Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kariéra. Manažeři a manažerky v pohybu

Markéta Podhrazská posiluje obchodní tým newstream.cz

Obchodní tým Newstreamu posiluje Markéta Podhrazská

Obchodní tým Newstream Agency, vydavatele zpravodajského webu zaměřeného na ekonomiku a byznys Newstream.cz, posílila zkušená obchodní manažerka Markéta Podhrazská. Bude se z pozice Business Development Manager starat o klienty v týmu Moniky Panochové, která přišla do Newstream.cz začátkem roku. 

Přečíst článek

Bývalý viceguvernér ČNB Tomáš Nidetzký usiluje o post šéfa Národní rozvojové banky

Přečíst článek
Vladimír Dlouhý, šéf Hospodářské komory

Evropská asociace hospodářských komor do čela zvolila prvního Čecha, Vladimíra Dlouhého

Zástupci hospodářských komor sdružených v evropské asociaci Eurochambres vybrali během jednání ve Stockholmu do svého čela prezidenta Hospodářské komory ČR Vladimíra Dlouhého. Stal se tak vůbec prvním Čechem, který jako prezident povede evropskou komorovou síť, která zastupuje 20 milionů podniků ze 43 zemí. Prioritou Vladimíra Dlouhého bude v tomto krizovém období prosazovat posílení konkurenceschopnosti evropských firem a narovnání podmínek s jejich globálními obchodními partnery.

Přečíst článek
Khalid Husseini, nový šéf obchodní strategie v Cetinu

Obchodní strategii CETINu bude řídit Khalid Husseini

Obchodní strategii v CETIN Group bude od letošního dubna řídit Khalid Husseini, uvedla to skupina, která patří PPF.

Přečíst článek
Jiří Šustr

Českomoravská Nemovitostní má nového šéfa přes akvizice

Novým vedoucím investičního a transakčního oddělení skupiny Českomoravská Nemovitostní se stal Jiří Šustr, který ve skupině dosud zastával pozici investičního a transakčního manažera. Jeho cílem bude prostřednictvím nových akvizic rozšířit portfolio společnosti. Pro letošek má skupina na nové nákupy připraveny dvě miliardy korun.

Přečíst článek

Vysoká škola Sting nabízí 100% stipendium a snovou kariéru

Představte si, že získáte praxi v atraktivní společnosti už při škole, vyděláte si peníze a navíc za vás firma ještě zaplatí školné. Zní to dobře?

Přečíst článek
Martin Žáček, ředitel pojišťovny Uniqa na konci dubna ve funkci skončí

Šéf pojišťovny Uniqa Žáček skončí. Od května ji povede Havran

Po bezmála třiceti letech končí ve společnosti Uniqa Martin Žáček, dlouholetý generální ředitel pojišťovny. Od 1. května ho ve funkci vystřídá Rastislav Havran. Žáček se přesune do role poradce v rámci Uniqa Insurance Group.

Přečíst článek
Mall Group má nového šéfa, Francouze Jeana Charretteura

Mall Group má nového šéfa. Je jím Francouz Jean Charretteur. Povede i CZC

Novým generálním ředitelem skupiny e-shopů Mall Group se stal dosavadní šéf UNO Hypermarché v Alžírsku Jean Charretteur. Nahradil Jakuba Střeštíka. Skupina uvedla, že Charretteur zároveň bude ředitelem obchodu s elektronikou CZC, kde převezme část aktivit od odcházející Jitky Dvořákové.

Přečíst článek
Ve funkci generálního ředitele společnost Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB.

Tomáš Jaroš končí ve funkci šéfa Patria Finance, bude výkonným ředitelem pro lidské zdroje ve skupině ČSOB

Ve funkci generálního ředitele společnosti Patria Finance, která je součástí skupiny ČSOB, po pěti letech končí Tomáš Jaroš a stane se výkonným ředitelem nového útvaru Strategie & lidské zdroje ve skupině ČSOB. Nový šéf Patrie Finance bude oznámen do konce dubna, uvedla ČSOB.

Přečíst článek
Prezident Petr Pavel (vpravo) jmenoval Petra Hladíka (KDU-ČSL) ministrem životního prostředí, 10. března 2023, Praha

Hladík se dočkal. Pavel jej první den v úřadě jmenoval ministrem životního prostředí

Prezident Petr Pavel dnes, den poté, co se ujal funkce hlavy státu, jmenoval místopředsedu KDU-ČSL Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Předchozí prezident Miloš Zeman jmenování začátkem roku odmítl, což lidovci označili za protiústavní, kompetenční žalobu ale s ohledem na končící mandát bývalé hlavy státu nepodali. Vláda nebyla kompletní od začátku listopadu, kdy ze zdravotních důvodů skončila na ministerstvu životního prostředí (MŽP) Anna Hubáčková (za KDU-ČSL).

Přečíst článek
Jan Horák, nové šéfkuchař restaurace Augustine

Hvězda michelinských restaurací nově vaří v pražské restauraci Augustine

Většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Nyní šéfkuchař Jan Horák zakotvil v pražské restauraci Augustine na Malé Straně.

Přečíst článek
Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace.

Monika Zahálková povede kromě České bankovní asociace i asociaci stavebních spořitelen

Asociace českých stavebních spořitelen (AČSS) oznamuje změny v týmu a organizační struktuře. Výkonného řízení se nově ujímá Monika Zahálková, výkonná ředitelka České bankovní asociace. Vedoucím komunikace a kontaktem pro média pak bude Radek Šalša, který tuto pozici zastává i v ČBA.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severoatlantickou alianci  znepokojují nedávné škodlivé aktivity na území členských států bloku, které vyvíjí Rusko v rámci svých hybridních aktivit. Uvádí se to v prohlášení, které aliance dnes vydala. Text zmiňuje Česko, Estonsko, Německo, Lotyšsko, Litvu, Polsko a Británii. Ruské jednání neodradí spojence od další podpory Ukrajiny, píše se v dokumentu.
Turecko zcela  zastavilo obchod s Izraelem. Agentuře Bloomberg to řekli dva nejmenovaní turečtí představitelé seznámení s touto záležitostí. Ankara tím dává najevo nesouhlas s počínáním Izraele v Pásmu Gazy, které ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. 
Palestinské hnutí Hamás v reakci na poslední návrh 📜 dohody o příměří s Izraelem uvedlo, že co nejdříve vyšle do Káhiry delegaci, která bude pokračovat v jednáních. Vůdce politického křídla Hamásu Ismáíl Haníja řekl, že uskupení návrh studuje v „pozitivním duchu“, přestože podle dřívějších prohlášení se na něj dívalo spíše „negativně“. V prohlášení podle agentury AP nebylo uvedeno, kdy delegace odcestuje.
Ruský plynárenský gigant Gazprom se v loňském roce propadl do čisté ztráty 6️⃣2️⃣9️⃣​​​​​​​ miliard rublů (161 miliard korun). V roce 2022 ještě hospodařil se ziskem 1,2 bilionu rublů. Dnes to s odkazem na sdělení firmy napsala agentura Reuters. Na výsledku se negativně projevilo mimo jiné i snížení prodeje plynu do Evropy o více než polovinu.
Rozhodnutí bankovní rady České národní banky (ČNB) o snížení základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta bylo jednomyslné. Novinářům to po jednání bankovní rady řekl guvernér ČNB 👨 Aleš Michl. 
Společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka prodala ⛷️ lyžařský resort Crans Montana ve Švýcarsku. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků (2,5 miliardy korun).
Bankovní rada České národní banky (ČNB) dnes 📉 snížila základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Informoval o tom ředitel odboru komunikace ČNB Jakub Holas. Základní úroková sazba se tak dostala na nejnižší úroveň od počátku května 2022. Většina analytiků pokles sazby v tomto rozsahu očekávala.
Schodek státního rozpočtu ke konci dubna se 📉 prohloubil na 153,1 miliardy korun z březnových 105 miliard korun. Dnes o tom informovalo ministerstvo financí. Je to třetí nejhlubší dubnový rozpočtový deficit, loni dosáhl rekordní hodnoty 200 miliard korun. 
Spojené státy a Saúdská Arábie by mohly v řádu několika týdnů podepsat průlomovou obrannou 🤝 dohodu, napsala dnes agentura Bloomberg. Zahrnovat by měla spolupráci v jaderné energetice a umělé inteligenci i omezit vliv Číny v Saúdské Arábii. Součástí původně trojstranné smlouvy mělo být i smíření mezi Izraelem a Saúdskou Arábií výměnou za izraelský příslib zlepšení životních podmínek Palestinců.
Investiční společnost EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského získala téměř čtvrtinový podíl ve francouzské firmě Nanobacterie, která vyvíjí neinvazivní metodu 👨‍⚕️ léčby rakoviny. ČTK to dnes oznámil mluvčí Křetínského společností Daniel Častvaj. Hodnotu transakce neuvedl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme