Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardáře z bpd partners zaujali doktoři na síti. Do S-Case vloží půl milionu eur

S-Case
poskytnuto S-Case
Veronika Kudrnová

Investice má slovenskému start-upu S-Case pomoci především při získávání dalších partnerů telemedicínského projektu.

Reklama

Zakladatel a CEO společnosti S-Case Martin Pekarčík oznámil spolupráci s českou family office bpd partners, která spravuje investice podnikatelů Vasila Bobely, Jana Dobrovského a Petra Pudila. Investice ve výši 0,5 milionu eur (asi 12,7 milionu korun) se uskuteční prostřednictvím dceřiné společnosti BTCZ Ventures, v níž figuruje i B3 Holding rodiny Brůžkovy. 

Společným cílem partnerů je uvedení inovativního produktu, který umožní zdravotnickým zařízením a lékařům přímé sledování vývoje zdravotního stavu jejich pacientů, na mezinárodní trh a získání nových investorů pro další kolo financování, které proběhne koncem letošního září.

„S podporou zajímavých a perspektivních projektů máme v rámci bpd partners velkou zkušenost a technologická řešení, která nabízí společnost S-Case jsou nejen perspektivní, ale v řadě aspektů i průkopnická,“ uvedl Pavel Brůžek, jednatel BTCZ Ventures a předseda představenstva bpd partners.

záchranná služba, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Mzdy v Česku rostou rekordně. Lékaři mají průměrně přes 100 tisíc

Mzdy v Česku rostou nejvíce v historii, po očištění o inflaci. To před volbami jako když najdeš, státní lékaři mají letos prvně v historii průměrně přes 100 tisíc korun měsíčně

Přečíst článek

Multifunkční krabička

Telemedicínské řešení je podle Pekarčíka jedním z mála zařízení na trhu, které v sobě kombinuje měření vitálních funkcí pacienta prostřednictvím několika zdravotnických senzorů (IR teploměr, pulsní oxymetr, glukometr, tlakoměr) a komunikaci mezi lékařem a pacientem na dálku. K tomu využívá získaná data a údaje z pacientských dotazníků, které zpracovává ve vlastní zdravotnické platformě. 

Řešení Scase, které podle Pekarčíka může významně snížit náklady na zdravotní péči, je momentálně ve fázi pilotních testů a je po něm velká poptávka. Společnosti se za poslední rok podařilo uzavřít spolupráce v hodnotě více než 300 tisíc eur. Nejběžnějším případem jeho využití je vzdálený monitoring pacientů s kardiovaskulárními chorobami, cukrovkou, nebo nemocí covid-19. 

Scase se ale osvědčil i jako praktický pomocník, digitální a přenosná databáze a diagnostika v balkánských zemích jako Albánie, Severní Makedonie, Srbsko či Gruzie. Kromě zahraničních spoluprací se uchytil i na domácím, slovenském trhu, kde je využíván například v nemocnici na Kysucích při monitorování pacientů s covidem a těch hospitalizovaných na interním oddělení.

Léčebné lázně Jáchymov

Léčebné lázně Jáchymov koupil arabský investor. Ziskové byly i v covidu

Společnost Léčebné lázně Jáchymov změnila majitele. Sto procent akcií získal investor ze Spojených arabských emirátů.

Přečíst článek

V Česku probíhá intenzivní představení technologie na poli fakultních i krajských nemocnic, včetně zařízení sociální a zdravotní péče typu Alzheimer center. Firma v červenci získala certifikaci, která deklaruje její postavení výrobce a distributora zdravotnický pomůcek pro mezinárodní trh, její expanzi už tak nic nebrání. Poptávky registuruje už i v Indonésii. Aktuálně Scase usiluje o získání označení CE MARK, které potvrdí její uplatnění na trhu jako medicínské řešení.

>>>>>>Další zprávy ze světa peněz čtěte v naší rubrice Money<<<<<<

zpracování infvekčního materiálu unikátní technologií

V kolínské nemocnici likvidují infekční odpad přelomovou technologií

Společnost Ventos Energy Solutions, která je součástí české strojírenské skupiny SkyLimit Industry a zaměřuje se na zpětné získávání tepla, jako první v Česku instalovala v okresní nemocnici v Kolíně originální řešení na zpracování infikovaného i běžného komunálního odpadu Converter.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme