Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Boris Šťastný končí ve vedení Alzheimer Home

Boris Šťastný končí ve vedení Alzheimer Home
poskytnuto Alzheimer Home
Stanislav Šulc

Bývalý poslanec ODS Boris Šťastný založil dnešní síť zařízení se zvláštní péčí v roce 2015 spolu s Milanem Šedivým. O tři roky později vstoupila do Alzheimer Home investiční skupina Penta, která začala síť alzheimer center postupně rozšiřovat a zároveň propojovat s Penta Hospitals.

Reklama

K 1. srpnu letošního roku došlo k definitivnímu začlenění Alzheimer Home do struktur Penty a dosazení nového managementu a nové správní rady. Šéfkou správní rady Alzheimer Home se tak stala šéfka Penta Hospitals Barbora Vaculíková. Ta přitom vystřídala zakladatele a dlouhá léta nejviditelnější tvář Alzheimer Home Borise Šťastného.

„Není v tom žádná kontroverze. Dokončilo se to, co jsme dlouho avizovali a chystali již od vstupu Penta Hospitals v roce 2018. Součástí dohody tehdy byl plán rozvoje a cílem bylo stát se jedničkou na tuzemském trhu. To se letos povedlo díky akvizici Alzheimercentrum a nyní je Alzheimer Home největším soukromým poskytovatelem pobytových sociálních služeb u nás s nějakými 1700 zaměstnanci a téměř třemi tisícovkami lůžek,“ vysvětlil serveru newstream.cz Šťastný.

Alzheimercentrum v Pardubicích

Penta chce do domů pro seniory investovat miliardy. Už teď je lídrem trhu

Péče o seniory měl být byznys budoucnosti. Budoucnost již nastala. Nejen že rostou neustále nová centra pro důchodce, ale začala i konsolidace trhu. Větší hráči začali nakupovat menší.

Přečíst článek

„Restrukturalizace managementu byla také předem domluvená. Odešel jsem z pozic jednatele několika firem, které pod Alzheimer Home spadaly a odešel jsem také z postu předsedy správní rady. Zkrátka odcházím z každodenní operativní role. Chci se nadále věnovat kreativní podnikatelské činnosti a rozvoji technologií,“ dodal lékař a bývalý politik.

„Boris Šťastný se na směřování společnosti bude nadále podílet. Zůstal členem správní rady a se svou společností Respimed bude nadále poskytovat zdravotnické služby pro většinu zařízení Alzheimer Home,“ potvrdil kontinuitu vztahů investiční manažer Penty Jan Kocián. „Na různých projektech chceme spolupracovat s oběma zakladateli Alzheimer Home,“ podotkl Kocián.

Alzheimer centrum, vizualizace, interiér, PFFL

Na lůžko pro seniora se čeká dva roky. Nový fond chce masivně stavět nové domovy

„Fondy pro bohaté”, tedy takzvané Fondy kvalifikovaných investorů, kam se dá investovat s částkou minimálně milion korun, rostou v Česku jako houby po dešti - a zaměřují se na různá aktiva. Property Fund for Living (PFFL) založený developery Robertem Sekerou z RS Group a Milanem Kuštou z K2 invest sází na investice do domovů pro seniory. Koupil první vlaštovku v Plzni.

Přečíst článek

Alzheimer Home je jedničkou v sociální péči

V současnosti má síť Alzheimer Home 26 zařízení se třemi tisíci lůžky. Menší podíl představují lůžka pro seniory, drtivá většina je pro klienty se zvláštními potřebami, často spojenými právě s demencí.

V letošním roce se součástí skupiny stal hlavní konkurent – síť Alzheimercentrum. Tu od roku 2017 vlastnila investiční skupina Creditas miliardáře Pavla Hubáčka.

Majoritním poskytovatelem sociálních služeb v České republice však nadále zůstává veřejný sektor, který z celkových zhruba 60 tisíc lůžek provozuje 75 procent.

S-Case

Miliardáře z bpd partners zaujali doktoři na síti. Do S-Case vloží půl milionu eur

Investice má slovenskému start-upu S-Case pomoci především při získávání dalších partnerů telemedicínského projektu.

Přečíst článek

HiiT, fitness, trénink

Biohacking: Zdravé mitochondrie oddálí stárnutí

Tloustnutí, únava, nemoci a předčasné stárnutí. To vše dokáží způsobit špatně fungující mitochondrie. Další díl seriálu o biohackingu řeší, jak zlepšit mitochondriální zdraví.

Přečíst článek

MRI scan, mozek, magnetická rezonance

Covid dokáže zmenšit mozek stejně jako deset let stárnutí, zjistila studie

Po dvou letech života světové populace s covidovou pandemií vědci získávají stále nová fakta o chování a vlivu koronaviru způsobujícího nemoc COVID-19. Badatelé z Oxfordské univerzity nyní zjistili, že prodělání covidu může způsobit zmenšení mozku a jeho schopností jako deset let stárnutí. Dokonce i mírný případ COVID-19 může poškodit mozek a zhoršit myšlení, uvedli vědci ve studii publikované v prestižním časopise Nature.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme