Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hanácký Grunt je nejlepší prodejnou v kategorii Česko platí kartou

Hanácký Grunt
Se svolením Hanácký Grunt
Newstream & Partner

Bezhotovostní platby jsou dnes téměř standardem ve velké části prodejen a ochota zákazníků platit hotově se postupem času zmenšuje. Zvláště pro drobné obchodníky a začínající podnikatele může být zprvu začlenění možnosti platit kartou složitější. To se snaží změnit program Česko platí kartou probíhající pod záštitou Ministerstva průmyslu ve spolupráci se soutěží Visa Czech Top Shop.

Reklama

V prvním pololetí roku 2023 se na prvním místě v kategorii „Nejlepší prodejna“ umístila prodejna farmářských produktů Hanácký Grunt nedaleko Litovle. Ocenění si přímo na místě převzala předsedkyně představenstva ZD Unčovice Milada Rašková Měsícová.

Visa Coop Huspopeče

Coop v Hustopečích zabodoval. Moderní prodejna zvítězila v soutěži Visa Czech Top Shop

Nový koncept prodejny Coop v Hustopečích vyhrál v letním kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop první místo. Inspektoři kladně hodnotili například moderní a vzdušný interiér. Ocenění si v září přímo v prodejně převzala Veronika Musilová, obchodní náměstkyně Jednota, spotřební družstvo v Mikulově.

Přečíst článek

„Jsme velký podnik, máme 6600 hektarů a 170 zaměstnanců. Zaměřujeme se na tradiční zemědělství, chováme krávy na mléko a prasata. Naše produkty následně prodáváme v našem obchodě. Prodejna se nachází v bývalém statku, od toho je název Hanácký Grunt odvozen. Podnik je založený na vzájemné pospolitosti, přátelství a rodině. Známe se mezi sebou od mládí a v prodejně se potkáváme. Mám radost, že se k nám naši zákazníci rádi vrací,“ říká Měsícová.

Udržitelné nakládaní s potravinami

Inspektoři při návštěvě ocenili zajímavý koncept a široký sortiment lokálních farmářských produktů. Díky bezprostřední blízkosti a napojení na zemědělské družstvo je zboží v prodejně vždy maximálně čerstvé, což Hanáckému gruntu přineslo další body v hodnocení. Dále má prodejna od instektorů palec nahoru i za udržitelné nakládání s potravinami – přebytky z prodejny se totiž dále zpracovávají a tím se minimalizuje plýtvání potravinami. 

Hanácký Grunt převzal ocenění za nejlepší prodejnu prvního pololetí 2023 v kategorii Česko platí kartou

Zlepšování servisu

Podstatu a výhody programu Česko platí kartou, do kterého se Hanácký Grunt zapojil, přiblížil Pavel Vinkler, ředitel odboru podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Ministerstva průmyslu. „V rámci projektu Česko platí kartou může podnikatel získat platební terminál zdarma až na 12 měsíců. Program Česko platí kartou má dvě zásadní výhody, za prvé má zcela zjevně přínos, co se týče tržeb jednotlivých podnikatelů a za druhé, a to zejména, zvyšuje a zlepšuje servis pro naše občany. O projekt registrujeme velký zájem. Společně s našimi partnery jsme poskytli více než 40 tisíc platebních terminálů. Zároveň mohou podnikatelé v tomto programu získat za zvýhodněných podmínek i platební brány.“

„Hanácký Grunt je skvělou ukázkou toho, že i firma, která není retailerem, dokáže vytvořit fantastický zákaznický zážitek. Jsem rád, že jsme jim dnes mohli předat ocenění Visa Czech Top Shop v kategorii Česko platí kartou,“ uzavírá Jiří Beran, manažer soutěže.

Nová prodejna Rock Point

Prodejna Rock Point vybojovala první místo v soutěži Visa Czech Top Shop

Tři patra plná outdooru v historické budově v centru Prahy zaujala inspektory natolik, že svým hodnocením udělali z nové prodejny Rock Point vítěze zářijového kola v retailové soutěži Visa Czech Top Shop. Obchod se nachází v historické budově v Havlíčkově ulici naproti Masarykovu nádraží. Interiér, ve kterém je znát snaha skloubit vystavení zboží s geniem loci památkově chráněného domu, vytváří zajímavý koncept.

Přečíst článek

Češi platí hotovostí více než před rokem. Roste počet obchodníků, kteří neberou karty

Soutěž Visa Czech Top Shop už zná vítěze prvního pololetí v kategorii Česko platí kartou

Program Česko platí kartou, který probíhá pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, umožňuje začínajícím firmám nebo těm, které dosud terminál neměly, vyzkoušet přijímání digitálních plateb až na šest měsíců zdarma. Jedním z partnerů tohoto programu je také společnost Visa, která se v této souvislosti zaměřuje na podporu bezhotovostních plateb a zlepšení platební kultury v České republice mimo jiné i prostřednictvím edukace a osvěty.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme