Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple se podřídí, iPhony dostanou „evropský“ konektor

USB-C
iStock
 ČTK

Americká společnost Apple bude muset splnit směrnici Evropské unie a u svých telefonů iPhone přejde na nabíječku typu USB-C. Uvedl to marketingový ředitel Greg Joswiak.

Reklama

Apple podle Joswiaka bude postupovat stejně jako v případě jiných zákonů. Šéf marketingu však odmítl upřesnit, kdy by iPhony mohly dostat novou nabíječku, která nahradí současný typ Lightning.

Podle informací agentury Bloomberg plánuje Apple přejít na nový typ v příštím roce. V EU začne směrnice platit od roku 2024, Apple už přešel na konektor USB-C u počítače Mac, mnoha iPadů a příslušenství.

Joswiak upozornil, že Apple a EU se v otázce nabíječek přou už deset let. Připomněl, jak evropské úřady kdysi chtěly, aby Apple přijal typ Micro-USB. Dodal, že pokud by se tento přechod uskutečnil, nebyl by vynalezen současný konektor Lightning, ani nyní rozšířený USB-C.

Virtuální hra společnosti Meta a Oculus Horizon Worlds

Zuckerberg a Meta otestují prodej virtuálního zboží v metaverse. Lidé jsou ochotni zaplatit miliony

Provozovatel Facebooku společnost Meta a její šéf Mark Zuckerberg otestují prodej virtuálního zboží a zážitků v budovaném světě metaverse. Využijí k tomu hru z virtuálního prostředí Horizon Worlds, kterou ve Spojených státech spustili v prosinci. Důvodem je i to, že podle odhadu Citi Bank může činit hodnota ekonomiky metaverza do roku 2030 až 13 bilionů dolarů, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Joswiak, který vystoupil na konferenci listu The Wall Street Journal (WSJ) v Kalifornii, odmítl myšlenku, že virtuální svět známý jako metaverse se stane budoucností v počítačovém světě. Připojil se tak k zakladateli firmy Snap Evanovi Spiegelovi. Metaverse je „slovo, které nikdy nepoužiji,“prohlásil Joswiak.

Metaverse, tedy futuristický digitální svět, podporuje hlavně spoluzakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. Do této iniciativy už vložil miliardy dolarů a změnil kvůli tomu i název své společnosti z Facebook na Meta Platforms.

Mark Zuckerberg

Vyhazujete peníze oknem, vzkázal Zuckerbergovi vlivný investor

Společnost Meta trpí syndromem velké korporace, zaměstnává přemíru drahých lidí a plýtvá zdroji na nesmyslné investice. Tak by se dala shrnout slova jednoho z jejích investorů, který napsal otevřený dopis zakladateli gigantu Markovi Zuckerbergovi, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

USB-C

Apple má smůlu. V Evropě se budou mobily i tablety nabíjet jedině přes USB-C

Na dobití všech telefonů či tabletů prodávaných v Evropské unii bude od podzimu roku 2024 stačit jediná nabíječka. K nelibosti společnosti Apple to bude ta s koncovkou USB-C.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme