Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britské nízkonákladové aerolinky ruší 1700 letních spojů. Bojí se chaosu v letovém provozu

easyJet
ČTK
 ČTK

Britská letecká společnost easyJet zrušila zhruba dvě procenta svého letního letového řádu. Opatření se týká 1700 letů a ovlivní plány přibližně 180 000 cestujících. Firma krok zdůvodnila obavami z problémů souvisejících s řízením letového provozu v Evropě.

Reklama

V loňské letní sezoně se letecká doprava v Evropě potýkala s výpadky v důsledku nedostatku personálu v době, kdy se poptávka rychle zotavovala z útlumu způsobeného pandemií covidu-19. Letos v létě se očekávají potíže zejména v souvislosti s řízením letového provozu.

Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu Eurocontrol nedávno varovala cestující před náročným létem. Na mnoha klíčových letištích totiž v následujících měsících očekává přetížení letového provozu.

Lufthanse vypadl systém, ruší všechny lety. Jeďte vlakem, radí lidem

Lufthanse spadl systém, tisícům lidí zrušila lety. Stavbaři překopli optické kabely

Největší německé aerolinky Lufthansa se dnes potýkají s následky výpadku svého počítačového systému, který zkomplikoval plány tisícům lidí po celém světě. Fungovat ráno přestaly systémy pro odbavení i nástup do letadla. Lufthansa kvůli tomu svolala krizový tým a později oznámila, že za výpadkem byly stavební práce, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne uvedlo, že zruší všechny přílety a že letadla začne odklánět na jiná letiště. Odpoledne byly přílety obnoveny a později se přidaly také odlety, jak se začaly systémy vracet k normálu.

Přečíst článek

Lepší než zrušení na poslední chvíli

Vzdušný prostor pro civilní leteckou dopravu v Evropě nyní omezuje válka na Ukrajině. V některých částech Evropy se navíc řízení letového provozu potýká s nedostatkem zaměstnanců a hrozbou stávek.

Společnost easyJet je podle počtu cestujících největším leteckým dopravcem v Británii. Firma nyní uvedla, že by se díky ohlášeným změnám mohla vyhnout rušení letů na poslední chvílí, které je nákladnější a způsobuje cestujícím více komplikací.

Zrušení 1700 z celkem 90 000 letů plánovaných na zbytek července a na srpen se týká zejména londýnského letiště Gatwick. Zhruba 95 procentům dotčených pasažérů už byla podle firmy rezervace přesunuta na alternativní let.

Pocovidová euforie. Letecké společnosti více než zdvojnásobily výhled letošního zisku

Pocovidová euforie. Aerolinky více než zdvojnásobily výhled letošního zisku

Letecké společnosti více než zdvojnásobily výhled letošního zisku, a to na 9,8 miliardy dolarů, v přepočtu 216,5 miliardy korun. K pozitivnímu výhledu přispěla silná poptávka, odvětví se zotavuje z útlumu způsobeného pandemií. Na konferenci v Istanbulu to řekl šéf Mezinárodního sdružení pro leteckou dopravu (IATA) Willie Walsh. Původní odhad z loňského prosince počítal s tím, že zisk aerolinek dosáhne 4,7 miliardy dolarů.

Přečíst článek

Ryanair překonal rekord v počtu cestujících. A s nadějí vyhlíží letní sezónu

Letecká jednička Ryanair překonala rekord v počtu cestujících. A s nadějí vyhlíží léto

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair v květnu odbavily 17 milionů cestujících. Je to meziročně o deset procent víc a nejvíc za měsíc ve firemní historii, uvedla firma, která je co do počtu cestujících největší v Evropě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme