Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kariéra. Manažeři a manažerky v pohybu

Monika Sokolová

Mediální manažerka Sokolová povede lifestyle Seznam Zpráv

Zkušená mediální manažerka Monika Sokolová v lednu nastoupila do společnosti Seznam Zprávy, kde bude působit jako zástupkyně ředitele pro nezpravodajský obsah.

Přečíst článek
Novým generálním ředitelem TV Nova bude od ledna  2023 dosavadní šéf digitálních médií CME Daniel Grunt.

Grunt povýší. Od ledna bude šéfovat celé Nově

Novým generálním ředitelem TV Nova bude od ledna dosavadní šéf digitálních médií CME Daniel Grunt. Nahradí současné ředitele Jana Vlčka a Kláru Brachtlovou, kteří se posunou do vedení mateřské skupiny CME.

Přečíst článek
Marcela Suchánková, ČSOB

Investiční produkty v ČSOB bude řídit Marcela Suchánková

S účinností od 1. prosince 2022 se Marcela Suchánková stala ředitelkou české pobočky KBC Asset Management a generální ředitelkou ČSOB Penzijní společnosti. Zároveň se stala výkonnou ředitelkou Investičních produktů ve skupině ČSOB. V těchto pozicích nahradila Martina Vaška, který se v rámci skupiny ČSOB přesunul do pozice generálního ředitele Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny.

Přečíst článek
Dalibor Šafařík převezme řízení Lesů ČR.

Státní Lesy ČR mají po roce řádného šéfa. Je jím ekonomický ředitel firmy Šafařík

Státní podnik Lesy ČR rok neměl šéfa. Teď do funkce generálního ředitele přichází současný ekonomický ředitel firmy Dalibor Šafařík.

Přečíst článek
Martin Baláž se od 1. prosince 2022 posune ve společnosti Prologis na pozici senior viceprezidenta, country managera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Martin Baláž ve společnosti Prologis povýší od prosince na senior viceprezidenta

K významnému kariérnímu posunu dochází v týmu pro středoevropské trhy developerské společnosti Prologis. Martin Baláž, od roku 2019 působící na pozici country managera pro Českou republiku a Slovensko, přijal novou roli s rozšířenou působností. Od 1. prosince se posune na pozici senior viceprezidenta, country managera pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Jeho přímým nadřízeným bude Paweł Sapek, senior viceprezident společnosti Prologis a její regionální ředitel pro střední Evropu, uvedla firma.

Přečíst článek
Martina Říhová, nová CEO CNC a šéfka Active Radio

Novou šéfkou Czech News Center je Martina Říhová

Novou generální ředitelkou vydavatelství Czech News Center (CNC) se stala dosavadní šéfka Active Radio Martina Říhová. Skupinu vlastnící rádia Evropa 2 nebo Frekvence 1 bude řídit i nadále. Důvodem je snaha o větší propojení obou firem, které obě patří pod mateřskou společnost Czech Media Invest (CMI), aby byly schopny lépe a efektivněji reagovat na požadavky čtenářů, diváků a posluchačů a inzertních klientů.

Přečíst článek
opětovný šéf Disney Bob Iger

Legenda se vrací. Bob Iger bude opět řídit Walt Disney

Americká filmová a zábavní společnost Walt Disney oznámila, že do funkce výkonného ředitele firmy se vrací Robert Iger. Na této pozici vystřídá Boba Chapeka, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Jan Sadil, jemuž se říká „táta hypoték“, bude řídit skupinu pro udržitelný rozvoj JRD

„Táta hypoték“ Jan Sadil přechází k udržitelnému byznysu. Bude řídit JRD

Někdejší generální ředitel Hypoteční banky a také člen představenstva ČSOB Jan Sadil se od února 2023 stane generálním ředitelem (CEO) skupiny JRD.

Přečíst článek
video

Adriana Jahňáková: Jak se připravit na krizi? Chce to odolnost

Vše co děláte, o vás něco vypovídá. Osobní brand tvoříte i na základě toho, jestli přijdete brzy, pozdě nebo vůbec, míní Adriana Jahňáková, CEO společnosti Lego pro ČR a SR. „Čím silnější osobní značku člověk má, tím jistěji se může cítit i v případě krize na pracovním trhu," dodala. Adriana byla první hostkou nové videosérie Newstreamu. Pořad jsme nazvali Značka: Osobně. Katarína Krajčovičová si do něj zve vlivné osobnosti se zajímavou profesní cestou.

Přečíst článek
Martin Vašek se s účinností od 1. listopadu 2022 stal generálním ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny.

Martin Vašek se stal ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny

Martin Vašek se s účinností ode dneška stal generálním ředitelem Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. Ve funkcích nahradil Jiřího Feixe. Ve skupině ČSOB se Vašek přesouvá z pozice generálního ředitele ČSOB Penzijní společnosti a KBC Asset Management, pobočky ČSOB. V těchto pozicích ho nahradí Marcela Suchánková, uvedla ČSOB.

Přečíst článek
Patricie Šedivá, mluvčí T-Mobile

Patricie Šedivá se vrací do společnosti T-Mobile jako její mluvčí

Novou mluvčí a šéfkou externí komunikace operátora T-Mobile se stala Patricie Šedivá, která předtím byla ředitelkou komunikace v investiční skupině Pale Fire Capital. U operátora bude zodpovědná nejen za komunikaci, ale i za témata udržitelnosti a přípravu komunikačních strategií.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ukrajinské armádě se podařilo  stabilizovat situaci na severu Charkovské oblasti, ruská invazní vojska nepostoupila o více než deset kilometrů, řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rusko minulý týden obnovilo pozemní ofenzivu v tomto příhraničním regionu na severovýchodě Ukrajiny, čímž otevřelo novou frontu, a v prvních dnech přicházely zprávy o postupu invazních vojsk.
Středeční politicky motivovaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica byl útokem na  suverénní slovenskou politiku založenou na vůli lidí. Podle maďarské tiskové agentury MTI to řekl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó poté, co telefonoval se zastupujícím šéfem slovenského parlamentu Peterem Zigou.
Čína umožní místním samosprávám odkupovat některé 🏡 domy za výhodné ceny. Přislíbila také další úsilí o dostavbu rozestavěných domů. Podle čínské státní tiskové agentury Nová Čína to na dnešním online setkání o bytové politice uvedl čínský vicepremiér Čche Li-feng. Zmírní se také pravidla pro poskytování hypoték, uvedla dnes čínská centrální banka. 
Izraelská poválečná vojenská správa Pásma Gazy, kde spolu už sedm měsíců bojuje izraelská armáda a radikální palestinské hnutím Hamás, by ročně stála 2️⃣0️⃣ miliard šekelů (123 miliard korun) a vyžadovala by vojenskou podporu pěti divizí izraelské armády. To je odhad vysoce postavených bezpečnostních představitelů, na jejichž zprávu dnes upozornily servery The Times of Israel (ToI) a Ynet.
Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme