Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Warren Buffett - informace o tématu

Nejbohatší Američané kvůli pádu akcií přišli o miliardy. Na charitu ale poslali více než dřív.

Nejbohatší Američané kvůli pádu akcií přišli o miliardy. Na charitu ale poslali více než dřív

Pětadvacet nejbohatších filantropů Spojených států loni přišlo zejména kvůli propadu akciových trhů o desítky miliard dolarů. To jim však nevadilo, aby na charitu poslali 27 miliard dolarů, nejvíce za několik posledních let, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Výhodná sázka na akcie ASML

Tereza Jalůvková z J&T: Akcie ASML jsou horkou sázkou na technologický rozvoj

Přečíst článek

Týden tradera: Buffett vyrazil na nákupy. Trhy vystrašil výbuch rakety v Polsku

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffett koupí polovinu podílu ropné společnosti Occidental Petroleum

Konglomerát Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta získal povolení regulátorů ke koupi až polovičního podílu v ropné společnosti Occidental Petroleum. Informoval o tom server CNBC. Akcie firmy Occidental Petroleum v pátek díky této zprávě posílily o deset procent. Od začátku letošního roku si připisují přes 145 procent, těží z vysokých cen ropy.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffettova firma prodělala 43 miliard dolarů. Může za to pokles akcií Applu

Investiční firma Berkshire amerického miliardáře Warrena Buffetta vykázala za druhé čtvrtletí kvůli propadu akciových trhů čistou ztrátu 43,8 miliard dolarů. Minulý rok měla firma ve stejném období čistý zisk 28,1 miliardy dolarů. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
Warren Buffett

Kdo zaplatil za oběd s Warrenem Buffettem 19 milionů dolarů?

Charitativní aukce, v níž se dražil oběd s americkým investorem a filantropem Warrenem Buffettem, vynesla rekordní částku. Ta poputuje do rukou sanfranciské charitativní organizace Glide, upozornila agentura Reuters.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffett zase konal dobro. Na charitu věnoval akcie Berkshire za čtyři miliardy dolarů

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své firmy Berkshire Hathaway zhruba za čtyři miliardy dolarů (94,3 miliardy korun) Nadaci Billa a Melindy Gatesových a čtyřem rodinným charitám. Dar je součástí Buffettova slibu, že se postupně vzdá téměř veškerého svého majetku.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffett opět na nákupech. Portfolio rozšířil o podíl v bance Citigroup

Investiční společnost Berkshire Hathaway koupila podíl v bance Citigroup za tři miliardy dolarů (71 miliard korun). Firma miliardáře Warrena Buffetta se zároveň zbavila téměř celého podílu za 8,3 miliardy dolarů v telekomunikační společnosti Verizon Communications.

Přečíst článek
Warren Buffett a Charlie Munger

Buffett přikoupil akcie Applu za stamiliony. A nakupoval by dál, kdyby nezdražily

Miliardář a filantrop Warren Buffett nakoupil v prvním čtvrtletí akcie společnosti Apple za 600 milionů dolarů (14,1 miliardy korun). Využil k nákupům třídenního poklesu ceny a kdyby Apple neoživil, nakoupil by další, píše CNBC.

Přečíst článek
Warren Buffett

Warren Buffett: Inflace napálí všechny. Trhy se staly hráčským salonkem

Proslulé „Orákulum z Omahy“ na výroční konferenci své investiční společnosti Berkshire Hathaway dal kolegům pár cenných rad. Tou hlavní však bylo, že před inflací se nejspíš neschová nikdo, ať investuje do čehokoli.

Přečíst článek
Warren Buffett

Slabý kvartál. Buffettově Berkshire padl zisk o polovinu

Společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta vykázala za první čtvrtletí meziroční pokles čistého zisku o 53 procent na 5,46 miliardy dolarů. Konglomerát není imunní vůči zpomalující americké ekonomice, napsal zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Warren Buffett

Tohle bude velké. Oběd s Buffettem se letos draží naposled, výtěžek jde na charitu

Po dvouleté přestávce se letos opět uskuteční charitativní aukce oběda se známým americkým investorem a miliardářem Warrenem Buffettem, konat se ale bude již naposledy. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na nadaci Glide Foundation ze San Franciska, do které peníze z aukce směřují.

Přečíst článek
Reklama

News box

Finanční ústav Deutsche Bank v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil zisk po zdanění o osm procent na 1,3 miliardy eur (32,8 miliardy korun). Výsledky překonaly očekávání hlavně díky divizi investičního bankovnictví, uvedla dnes největší německá banka v tiskové zprávě.
Opoziční hnutí ANO napadlo u 👨‍⚖️ Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí vládního konsolidačního balíčku. Ustanovení jsou platná od začátku letošního roku. Straně vadí mimo jiné retroaktivní ustanovení u spoření, kdy se snížení příspěvku dotýká i smluv uzavřených před lednem 2024. 
Ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat  demisi. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně. 
Americká společnost International Business Machines (IBM) koupí za 6️⃣,4️⃣ miliardy dolarů (150,8 miliardy korun) firmu HashiCorp, která se specializuje na vývoj nástrojů pro správu cloudové infrastruktury a automatizaci procesů. Informovala o tom společnost IBM v noci na dnešek. 
Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme