Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

konflikt - informace o tématu

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Vojáci NATO na Ukrajinu? Ve Francii shoda nepadla, země nakoupí dělostřeleckou munici

K české iniciativě nákupu dělostřelecké munice pro Ukrajinu ze zemí mimo Evropskou unii by se podle odhadu premiéra Petra Fialy mohlo připojit zhruba 15 států.

Přečíst článek
Ruská obojživelná loď Caesar Kunikov byla podle ukrajinských ozbrojených sil potopena u pobřeží Ruskem okupovaného Krymu

Jde to i bez námořnictva. Ukrajinci způsobují ruské flotile na Černém moři zásadní ztráty

Přečíst článek

Za vraždou ruského dezertéra, který nesouhlasil s válkou, stojí Moskva, uvedla španělská rozvědka

Přečíst článek
Válka na Ukrajině je teď v módu očekávání dlouhého konfliktu

Válka na Ukrajině bude trvat ještě roky. Ruské vzdušné síly překvapily svou nekompetentností, říká expert

Přečíst článek
Palestinské město Rafah

Netanjahu se mýlí. Izrael má do zničení Hamásu daleko, tvrdí tajné služby

Izraelská armáda v Pásmu Gazy od října omezila bojové schopnost palestinského hnutí Hamás, není ale tak blízko jeho zničení, jak o tom ve středu hovořil izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Napsal to deník The New York Times (NYT) s odkazem na zdroje z americké tajné služby. Netanjahu chce dosáhnout úplného zničení Hamásu, což mnozí označují za nereálné.

Přečíst článek
Záporožská jaderná elektrárna

Nervozita okolo Záporožské jaderné elektrárny. Chybí tam kvalifikovaní pracovníci

Počet zaměstnanců Rusy okupované Záporožské jaderné elektrárny na východě Ukrajiny se snížil na 4500 z 11 500 před začátkem ruské invaze do sousední země, řekl šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi podle agentury DPA. O situaci v největším zařízení svého druhu v Evropě bude příští týden jednat s ruskými provozovateli elektrárny.

Přečíst článek
Země EU chtějí použít aktiva Ruské centrální banky na obnovu Ukrajiny

Shoda v EU. Peníze na obnovu Ukrajiny půjdou ze zmrazených aktiv Ruské centrální banky

Velvyslanci při EU se jednomyslně shodli na vyčlenění miliard eur z výnosů z aktiv Ruské centrální banky, zmrazených v Evropě. Jde o první krok v plánu na pomoc financování obnovy Ukrajiny po ruské invazi, informovala agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný zdroj z belgického předsednictví.

Přečíst článek
Soud OSN v Haagu nařídil Izraeli, aby zabránil genocidě a zlepšil situaci v Gaze

Zabraňte genocidě a zlepšete humanitární situaci v Gaze, vyzval Izrael soud v Haagu

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) dnes předběžným opatřením nařídil Izraeli, aby přijal veškeré kroky, které zabrání genocidě a zlepší humanitární situaci v Pásmu Gazy, kde izraelská armáda vede vojenskou operaci proti palestinskému hnutí Hamás.

Přečíst článek
Na severovýchodě Ukrajiny rostou obavy z druhé ruské okupace

Hrozí další ruská okupace? Na severovýchodě Ukrajiny rostou obavy

Skoro celý rok poté, co Ukrajina osvobodila města podél válkou zničené cesty do Kupjansku v Charkovské oblasti, vyjadřovali místní obyvatelé obavy z druhé ruské okupace sotva šeptem. Nyní o nich mluví nahlas.

Přečíst článek
Americké a britské síly společně zaútočily na stanoviště jemenských povstalců

Další údery na jemenské povstalce. USA a Británie cílily na muniční sklady

Americké a britské síly zaútočily na několik stanovišť jemenských povstalců, včetně cílů v blízkosti letiště u jemenské metropole Saná, uvedlo britské ministerstvo obrany.

Přečíst článek
Írán je ke konfliktu na Blízkém východě blíže, než se zdá

Eskalace konfliktu na Blízkém východě? Do bojů je připraven vstoupit Írán

Konflikt, který se nyní odehrává v Pásmu Gazy a na celém Blízkém východě, je sice konfliktem vedeným prostřednictvím spojenců, ale Írán oznámil světu - a konkrétně Izraeli - že je ochoten sám vstoupit do boje, když k tomu bude dotlačen. V souvislosti s rolí Teheránu v době sílícího napětí mezi blízkovýchodními, ale i dalšími zeměmi, to napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Moskva pátrá po bývalém viceprezidentovi Gazprombanky, asi válčí proti Rusku

Moskva jde po bývalém viceprezidentovi Gazprombanky. Ten se rozhodl bojovat proti Rusku

Ruské ministerstvo vnitra vyhlásilo pátrání po Igorovi Volobujevovi, bývalém viceprezidentovi Gazprombanky. S odvoláním na databázi hledaných osob to na svém webu píše list Kommersant. Volobujev je podle ministerstva stíhán kvůli blíže neupřesněnému trestnému činu. Bývalý viceprezident banky ruského plynárenského koncernu Gazprom podle dřívějších zpráv tisku krátce po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu utekl právě do sousední země, kde se přidal k vojákům a bojuje proti Rusku.

Přečíst článek
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Bojujeme s Hamásem, ne s Palestinci. Gazu nehodláme trvale okupovat

Izrael podle premiéra Benjamina Netanjahua nehodlá trvale okupovat Pásmo Gazy, ani vysídlit jeho civilní obyvatelstvo, pro jehož ochranu prý armáda dělá maximum.

Přečíst článek
Povede zdražení námořní dopravy k nové inflační vlně?

Kryštof Míšek: Povede zdražení námořní dopravy k nové inflační vlně?

Začátek nového roku je opět ve znamení geopolitického napětí na Blízkém východě. Největší světová námořní skupina Mediterranean Shipping Company (MSC) již oznámila, že kvůli zvýšené hrozbě útoků odklání své lodě od Rudého moře.

Přečíst článek
Reklama

News box

Nejvyšší soud potvrdil rozsudek v kauze dvou zmanipulovaných tendrů vypsaných Správou železnic. 👨‍⚖️ Odmítl dovolání jednoho ze šesti odsouzených Lukáše Hruboně, ale také nejvyššího státního zástupce Igora Stříže, a to v neprospěch osvobozené projektové firmy SUDOP Praha a části odsouzených. 
Chargé d'affaires Jiří Čistecký skončil na velvyslanectví v Moskvě ke konci dubna. Ambasádu nyní vede Jan Ondřejka, dosavadní druhý tajemník, sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.📜  Koncem května skončí velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka , vláda ho odvolala, řekl v neděli ministr Jan Lipavský (Piráti). Číst více
Pražská učitelka 👩‍🏫 Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude. Odvolací soud pravomocně potvrdil její osvobození. Zamítl odvolání státního zastupitelství, které původně žádalo osmiměsíční podmíněný trest a také pětiletý zákaz pedagogické či jiné práce s dětmi.
Výrobce výbušnin a střeliva Explosia Pardubice loni zvýšil zisk před zdaněním meziročně o 86 milionů na rekordních 284 milionů korun. K růstu přispěl zájem o výbušniny. 💣 Obrat se meziročně zvýšil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun. Číst více
Investice do reklamy a marketingu loni v Česku meziročně vzrostly ↗ o 12 procent na 145,3 miliardy korun. Dominantní roli ve výdajích na reklamu měly stále televize a on-line média. Letos by měly celkové výdaje dále růst na 157 miliard korun, oznámila Asociace komunikačních agentur.
Miliardář Daniel Křetínský dal nabídku na převzetí francouzské technologické společnosti Atos. Firma celkem obdržela od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. 💶 Do konce měsíce by se měla rozhodnout, kterou nabídku přijme. Číst více
Českému výrobci bezpilotních letounů Primoco UAV SE ⬇  klesly v letošním prvním čtvrtletí na 549 000 korun z téměř 88 milionů před rokem. Za čtvrtletí firma hospodařila se ztrátou 13,1 milionu korun oproti zisku 42,9 milionu v prvním kvartálu. 
Izraelská armáda zahájila evakuaci  🏃‍♂️🏃‍♀️ části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informovala o tom deníku Haarec a serveru The Times of Israel. Podle nich armáda vyzývá k evakuaci civilistů ve východní části Rafáhu. Armáda to zatím oficiálně nepotvrdila. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme