Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Developerský projekt v Dolních Chabrech

Izraelský developer se vrací do Dolních Chaber. Postaví tam dalších 240 bytů

Developer Star Group do dvou let v Praze 8 – Dolních Chabrech vybuduje 242 bytů v deseti bytových viladomech. Developer investuje do nových etap projektu dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Jaroslav Svoboda

Od hotýlku v Krkonoších k prestižní Corinthii. Teď hoteliér Svoboda zamířil do Gruzie

Přečíst článek

Na Ibize zuří krize bydlení. Nájem má problém zaplatit i střední třída, lidé se stěhují do karavanů

Přečíst článek

Na místě bývalé skládky v Neratovicích vyroste betonový kostel i fara se zelenou střechou

Přečíst článek
Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu

OBRAZEM: Krásný výhled i obří zábavní centrum. Podívejte se do obchodního domu Máj

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu. Navštívit bude možné devět pater a 17 tisíc metrů čtverečních plochy. Rekonstrukce začala v polovině roku 2022 a stála 4,5 miliardy korun. Realizovala ji stavební firma Metrostav. Oficiálně se pro veřejnost otevře v pondělí 24. června.

Přečíst článek
Vedení Prahy se zaměří na motivaci lékařů, aby si otevírali své praxe v hlavním městě

Praha si začne hýčkat lékaře. Nabídne jim byty i více peněz

Vedení Prahy se zaměří na motivaci lékařů, aby si otevírali své praxe v hlavním městě. Mezi opatřeními je mimo jiné navýšení počtu obecních bytů pro ně určených či město poskytne granty na vybavení nebo provoz ordinace. Velkým problémem je stárnutí lékařů, kdy jejich průměrný věk v Praze je 54 let a v řadě oborů pracuje mnoho lékařů ve věku nad 60 let. Novinářům to dnes řekli náměstkyně pražského primátora Alexandra Udženija (ODS) a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) Ladislav Dušek.

Přečíst článek
Seton Castle ve Skotsku je na prodej za osm milionů liber

Chcete hrad? Ten, který si zamilovala Marie Stuartovna, je nyní na prodej

Milovníci hradů by měli zpozornět. Seton Castle, majestátní historická stavba ve Skotsku, je nyní na prodej za 8 milionů liber, uvedl britský web Insider.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Český trh s nájemním bydlením se přehřívá. Vlastníci chtějí moc peněz

Dosud developeři stavěli byty hlavně na prodej. Ten se nyní nedaří, úroky půjček jsou pořád vysoko. Takže hledají nové cesty. Teď přišly na řadu nájmy. Ale nikdo neví, jak tahle cesta funguje.

Přečíst článek
Finep, projekt Nová Elektra v Praze 9

Finep prodá Izraelcům 800 nájemních bytů za dvě až tři miliardy

Developerská společnost Finep prodá izraelskému investorovi AFI Europe 800 nájemních bytů v Praze. AFI, která je v Praze největším nájemcem vybavených bytů postavených primárně za účelem pronájmu, za ně zaplatí dvě až tři miliardy korun.

Přečíst článek

Vysílač na Ještědu možná změní majitele. Dočká se památka rekonstrukce?

Liberecký kraj opět zvažuje koupi vysílače na Ještědu. Stavba, kterou vlastní ČRa, aspiruje na to být zapsána na seznam památek UNESCO.

Přečíst článek

Progresus kupuje krachujícího výrobce luxferů

Výrobce skleněných cihel Vitrablok Duchcov, který se loni dostal do platební neschopnosti, koupil v konkurzu největší zajištěný věřitel - investiční skupina Progresus Lukáše Zrůsta a Lukáše Forala. Píší to dnešní Hospodářské noviny (HN).

Přečíst článek
Podcast Realitní Club s Pavlou Čapkovou

Pohádkový příběh na Slapech. Vzniká tam pod vedením mladé developerky čtyřicet luxusních apartmánů

Pavla Čapková byla novinářkou v České televizi. Stála u vzniku programu ČT24 v roce 2005. Jako redaktorka před kamerou ještě jako Pavla Renčínová vytvořila desítky reportáží na ekonomická témata. Její cesta se však změnila. Odešla do korporátu. A po zkušenosti ve finančním sektoru, kdy dělala mluvčí mBank, ale následně také vedla vlastní firmu zaměřenou na finance, se poté pustila se svým manželem do branže nemovitostí. Stala se z ní developerka.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Jak se rodí developer? Jak sehnat peníze, pozemky? Pavla Čapková uspěla

Sehnat nový pozemek pro výstavbu je pro developera vždy složité, klíčová součást podnikatelského úspěchu. Pavla Čapková, která pracovala ve finanční branži a nyní se pět let spolu se svým manželem věnuje realitám, k tomu lakonicky podotýká, že to dobře jde, když „lidi znají lidi.“ Z Čapkové se stává kometa realitního trhu.

Přečíst článek
První epizoda seriálu Inspektoři památek zasahují
video

VIDEO: Inspektoři památek zasahují. Jak vypadá obnova unikátního mlýnu na Karlovarsku

Vrátit ztracený lesk ruinám se snaží řada lidí po celém Česku. Romantici, snílci a srdcaři kupují nemovitosti, jejichž krásu vidí jen oni a pak se jí snaží obnovit i pro ostatní. Často velmi nákladně a za využití vlastních talentů. Sedm příběhů těchto lidí a jejich snů vypráví seriál filmařky Zory Cejnkové Inspektoři památek zasahují, který uvádí portál newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme