Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ford v Číně kapituluje před levnější konkurencí. Propustí tam přes tisícovku lidí

Ford v Číně kapituluje před levnější konkurencí. Propustí tam přes tisícovku lidí
ČTK
 ČTK

Americká automobilka Ford Motor se chystá zrušit v Číně více než 1300 pracovních míst, protože její prodej na největším automobilovém trhu světa klesá. Informují o tom čínská média, včetně listu Economic Daily News. Ford má po celém světě zhruba 173 tisíc zaměstnanců.

Reklama

Velkoobchodní prodeje Fordu v Číně loni poprvé za deset let klesly pod půl milionu kusů. Prodej Fordu v zemi postupně klesá od roku 2016, kdy zde automobilka dodala 1,27 milionu vozů a její tržní podíl činil 4,6 procenta. Loni však její podíl na trhu byl jen 2,1 procenta. Čínští spotřebitelé stále více kupují elektromobily vyráběné automobilkou Tesla či místními hráči, jako BYD. Ford v Číně nabízí pouze jeden elektrický model, a to Mustang Mach-E.

Ford zeštíhluje, nejen v Číně

„Naše náklady nejsou konkurenceschopné a pracujeme interně s našimi partnery, abychom snížili náklady ve všech oblastech,“ napsala agentuře Bloomberg mluvčí Fordu v reakci na dotaz o situaci v Číně. „Můžeme zvítězit pouze prostřednictvím štíhlé a pružné organizace. Tyto akce jsou nutné pro nás, abychom vytvořili v Číně zdravější a udržitelnější podnik,“ dodala. Neupřesnila však, kolik míst bude v Číně zrušeno, ani žádné podrobnosti o harmonogramu.

Volkswagen a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Volkswagen včetně Škody a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Elon Musk sklízí plody své cílené práce z posledních deseti let. Automobilka Tesla se definitivně přehoupla z fáze nejistého start-upu do pozice dominantního dodavatele luxusních elektromobilů. Po sérii rekordních výsledků začíná diktovat podmínky na trhu celé mobility. A zejména pro německé vozy včetně Škody Auto to začíná být velký problém, míní

Přečíst článek

Mluvčí však také zdůraznila, že Čína zůstává velmi důležitým trhem automobilky a Ford je odhodlán zde rozvíjet své podnikání. Společnost chce urychlit přechod k výrobě elektromobilů v Číně a nyní vyvíjí nové produkty pro místní trh. Spolupracuje také s partnery na posílení podnikání v oblasti elektromobilů, včetně rozšíření distribuce.

Ford na počátku tohoto roku uvedl, že kvůli vyšším nákladům a přechodu k elektromobilům zruší v Evropě 3800 pracovních míst. Automobilka plánuje do roku 2026 investovat celosvětově do výroby elektromobilů 50 miliard dolarů (1,1 bilionu korun).

Elektrický Ford Mustang Mach-E 4X.

Divize elektromobilů prodělává miliardy. Navzdory tomu má Ford velké plány

Divize elektromobilů americké automobilky Ford Motor prohloubila v loňském roce provozní ztrátu na 2,1 miliardy dolarů (45,6 miliardy korun). Další ztrátu v divizi elektromobilů očekává automobilka také letos, a to kolem tří miliard dolarů. K zisku by se výroba elektromobilů mohla dostat před koncem roku 2026. Ford výsledky divize zveřejnil spolu s podrobnostmi o novém formátu svého finančního výkaznictví.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elektromobil Xiaomi SU7

Elektroauto od Xiaomi zafungovalo a je z něj hit. Akcie firmy míří vzhůru

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme