Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

E.ON opět zlevňuje energie s fixací. Letos už potřetí

E.ON
ČTK
 ČTK

O stokoruny méně za megawatthodinu energie budou platit zákazníci energetické společnosti E.ON, kteří platí fixované ceny. Podnik letos zlevňuje energie už potřetí. A brzy se slev dočkají i klienti se smlouvami bez závazků.

Reklama

Energetická společnost E.ON sníží své ceny energií. Od tohoto týdne podnik zlevnil fixované tarify elektřiny a plynu. E.ON uvedl, že od května plošně zlevní i plyn asi 150 tisícům zákazníků se smlouvou bez závazku. Ceny klesnou o stovky korun za megawatthodinu (MWh). Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.

Fixované tarify E.ON zlevňuje letos potřetí. Ceny elektřiny s jednoletou a dvouletou fixací u nejběžnějších tarifů klesnou o 201 korun za MWh, ceny plynu o 293 korun za MWh. Roční fixace elektřiny tak vyjde na 3507 korun za MWh s DPH, u plynu pak na 1488 korun za MWh. U dvouletých závazků jsou ceny o něco nižší.

Od 1. května E.ON zlevní plyn také pro stávající zákazníky bez fixace. Půjde zhruba o 150 tisíc klientů. Ceny za dodávku plynu podle společnosti klesnou proti současným ceníkům o 13 až 21 procent. Přesné ceny zatím firma neuvedla, proti loňským limitům stanoveným vládou bude ale cena o 35 procent nižší. Megawatthodina plynu při loňských stropech cen vyšla na 3000 korun.

Ceníky od začátku letošního roku postupně snižují i další dodavatelé. Například společnost ČEZ v závěru března upravovala ceníky s roční fixací, v nichž snížila ceny elektřiny a plynu o několik stovek korun za MWh. V letošním roce firma upravovala i další tarify. O stovky korun letos fixované produkty zlevňovala například innogy, která nedávno potvrdila, že chystá ještě další úpravy cen. V dubnu zlevňovala elektřinu a plyn také společnost epet, od března snížila o 6,1 procenta cenu plynu Pražská plynárenská. Někteří dodavatelé se zlevňováním vyčkávají, mimo jiné proto, že produkty nakoupili s předstihem za vyšší ceny.

Snižování cen je důsledkem postupného poklesu cen elektřiny a plynu na energetickém trhu, zejména z úvodu letošního roku. Megawatthodina elektřiny nyní na burze stojí 88,45 eur (zhruba 2232 korun), což je meziročně asi o 40 procent méně. Ještě výrazněji, přibližně o 50 procent, klesla cena plynu na aktuálních 35,7 eur (přes 901 korun) za MWh. Od března energie začaly na trhu postupně zdražovat, v posledním týdnu ovšem zaznamenaly opět lehký pokles cen.

ČEZ od dubna zlevní energie s fixací

Lidé ušetří. Zlevní energie s fixací, chystá to ČEZ i další dodavatelé

Energetická společnost ČEZ od dubna zlevní ceny elektřiny a plynu s fixací. Oproti dosavadnímu ceníku podle ní spotřebitelé ušetří stovky korun měsíčně. Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují na pokles velkoobchodních cen energií.

Přečíst článek

Březnová inflace zakotvila na dvou procentech

Inflace v březnu stagnovala na únorových dvou procentech. Ukazují to čerstvá data z Českého statistického úřadu (ČSÚ). Domácí ceny, zdá se, jsou pod kontrolou a Česká národní banka může na svých dalších zasedání pokračovat ve snižování sazeb.

Přečíst článek

Jak efektivně snížit výdaje na energie?

Jak snížit výdaje na energie? Pomůže produkt Garant od LAMA energy

LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabízí u elektřiny a zemního plynu měsíční tarify. Její produkt Garant měsíc pro zákazníky generuje, ve srovnání se standardními tarify, velmi zajímavé úspory. Za prvních šest měsíců roku 2024, kdy jsou ceny tohoto produktu známé, se drží hluboko pod cenami, které nabízejí dodavatelé ve smlouvách uzavřenými na dobu neurčitou i pod fixními tarify. Jak tedy efektivně snížit výdaje na energie?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme