Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ocenění - informace o tématu

Filmová režisérka Zora Cejnková po slavnostním ohlášení nové filmové ceny Česká Leonarda speciálně určené pro filmové tvůrkyně,

Jak najít budoucí držitelky Oscara. Režisérka Zora Cejnková má na to recept

Nová tuzemská filmová cena Česká Leonarda, která se v červenci zrodila v Karlových Varech, bude pomáhat talentovaným českým režisérkám, scénáristkám a výtvarnicím. Je mezi nimi obrovský potenciál a pořád se přitom na ně zapomíná, říká filmařka a autorka ceny Zora Cejnková, která je jako režisérka sama laureátkou evropské ceny EBU Creative Forum. První autorky se budou podle ní moci do soutěže o cenu a stipendium přihlásit už letos.

Přečíst článek

Difuzér, eko puky, frisbee i hodiny. Ceny eko-designérské výzvy Reborn Design 2024 vyhlášeny

Přečíst článek

Asociace venture kapitálu vyzdvihly transakce roku. Cenu si odnášejí Manta i Daytrip

Přečíst článek
privátní značky potravin

Rohlik Group obhajuje loňský triumf. Znovu vyhrál prestižní světové ocenění za své privátní značky

Přečíst článek
Prodejna Kytary.cz získává březnové ocenění Visa Czech Top Shop

Prodejna Kytary.cz získává ocenění Visa Czech Top Shop

V jarním kole soutěže Visa Czech Top Shop vyhrála prodejna společnosti Kytary.cz. Koncept prodejny, kterou najdete v pražských Modřanech, vytváří z tohoto místa opravdový ráj pro všechny milovníky hudby. Ocenění převzal spolumajitel a CEO společnosti Kytary.cz Jan Pils z rukou Kateřiny Pauzarové, Senior Account Managerky ve společnosti Visa, a Markéty Němcové, Country Managerky soutěže Visa Czech Top Shop. K gratulacím se přidal také zástupce EVO Payments Tomáš Melichar a Marek Růžička ze společnosti Bank ID.

Přečíst článek
Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

PROHLÉDNĚTE SI: Bérová, Tykač, Jirásková, Havrlant. Přehled nejvlivnějších žen ve finančním světě doplnilo 24 nových jmen

Přinášíme exkluzivně pohled na třetí ročník Síně slávy projektu #FinŽeny. Do unikátního přehledu dlouhodobě nejvlivnějších českých bankéřek, ekonomek, manažerek, finančních ředitelek a dalších dlouhodobě vlivných žen sektoru financí letos přibylo 24 nových jmen.

Přečíst článek

Konkurovat videohrám je těžké disciplína, ale jde to, říká šéf nejstarší továrny na dřevěné hračky v Česku

S jejich výrobky si děti hrají až v Japonsku nebo Jižní Koreji. V podhůří Jizerských hor se dřevěné hračky vyrábějí už více než 100 let, a i v době digitální nacházejí v domácnostech po celém světě své místo. Firma Detoa si zakládá na tradičním řemeslu, i když vyrobit jednu takovou hračku může mnohdy trvat i několik měsíců. Majitel Jaroslav Zeman si totiž neustále zakládá na špičkové kvalitě vlastních výrobků, ale i zákaznického zážitku. Za prodejnu v severních Čechách dokonce nedávno obdržel ocenění Visa Czech Top Shop, které hodnotí kamenné obchody po celém Česku.

Přečíst článek
Vítězové Visa Awards 2023 a členové týmu Visa

Známe vítěze Visa Awards 2023. Banky si převzaly ceny za inovace v bankovnictví

Společnost Visa ocenila české banky a poskytovatele platebních terminálů titulem Visa Awards 2023. Právě spolupráce s oceněnými společnostmi, které vytrvale pracují na zavádění inovací a nejnovějších trendů, svědčí o tom, že je Česko dlouhodobě jedním z evropských lídrů v oblasti bezkontaktních plateb.

Přečíst článek

EP Events and Production ocení nejlepší firemní podcasty

Mezi přihlášenými podcasty jsou zastoupeny velké společnosti i sólo podnikatelé. Společně se utkali ve třech kategoriích - Nejlepší moderátor, Technické zpracování a Dlouhodobý přínos. Newstream je mediálním partnerem ocenění.

Přečíst článek
Český lev 2024

Nejlepším filmem loňského roku jsou Bratři. Ceny sbíral seriál Volha a sci-fi Bod obnovy

Českého lva za nejlepší celovečerní film roku 2023 získal film Bratři od režiséra Tomáše Mašína, jeho snímek líčí historii odbojové skupiny bratří Mašínů a jejich útěku do Západního Berlína.

Přečíst článek
Pražské Rudolfinum se připravuje na předání filmových cen Český lev

Víkend filmu. Nejvíce nominací na Českého lva mají Bratři, Americe vládne Oppenheimer

Začíná víkend plný předávání filmových cen. V Česku se ocenění dočkají nejlepší snímky a herci v rámci 31. ročníku cen Český lev. Slavnostní večer proběhne již dnes večer od 21:00 na kanálu ČT1. I v USA se budou dít věci. Vítěze pozná nejslavnější filmové ocenění Oscar. Favoritem na získání nejvíce zlatých sošek je loňské životopisné drama Oppenheimer. A kde lze předávání Oscarů zhlédnout?

Přečíst článek
Manažeři Nobilis Tilia přebírají ocenění z rukou Petra Poláka, country managera Visa ČR

Nejlepší kamenné prodejny Česka? Podívejte se na vítěze soutěže Visa Czech Top Shop

Obchod Nobilis Tilia není jen tak ledajaký. Je v malé vesnici Vlčí hora na úpatí Českého Švýcarska. Kromě kamenné prodejny s vlastní kosmetikou má také biozahradu či masážní studio. Proto vyhrál první cenu soutěže Visa Czech Top Shop i cenu veřejnosti. Další ocenění dostaly i jiné zajímavé a inspirativní retailové příběhy.

Přečíst článek

Kdo jsou nejlepší čeští mluvčí? Sochor a Cimbala

Za soukromý sektor cenu Mluvčí roku získal Václav Sochor, šéf korporátní komunikace Tipsport. Ocenění Nejlepší mluvčí veřejného sektoru má Aleš Cimbala, tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Titul PR tým roku převzalo Britské velvyslanectví v Praze. Cenu každodočně vyhlašuje PR Klub.

Přečíst článek
CPI Property Group

Americká Muddy Waters znovu útočí na skupinu miliardáře Radovana Vítka

Americká investiční společnost Muddy Waters Research pokračuje v útoku na realitní firmu CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka. Ve své nové zprávě uvádí, že CPIPG nadhodnocuje své portfolio a poskytuje nesprávné údaje o obsazenosti kancelářských prostor. Společnost CPIPG naopak tvrdí, že její údaje jsou správné. Muddy Waters podle médií spekuluje na pokles cen dluhopisů CPIPG.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme