Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Buffett prodal akcie v GM a dalších firmách. Hromadí hotovost

Americký miliardář Warren Buffett
ČTK
 ČTK

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta prodala podíly v automobilce General Motors, farmaceutické firmě Johnson & Johnson a ve výrobci spotřebního zboží Procter & Gamble. Snížila rovněž podíl v internetovém obchodě Amazon. Objem hotovosti firmy Berkshire se tak vyšplhal na rekordních 157,2 miliardy dolarů (přes 3,5 bilionu Kč). Vyplývá to ze zprávy pro regulační úřady, na kterou odkazuje agentura Reuters.

Reklama

Společnost Berskhire podle zprávy ve třetím čtvrtletí prodala akcie v hodnotě sedm miliard dolarů, zatímco na nákupy akcií vynaložila pouze 1,7 miliardy dolarů. Na konci září činila hodnota akciového portfolia firmy 318,6 miliardy dolarů. Za první tři čtvrtletí letošního roku hodnota prodaných akcií převýšila hodnotu nákupů o 23,6 miliardy dolarů.

Berkshire podle agentury Bloomberg ve třetím čtvrtletí prodala i veškerý svůj podíl ve videoherní firmě Activision Blizzard, kterou v říjnu převzal softwarový gigant Microsoft. Snížila také svůj podíl ve výrobci počítačů HP.

Americký miliardář Warren Buffett

Berkshire Hathaway znásobila ztrátu, zároveň však vykázala rekordní provozní zisk

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta v letošním třetím čtvrtletí více než zečtyřnásobila svou čistou ztrátu na 12,77 miliardy dolarů (290,4 miliardy korun).

Přečíst článek

Třiadevadesátiletý Buffett patří mezi nejbohatší lidi světa a díky svým úspěšným investicím si vysloužil přezdívku Věštec z Omahy. Firmu Berskhire řídí od roku 1965. Podle aktuálního žebříčku miliardářů agentury Bloomberg je Buffett devátým nejbohatším člověkem na světě s majetkem v hodnotě kolem 119 miliard dolarů (téměř 2,7 bilionu Kč).

Společnost Berkshire začátkem listopadu oznámila, že její čistá ztráta se ve třetím čtvrtletí více než zečtyřnásobila na 12,77 miliardy dolarů, a to v důsledku poklesu hodnoty akciových investic, zejména podílu v technologické firmě Apple. Provozní zisk ale firma zvýšila o 41 procent na rekordních 10,76 miliardy dolarů. Berkshire ovládá desítky dceřiných společností, které podnikají v různých odvětvích, například v pojišťovnictví.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Warren Buffett

Týden tradera: Buffett vyrazil na nákupy. Trhy vystrašil výbuch rakety v Polsku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme