Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Umělá inteligence jde do byznysu. Prvním klientem nového ChatGPT je kosmetická Estée Lauder

Umělá inteligence jde do byznysu. Prvním klientem nového ChatGPT je kosmetická Estée Lauder
iStock
 nst
nst

Známá OpenAI přichází s verzí svého populárního chatovacího systému pro firmy ChatGPT Enterprise. Má mít lepší zabezpečení.

Reklama

Společnost OpenAI uvedla na trh verzi svého populárního chatovacího systému ChatGPT určenou pro velké podniky. Verze s názvem ChatGPT Enterprise nabízí bezpečnější a rychlejší přístup k technologii firmy OpenAI. Mezi první zákazníky nové verze patří například kosmetická společnost Estée Lauder nebo investiční firma Carlyle, informovala agentura Reuters. Podle Bloombergu s Open AI pracuje také designová firma Canva. 

Umělá inteligence přináší revoluci jako pazourek, říká módní návrhářka

„Umělá inteligence je skvělý nástroj a pomocník. Doba, kdy pochopíme, co všechno umí, teprve přijde. Je to podle mě nový pazourek,” říká Lucie Marková, módní návrhářka, která ji ve své práci aktivně používá. Fashion designérka s její pomocí vytvořila například zlatou kolekci Nebula či bílé nebeské šaty pro Olgu Menzlovou na slavnostní večer nedožitých 85. narozenin Jiřího Menzela. 

Přečíst článek

Mnozí lidé ve Spojených státech podle průzkumu agentury Reuters systém ChatGPT využívají jako pomocníka při plnění svých pracovních úkolů, ale zaměstnavatelé je od toho odrazují. Společnost OpenAI doufá, že díky verzi ChatGPT Enterprise se stanou zaměstnavatelé k používání její technologie vstřícnější.

Pro firmy to zadarmo nebude

Zavedení ChatGPT Enterprise je pro mateřskou firmou ovšem cestou k tržbám, poznamenává Bloomberg. Provoz chatu je velmi drahý, protože robustní modely AI vyžadují spoustu výpočetního výkonu. Startup se sídlem v San Franciscu již dříve podnikl určité kroky k generování příjmů z ChatGPT, například prodejem prémiového předplatného a nabízením placeného přístupu společnostem k jeho rozhraní pro programování aplikací, které mohou vývojáři použít k přidání chatbota do jiných aplikací.

Investoremi OpenAI je americký softwarový gigant Microsoft. Ten už nabízí podnikům přístup k ChatGPT prostřednictvím své služby Azure OpenAI. K využití tohoto přístup nicméně musí být podnik zákazníkem služby Azure, která je cloudovou platformou Microsoftu.

Firma OpenAI koncem loňského listopadu ChatGPT zdarma zpřístupnila veřejnosti a systém si rychle získal velkou popularitu. ChatGPT patří do kategorie generativní umělé inteligence a dokáže na základě jednoduchých dotazů generovat články, eseje, obrázky, vtipy, ale i poezii. Na základě obrovského množství dat se podobně jako člověk učí, jak odpovídat na podněty uživatelů.

Více o světě umělé inteligence čtěte zde:

 

Umělá inteligence ohrožuje ztrátou zaměstnání mnohem více ženy, připouští mezinárodní organizace práce

Vzbuzuje nadšení i obavy. Řeč je o generativní umělé inteligenci, která se podepíše pod změnu pracovního trhu. Lidi by měla osvobodit od rutinních, administrativních činností typických zejména pro kancelářské práce. To by se mohlo odrazit na zaměstnanosti žen - s ohledem na jejich nadměrné zastoupení právě v tomto odvětví, zejména v bohatších zemích.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej zařadil po bok SpaceX.

Tvůrce ChatGPT míří do nejvyšší ligy. Prodej akcií by jej hodnotou zařadil po bok SpaceX

Přečíst článek
Indonésie láká nejchytřejší mozky světa. První zlaté vízum dostal průkopník umělé inteligence Sam Altman.

Indonésie láká nejchytřejší mozky světa. První zlaté vízum dostal průkopník umělé inteligence Sam Altman

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme