Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kariéra. Manažeři a manažerky v pohybu

Šéf Mastercard pro ČR a SR Michal Čarný ve firmě končí

Michal Čarný v Mastercardu končí. Firmu vedl čtyři roky

Generální ředitel společnosti Mastercard pro ČR a Slovensko Michal Čarný (35) po sedmi letech ukončí své působení ve firmě. Jeho mandát skončí na konci srpna. O nástupci společnost zatím nerozhodla. Čarný uvedl, že se chce zaměřit na nové kariérní příležitosti.

Přečíst článek

Šéfem Světové banky (SB) se stane sikh Ajay Banga. Bude řešit klimatické změny a další globální krize

Přečíst článek

Zentivu nově povede Steffen Saltofte

Novým generálním ředitelem výrobce léků Zentiva bude od úterý 2. května Steffen Saltofte. Nahradí Nicka Haggara, který firmu vedl od ledna roku 2019. Haggar se podle sdělení Zentivy přesune do Poradního výboru společnosti. Českou pobočku nadnárodní firmy vede od roku 2022 Boris Sananes.

Přečíst článek
Vrcholné vedení finančněporadenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk (na snímku)

Fincentrum & Swiss Life Select nově povede Karel Šulc. Dosavadní šéf Petr Jarůněk končí kvůli nemoci

Vrcholné vedení finančně-poradenské společnosti Fincentrum & Swiss Life Select opustí ze zdravotních důvodů Petr Jarůněk. Pozici generálního ředitele a předsedy představenstva převezme v květnu jeho dosavadní zástupce Karel Šulc. Petr Jarůněk zůstává v roli poradce generálního ředitele.

Přečíst článek
Výplata

Brusel chce, aby firmy zveřejňovaly mzdu v inzerátech na práci. K čemu to povede?

Povinnost uvádět v pracovních inzerátech, kolik člověk bude na dané pozici brát, má pomoci k rovnosti odměňování mužů a žen. Může ale vést i k nespokojenosti zaměstnanců, varují personalisté.

Přečíst článek
Obchod v pojišťovně Simplea povede Kamil Holánek

Obchod v pojišťovně Simplea povede Kamil Holánek

Do životní pojišťovny Simplea přichází od dubna na pozici obchodního ředitele Kamil Holánek. Bude mít na starosti řízení distribučních sítí v České republice a na Slovensku.

Přečíst článek
Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Novým šéfem Patria Finance se v květnu stane Richard Podpiera

Richard Podpiera se od 1. května 2023 stane generálním ředitelem Patria Finance, společnosti, která je součástí finanční skupiny ČSOB. V této pozici vystřídá Tomáše Jaroše, který se od 1. května 2023 stane novým výkonným ředitelem útvaru Strategie & Lidské zdroje ve skupině ČSOB. Personální změna nového generálního ředitele Patria Finance podléhá schválení ČNB.

Přečíst článek
Novým generálním ředitelem Mattoni 1873 bude Ondřej Postránský

Novým generálním ředitelem Mattoni 1873 bude Ondřej Postránský

Novým generálním ředitelem (CEO) Mattoni 1873 bude od 1. dubna Ondřej Postránský. Majitel a dosavadní generální ředitel Alessandro Pasquale se posouvá do pozice výkonného prezidenta skupiny. Chce se do budoucna věnovat více práci v Evropské asociaci výrobců minerálních vod, jejímž je prezidentem, uvedla společnost.

Přečíst článek
Šéf akvizic Passerinvestu Eduard Forejt nově povede také obchod

Šéf akvizic společnosti Passerinvest Forejt bude nově zodpovědný i za rozvoj obchodu

Investiční a developerská skupina Passerinvest jmenovala Eduarda Forejta novým ředitelem rozvoje obchodu. Rozšířila tak jeho dosavadní pozici o aktivity spojené s rozvojem obchodního týmu, plánováním a kontrolou obchodních aktivit i péči o klienty a partnery. Vzhledem k tomu, že se jedná o rozšíření pracovní pozice, zůstává i nadále ve Forejtově kompetenci rozvoj podnikatelských aktivit a akvizic firmy.

Přečíst článek
David Filippov nově povede obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB

Obchod ve fintechu Skip Pay ze skupiny ČSOB povede David Filippov. Přichází z Klarny

Čtyřiatřicetiletý Filippov přebírá kompletní zodpovědnost za obchodní výsledky fintechu Skip Pay. Jeho úkolem bude posílit partnerství s největšími hráči na poli českého e-commerce.

Přečíst článek
Do čela největší švýcarské banky UBS Group se vrací bývalý ředitel Sergio Ermotti (62), aby řídil rozsáhlé převzetí banky Credit Suisse. Ermotti byl šéfem UBS již v letech 2011 až 2020.

Návrat spasitele? Do čela UBS kvůli převzetí Credit Suisse míří bývalý šéf Ermotti

Do čela největší švýcarské banky UBS Group se vrací bývalý ředitel Sergio Ermotti (62), aby řídil rozsáhlé převzetí banky Credit Suisse. UBS dnes oznámila, že Ermotti od 5. dubna nahradí současného generálního ředitele Ralpha Hamerse (57).

Přečíst článek
Reklama

News box

Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku po předchozím poklesu v dubnu stoupla ↗ a dosáhla nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky, informoval slovenský statistický úřad.
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme