Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Warren Buffett - informace o tématu

Warren Buffett

Buffett přikoupil akcie HP, ty prudce posilují

Investička Berkshire Hathaway ovládaná americkým miliardářem Warrenem Buffettem navýšila podíl ve výrobci osobních počítačů a tiskáren HP. Akcie společnosti z reakci na zprávu přidávají téměř deset procent.

Přečíst článek

Buffettova ojedinělá sázka na technologickou firmu se vyplatila. Se ziskem ji prodá Gatesovi

Přečíst článek
zlato, zlaté slitky (ilustrační foto)

Koupit investiční zlato nebo stříbro se vyplatí. Ale s rozvahou

V dobách krize, kdy ostatní aktiva padají, patří zlato nebo stříbro mezi oblíbené prostředky, které drží hodnotu. Drahé kovy jsou oblíbené také z důvodu své hmatatelnosti, na rozdíl od akcií nebo dluhopisů si na ně můžete sáhnout. Přináší ale investice do zlata či stříbra dostatečný výnos? A jak obchodování s drahými kovy vlastně funguje?

Přečíst článek
Charlie Munger (vpravo) je Buffetův (vlevo) dlouholetý spolupracovník a přítel

Čína udělala dobře, že zakázala kryptoměny, říká Buffettův manažer

Přál bych si, aby kryptoměny nebyly vůbec vynalezeny. Trh je bláznivější než v dot.com bublině, řekl sedmadevadesátiletý Charlie Munger, miliardář a pravá ruka Warrena Buffetta.

Přečíst článek
MacKenzie Scott

Exmanželka Jeffa Bezose je jednou z největších dárkyň světa

MacKenzie Scottová, bývalá žena majitele Amazonu Jeffa Bezose- druhého nejbohatšího muže světa po Elonu Muskovi, v rozvodu vysoudila 60 miliard dolarů a dostala se do první třicítky největších boháčů. Peníze ale rozdává mnohem štědřeji, než její exmanžel. 

Přečíst článek
Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Sázka na akcie Bank of America vynesla Warrenu Buffettovi skoro dvě miliardy

Sázka na akcie Bank of America vynesla Warrenovi Buffetovi téměř dvě miliardy dolarů. Nákupem si známý investor vylepšil reputaci. Podle některých totiž během loňského roku ztratil svůj pověstný „čich“.

Přečíst článek
Zlatá ryba, ilustrační foto

Klub těch opravdu nejbohatších se za poslední rok rozrostl

Majetek v hodnotě 100 a více miliard dolarů má v současnosti celkem deset lidí. Nejčastěji zakladatelé big tech firem.

Přečíst článek
Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Firmu vám zabijí tři věci, říká Warren Buffett

Jsou tři věci škodlivé pro firmu jako rakovina, radí investorská legenda.

Přečíst článek
Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.

Buffett rozdal další miliardy a oznámil odchod z rady Nadace Gatesových

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z funkce jednoho ze tří správců dobročinné Nadace Billa a Melindy Gatesových, které už daroval více než 27 miliard dolarů (asi 575 miliard korun). S jejími cíli ale dál souzní a podporuje ji, oznámil 90letý investor.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme