Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zdraví - informace o tématu

Astragalus, čínská medicína

Biohacking: Jak předcházet nemocem? Poradí si astragalus

Další z adaptogenů, který je tak trochu všelék. Poradí si se zánětem, posiluje imunitu a pomůže i během léčby rakoviny. Astragalus znali už staří Číňané.

Přečíst článek

Lék na obezitu? Dánská firma úspěšně otestovala svůj přípravek. Její akcie lámou rekordy

Přečíst článek

FOTOGALERIE: Architektura může pomáhat léčit. Jaké nemocnice by se měly stavět?

Přečíst článek
Doplnění energie - ilustrační snímek

Biohacking: Zapomeňte na kafe i energetické nápoje. Doplnit energii lze rodiolou

Rodiola neboli rozchodnice růžová je již po staletí součástí tradičních medicínských systémů praktikovaných po celém světě, zejména v některých částech Evropy, Asie a Ruska. Biohackeři ji doporučují pro doplnění energie, ale také má výrazné účinky na zlepšení nálad srovnatelné s antidepresivy.

Přečíst článek
Zdraví, wellness, biohacking

Biohacking: Adaptogen, co má účinky kofeinu a ještě působí proti virům i oparu

Eleuterokok je další z řady adaptogenů, které v seriálu Biohacking představujeme. Působí stimulačně, jako antivirotikum, i proti oparům - a také proti syndromu estrogenové dominance.

Přečíst článek
Vlci z Wall Street mají problém. Propadají závislostem, psychiatři i firmy řeší prudký nárůst případů

Vlci z Wall Street trpí. Propadají závislostem, psychiatři i firmy řeší prudký nárůst případů

Věhlasný newyorský psychiatr Samuel Glazer a nejen on letos zaznamenal prudký nárůst klientů trpících depresemi a důsledky závislostí na alkoholu a drogách. A nejsou to ledasjací klienti, ale „vlci z Wall Street“, tedy špičkoví makléři a šéfové firem z proslulého finančního centra. I samotné firmy registrují nárůst problémových manažerů a zavádějí pro ně stále více pomocné programy, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Withanie snodárná neboli Ašvaganda

Biohacking: Lepší než antidepresiva? Léčebné účinky byliny ašvagandy již potvrzují i vědci

Ašvaganda je v sanskrtu název pro tradiční bylinu používanou v ajurvédské medicíně, která se latinsky jmenuje Withania somnifera, česky pak Withanie snodárná. Několik desetiletí je již známá i v západní kultuře a za ta léta byla podrobena řadě studií. Výsledek? Bylina pomáhá zlepšit celou řadu neduhů.

Přečíst článek
Ženšen pomáhá na spoustu neduhů

Biohacking: Ženšen léčí téměř vše. Prospívá lidem s alzheimerem i ADHD

Ženšen je velmi známá bylina, používaná po staletí v Asii a Severní Americe a má poměrně dlouhou tradici i v západní kultuře. První zmínky o jeho používání a vlastnostech pocházejí z čínských písemných záznamů z doby kolem roku 100 našeho letopočtu. Botanické jméno ženšenu – Panax – je z řečtiny, a znamená „všehoj“. A tím ženšen opravdu může být, pokud vyberete ten vhodný a užíváte jej správným způsobem.

Přečíst článek
Pro cyklisty je důležitá aminokyselina citrulin.

Biohacking: Přírodní viagra? Citrulin pomáhá snížit tlak a řeší problémy s erekcí

Citrulin je s trochou nadsázky řečeno „mužská aminokyselina“. Při správném využívání snižuje krevní tlak, pomáhá ale také s problémy s erekcí a zvyšuje energii. Podle studií je například ideální pro táty-cyklisty.

Přečíst článek
Hovězí maso je zdrojem aminokyselin

Biohacking: Problémům s prostatou pomáhá předcházet aminokyselina alanin

Aminokyselinu alanin si tělo dokáže vyrábět samo. Primární funkcí alaninu je tvorba bílkovin v organismu. Je jednou z nejvíce zastoupených aminokyselin v potravinách a u zdravého člověka se vyskytuje v krevním oběhu ve vysokém množství. A pokud jej potřebujete získat, zvolte hovězí nebo drůbeží maso.

Přečíst článek
Japonci se dožívají vyššího věku

Biohacking: Co stojí za tajemstvím dlouhověkosti Japonců? Aminokyselina serin

Serin je považován za neesenciální aminokyselinu, protože tělo si ji umí vyrobit. Jako u většiny neesenciálních aminokyselin to ale nestačí pro zachování plného zdraví, je třeba ho přijmout také ze stravy. Dostatečné množství serinu je klíčové pro správné fungování mozku.

Přečíst článek
Alkohol škodí zdraví. Irsko jako první na světě zavede varovné nápisy na lihovinách i vínu

Irové jako první na světě zavedou varovné etikety na alkoholu. Naštvali tím nejen Italy

Irsko se patrně stane první zemí na světě, která po vzoru varovných nápisů na cigaretových krabičkách zavede povinnost výrobců mít na lahvích s alkoholem podobná varování o škodlivosti alkoholu na lidské zdraví. Platit začne od roku 2026, uvedla BBC. Opatření vyvolalo nelibost výrobců i tradičních zemí vyrábějící alkoholové nápoje.

Přečíst článek
Vývar

Biohacking: Pořádný vývar z kostí a kůže dodá tělu glycin. Ten chrání svaly i střeva

Glycin zpomaluje stárnutí organismu. Oddaluje degeneraci svalů a kloubů a pomáhá také při nemocech střeva, jako je Crohnova choroba či syndrom dráždivého tračníku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme