Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Německo - informace o tématu

Lausitz Energie Verwaltungs

Východoněmecký gigant ovládaný Křetínského EPH kupuje energetickou firmu FVE Holding

Německá společnost Lausitz Energie Verwaltungs, kde nadpoloviční většinu vlastní Energetický a průmyslový holding (EPH) Daniela Křetínského a zbylou část skupina PPF Investments, kupuje od skupiny J&T energetickou firmu FVE Holding. Transakci nyní posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Přečíst článek
Eurobankovky

Už žádné tabu. Němci začali srovnávat svoje platy na Instagramu

O penězích se v Německu mluví zřídka, a už vůbec ne o platech. Na novém instagramovém fóru je ale všechno jinak: zaměstnanci zde dobrovolně vyvěšují své výplatní pásky. Chtějí mít srovnání, uvádí server t-online.

Přečíst článek
Peníze, ilustrační foto

Pokud je Česko „nemocným mužem Evropy“, pak se nakazilo od Německa. To zdražuje energie Němcům i Čechům

Česko je podle německého listu Die Welt „nemocným mužem Evropy“. Alespoň tedy z ekonomického hlediska. Jako jediný ze států Evropské unie se dosud makroekonomicky nezotavilo z pandemie. Právě Německo ale na tom není zase o tolik lépe a vlastně na nepříznivém stavu českého hospodářství nese zásadní podíl, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Volkswagen šetří. Místo propouštění spoléhá na demografickou křivku

Volkswagen šetří. Namísto propouštění zatím spoléhá na demografickou křivku

Automobilka Volkswagen plánuje snížit náklady na administrativu o pětinu. Je to součást opatření, kterými chce ušetřit deset miliard eur, tedy téměř čtvrt bilionu korun. O plánech největšího německého výrobce aut píše s odkazem na interní firemní podcast hospodářský deník Handelsblatt. Škrty se zaměří spíš na snížení nákladů než na počet zaměstnanců, řekl člen představenstva Volkswagenu Gunnar Kilian v rozhovoru s šéfem značky VW Thomasem Schäferem.

Přečíst článek
Maloobchodní tržby se v Česku v září propadly více, než se čekalo, a to meziročně o rovná čtyři procenta

Lukáš Kovanda: Levnější potraviny dál vyhání Čechy za hranice. Stát tím tratí na daních

Maloobchodní tržby se v Česku v září propadly více, než se čekalo, a to meziročně o rovná čtyři procenta. Analytici oslovení agenturou Bloomberg přitom ve střední hodnotě svých odhadů předpokládali pokles jen o 3,7 procenta.

Přečíst článek
Německá automobilka Volkswagen v rámci úsporného programu dočasně pozastavila nábor nových zaměstnanců v řadě německých závodů

Volkswagen šetří. Koncern dočasně nenabírá nové zaměstnance

Německá automobilka Volkswagen v rámci úsporného programu dočasně pozastavila nábor nových zaměstnanců v řadě německých závodů. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na mluvčího podniku.

Přečíst článek
Německý ministr hospodářství Robert Habeck

Obří investice. Německo podpoří svůj průmysl 50 miliardami eur

Německo v příštích čtyřech letech podpoří průmyslové odvětví a průmyslové firmy částkou 50 miliard eur, tedy 1,2 bilionu korun. Prohlásil to německý ministr hospodářství Robert Habeck.

Přečíst článek
japonský jen

Střídání velmocí. Němci sesadí Japonsko z pozice třetí největší ekonomiky světa

Německo se letos patrně stane třetí největší ekonomikou světa, sesadí tak z této pozice Japonsko. Přispěje k tomu zejména oslabování japonského jenu vůči dolaru a euru, uvedl Mezinárodní měnový fond. Ten ve své nejnovější prognóze odhaduje, že nominální HDP Německa letos bude činit 4,43 bilionu dolarů (102,5 bilionu korun), zatímco v případě Japonska dosáhne 4,23 bilionu dolarů.

Přečíst článek
Rossmann

Na očistě lidé v krizi nešetří. Rossmann má v Česku za sebou nejlepší rok

Německá síť drogerií Rossmann loni v Česku téměř zdvojnásobila čistý zisk na 200 milionů korun. Vzrostly také tržby společnosti, a to o přibližně pětinu na 5,08 miliardy korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky Rossmannu zveřejněné ve Sbírce listin. Minulý rok byl podle ní dosud nejúspěšnější.

Přečíst článek
Německo zavádí kontroly na hranicích s Českem, Polskem a Švýcarskem

AKTUALIZOVÁNO: Německo zavádí kontroly na hranicích s Českem, i kvůli obavám z teroristů

Avizované německé stacionární kontroly na hranicích s Českou republikou, Polskem a Švýcarskem platí ode dneška po dobu deseti dní a mohou být o dva měsíce prodlouženy. Oznámilo to německé ministerstvo vnitra.

Přečíst článek
Birkenstock vtrhnul na burzu

Birkenstock vtrhnul na burzu. V souboji ošklivých bot poráží Crocsy

Hladký start. Tak se dá zhodnotit průběh primární veřejné nabídky akcií (IPO) německého výrobce sandálů Birkenstock na americké burze. IPO firmě vyneslo 1,48 miliardy dolarů a ocenilo ji na devět miliard dolarů, tedy 215 miliard korun. Tržní hodnota Birkenstocku tak překonala ocenění společnosti Crocs.

Přečíst článek
Reklama

News box

Inflace v dubnu zrychlila na 2,9 procenta, což bylo o 0,9 procentního bodu více než v březnu. Dubnový vývoj cen výrazně ovlivnily potraviny. Vyplývá to z dat ČSÚ.
Ve volbách 🗳 do regionálního parlamentu v Katalánsku po sečtení většiny hlasů zvítězili socialisté blízcí vládě v Madridu, separatisté skončili druzí. Žádná strana však nemá většinu potřebnou k sestavení jednobarevné vlády. Strana katalánských socialistů (PSC), kterou vede někdejší španělský ministr zdravotnictví Salvador Illa a která je sesterskou stranou socialistů španělského premiéra Pedra Sáncheze, podle dílčích výsledků získala ve 135 členném parlamentu 42 křesel.
Ruský prezident Vladimir Putin navrhl výměnu ministra obrany, Sergeje Šojgua by měl nahradit dosavadní první místopředseda vlády Andrej Bělousov. Šojgu byl dosud Putinovým blízkým spolupracovníkem, a to i v posledních více než dvou letech, kdy Rusko vede válku proti Ukrajině. Podle agentury TASS to oznámila Rada federace, což je horní komora ruského parlamentu. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme