Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

USA - informace o tématu

S&P 500 oficiálně vstoupil do býčího trhu

Týden tradera: Optimismus na S&P a otázky kolem snižování sazeb

Ani zhoršující se inflační data zatím nedokázala úplně srazit optimismus investorů na trzích. V uplynulém týdnu jsme se dozvěděli, že takzvaná sticky inflace je nadále výzvou pro americkou centrální banku. Hlavní index S&P 500 se nadále pohybuje okolo úrovně 5150 bodů s tendencí k určitému růstu volatility. Mezi zprávy týdne patřil jednoznačně zákaz sociální sítě TikTok v USA, čísla o vývoji cenové hladiny (CPI, PPI) nebo možný pomalejší pokles sazeb ČNB.

Přečíst článek
Hamás se udrží ještě roky, Netanjahu možná ne, očekávají americké tajné služby

Hamás bude trápit Izrael ještě roky, zato Netanjahu by nemusel ustát tlak, tvrdí americká rozvědka

Izrael bude čelit palestinskému hnutí Hamás ještě dlouhá léta, zatímco premiér Benjamin Netanjahu by nemusel ustát tlak veřejnosti na svou demisi a vypsání předčasných voleb. Uvádí to zpráva amerických tajných služeb, o níž informoval server The Times of Israel.

Přečíst článek
Mango

Mango chytilo druhý dech. Oděvní řetězec víc než zdvojnásobil zisk, tržby měl rekordní

Španělský řetězec obchodů s módou Mango loni zvýšil čistý zisk na 172,1 milionu eur (4,35 miliardy korun), což je oproti zisku 81 milionů eur o rok dříve nárůst víc než dvojnásobný. Tržby se podobně jako v minulých letech dostaly na další rekord. Firmě pomohla expanze na trh ve Spojených státech, uvedla agentura Reuters. Mango je konkurentem oděvního řetězce Zara, který je rovněž ze Španělska.

Přečíst článek
Za vstupem Redditu na burzu se rýsuje drama

Za vstupem Redditu na burzu se rýsuje drama. Napíší ho sami uživatelé

Provozovatel sociální sítě Reddit chce v rámci nadcházejícího IPO získat až 748 milionů dolarů, společnost usiluje o ocenění ve výši přibližně 6,5 miliardy dolarů. Jindy nadšení uživatelé Redditu ale mohou síti zadělat na nepříjemné drama a rozkolísat ceny akcií Redditu.

Přečíst článek
Dovoz zbraní do evropských států se téměř zdvojnásobil

Dovoz zbraní do evropských států se téměř zdvojnásobil

Evropské státy dovezly v letech 2019 až 2023 téměř dvojnásobek zbraní ve srovnání s předchozím pětiletým obdobím. Informoval o tom Stockholmský mezinárodní ústav pro výzkum míru (SIPRI). Největším evropským dovozcem zbraní byla Ukrajina, která čelí ruské agresi.

Přečíst článek
Trump řekl Orbánovi, že když přestane podpora Ukrajiny, válka skončí

Trump řekl Orbánovi, že když přestane podpora Ukrajiny, válka skončí

Bývalý americký prezident Donald Trump, který se podle všeho opět stane kandidátem amerických republikánů na prezidenta, nehodlá finančně podporovat Ukrajinu a je přesvědčen, že tak ukončí válku Ruska proti této zemi. Po návratu z návštěvy Spojených států, kde se sešel s Trumpem, to v rozhovoru pro televizi M1 řekl maďarský premiér Viktor Orbán.

Přečíst článek
Americký dolar

Gangy ze Severní Makedonie okrádají důvěřivé Američany. V hlavní roli je Trump

Loni v září si 86letá Ann Brattonová myslela, že narazila na životní investici. Reklama na jednom ze šifrovaných kanálů aplikace Telegram, ke které se důchodkyně z oblasti Nashvillu připojila, nabízela takzvané Trumpovy karty - podobné debetním - s podobiznou miliardáře a exprezidenta Donalda Trumpa, přičemž na každé mělo být „přednabito“ 200 tisíc dolarů, napsala stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL).

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden zkritizoval Trumpa za schůzku s Orbánem. Chce nastolit diktaturu, řekl americký prezident

Americký prezident Joe Biden kritizoval svého předchůdce ve funkci Donalda Trumpa za schůzku s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, který podle něj usiluje o nastolení diktatury. Napsala to agentura AFP.

Přečíst článek
Německý maloobchodní řetězec Aldi plánuje v USA 800 nových poboček

Německý řetězec Aldi chystá masivní expanzi v USA, která může tvrdě zasáhnout konkurenty

Německý maloobchodní řetězec Aldi plánuje do konce roku 2028 otevřít ve Spojených státech 800 nových poboček. Firma uvedla, že do expanze vloží více než devět miliard dolarů, tedy bezmála 209 miliard korun. Podle analytiků se tak marže u konkurence mohou dostat pod tlak.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Biden: Ukrajina může zastavit Putina, bez naší podpory bude ohrožena celá Evropa

Ukrajina může zastavit ruského prezidenta Vladimira Putina, když dostane zbraně, které potřebuje. Bez americké podpory ale bude ohrožena celá Evropa. Řekl to americký prezident Joe Biden, který na úvod svého poselství o stavu unie znovu apeloval na uvolnění dalších peněz na pomoc zemi napadené Ruskem. Svého předchůdce Donalda Trumpa Biden zkritizoval za zpochybňování principu kolektivní obrany NATO.

Přečíst článek
Donald Trump

Karel Pučelík: Trump kolonizuje Republikánskou stranu

Donald Trump má po odstoupení Nikki Haleyové volnou cestu k republikánské nominaci. V kapse má i klíčové posty stranického vedení, které obsazuje vlastními lidmi. Podporu tradičních republikánských voličů si ale ještě bude muset zasloužit. Když se mu to nepovede, jeho šance v souboji s Bidenem dramaticky poklesnou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spojené státy odložily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr obrany Lloyd Austin. Vláda podle něj přehodnocuje vojenskou pomoc kvůli vývoji v Rafáhu.

Číst více
Zástupci členských zemí Evropské unie se v Bruselu shodli, že💸💸💸​​​​​​​ výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě využijí k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci této země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Informovalo o tom belgické předsednictví. Číst více
Rakouská 👮👮👮policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého kryptoměnového podvodu. Mezi zadrženými je také 34letý Čech. Informoval o tom spolkový kriminální úřad, který je součástí rakouského ministerstva vnitra. Škoda, kterou skupina způsobila, se podle zprávy odhaduje na šest milionů eur.
Británie investuje téměř 200 milionů liber (5,8 miliardy korun) do výstavby prvního evropského zařízení na výrobu ☢️☢️☢️uranu s vysokým obsahem a nízkým obohacením označovaným HALEU. Toto palivo bude podle vlády potřebné pro příští generaci projektů v jaderné energetice. Informovala o tom  britská vláda.
Úterní hrozba💣💣💣 pumovými útoky na více než 1500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve čtvrtek pokračovat, informovaly slovenské úřady. Po autorovi e-mailové výhrůžky, která se podle dřívějších informací slovenské policie týkala i budov bank a prodejen elektrotechniky, kriminalisté pátrají. Policejní prezidium uvedlo, že šlo spíše o kybernetický útok než o reálnou hrozbu.
Premiér Petr Fiala považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle ministerského předsedy patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Zástupci států EU dnes potvrdili shodu na konečné podobě balíčku, Česko se zdrželo. Podle expremiéra a předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše způsobila podobu balíčku Fialova vláda, Česko mělo hlasovat proti. Kabinet podle Babiše "zradil české občany".

Evropská komise povolila českému holdingu 🍞🍞🍞Agrofert získat kontrolu nad rumunskou společností East Grain, která obchoduje s obilím a olejninami. Transakce se týká především obchodu s obilovinami, olejnatými semeny, krmivy pro zvířata a minerálními hnojivy.

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje vybudovat v americkém státě Wisconsin moderní 📊📊📊datové centrum za 3,3 miliardy dolarů. Informoval o tom Bílý dům s tím, že plány Microsoftu dnes při návštěvě Wisconsinu oznámí americký prezident Joe Biden. Datové centrum Microsoftu bude na stejném místě, kde tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn plánoval postavit továrnu za deset miliard dolarů.
Německému výrobci luxusních 🚗🚗🚗automobilů BMW v prvním čtvrtletí klesl zisk před zdaněním o 18,9 procenta na 4,16 miliardy eur. Pokles způsobily vyšší náklady související mimo jiné s obměnou důležitého modelu řady 5 a vyšší podíl plně elektrických vozů, které zatím nejsou tak ziskové. 
Tribunál Soudního dvora Evropské unie zrušil verdikt Evropské komise o schválení státní pomoci německé✈️✈️✈️ letecké společnosti Condor. Ta pomoc získala po úpadku své mateřské firmy Thomas Cook. Soudci druhého nejvyššího soudu EU podle dnešního sdělení rozhodli, že EK měla před schválením zahájit oficiální vyšetřovací řízení. Proti rozhodnutí je možné se odvolat.
Reklama
Reklama
Doporučujeme