko pro investory. Firma se proti obvinění ohradila, uvedl server BBC News.

Adidas ukončil spolupráci s americkým rapperem loni v říjnu kvůli sérii antisemitských a jinak urážlivých výroků, které West tehdy pronesl. Jeho komentáře a činy firma označila za „nepřijatelné, nenávistné a nebezpečné" a v rozporu s firemními hodnotami. 

Úvodní plakát k výstavě "A line of beauty" k celoživotní tvorbě oděvního návrháře Karla Lagerfelda

Newyorské Metropolitní muzeum umění hostilo unikátní výstavu z tvorby Karla Lagerfelda

Zcela jedinečný průřez 65 lety tvorby slavného oděvního návrháře Karla Lagerfelda představila letos newyorská výstavní síň – Metropolitní muzeum umění. Fanoušci německo-francouzské ikony módního průmyslu měli ale na shlédnutí unikátní výstavy „Karl Lagerfeld: Linie krásy“ jen pár týdnů, a tak se na ni stály nekonečné fronty. Stálo to za to si je ale vystát. Ať už se vám totiž Lagerfeldovy módní kreace líbí či nikoliv, jeho téměř neohraničená fantazie, absurdní duality a kontrasty a zásadní vliv na módní průmysl i řadu generací žen, které jeho modely nosily, se mu upřít opravdu nedá. Přinášíme vám ve FOTOGALERII alespoň malou ochutnávku z této jedinečné výstavy. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Christian Louboutin

Po ďábelských lodičkách přijdou brýle. Christian Louboutin míří do nových vod

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme