Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kariéra. Manažeři a manažerky v pohybu

Dosavadní předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský skončil ve funkci, na svém zasedání 28. srpna 2023 ho odvolala dozorčí rada společnosti.

Ředitel Pražské plynárenské Pacovský skončil. Nepomohlo ani to, že firmě výrazně stoupl zisk

Po dvou a půl letech skočil ve funkci šéf Pražské plynárenské Martin Pacovský, kvůli rozdílným názorům na směřování firmy jej odvolala dozorčí rada. Nový ředitel vzejde z výběrového řízení.

Přečíst článek
Bavit se s přáteli

Fejeton Cristiny Muntean: Rovnováha mezi pracovním a osobním životem je pro mrtvoly. Nebo jak to vlastně je?

Přečíst článek
Digitální nomád, dovolená

Fejeton Cristiny Muntean: Jak si postavit život, ze kterého si nemusíte brát dovolenou

Prosit o dovolenou, žmoulat u toho čepici v ruce a pak se vrátit do haldy práce a stresu? Naštěstí současný svět se svými technologickými vymoženostmi mnoha lidem nabízí možnost pracovat skoro odkudkoli. Cristina Muntean v novém seriálu na newstream.cz bude každý týden psát návod na to, jak si zařídit život, ze kterého si nemusíte brát dovolenou.

Přečíst článek
Prezidentem Asociace nájemního bydlení byl opět zvolen Vítězslav Vala

Prezidentem Asociace nájemního bydlení zůstává na další dva roky Vítězslav Vala

Do čela Asociace nájemního bydlení byl opět zvolen stávající prezident Vítězslav Vala ze společnosti Luka Development. Prezidentem asociace bude další dva roky.

Přečíst článek

Zuzana Havránková posílí ekonomickou sekci panevropské vědecké společnosti Academia Europaea

Panevropská vědecká společnost Academia Europaea, která sdružuje přední akademiky z různých oblastí i evropských zemí, mezi něž se řadí i více než 80 laureátů Nobelovy ceny, získala českou posilu. Členkou její Economics, Business, and Management Sciences sekce se nově stala ekonomka Zuzana Havránková, která působí na Anglo-americké vysoké škole v Praze. Stává se tak součástí instituce, která se váhou svého odborného názoru spolupodílí i na evropském zákonodárném procesu.

Přečíst článek
Jan Juchelka střídá na postu prezidenta ČBA Tomáše Salomona

Salomona na postu prezidenta ČBA střídá Juchelka z Komerční banky

Prezidentem České bankovní asociace bude ředitel Komerční banky Jan Juchelka. Na postu střídá Tomáše Salomona, generálního ředitele České spořitelny.

Přečíst článek
Jan Souček, nový generální ředitel ČT

Překvapení na Kavčích horách. Českou televizi povede Jan Souček. Porazil kontroverzního Dvořáka

Novým generálním ředitelem České televize byl ve třetím kole zvolen ředitel brněnského studia ČT Jan Souček. S 11 získanými hlasy porazil dosavadního šéfa ČT Petra Dvořáka. Výsledky vyhlásil předseda volební komise Ladislav Mrklas. Souček se funkce ujme 1. října, kdy Dvořákovi vyprší druhé funkční období. Mandát je šestiletý.

Přečíst článek
Poprvé za více než 20letou historii továrny Lega v Kladně je v jejím vedení Češka. Michaela T. Horáková nastoupila do pozice generální ředitelky továrny na začátku května.

Kladenské továrně Lego poprvé šéfuje Češka

Poprvé za více než 20letou historii továrny Lega v Kladně je v jejím vedení Češka. Michaela T. Horáková nastoupila do pozice generální ředitelky továrny na začátku května. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Šéf Auto Palace po dvou letech ve funkci skončil

Šéf Auto Palace pozvedl značku a skončil. Podnik řídil dva roky

Z pozice generálního ředitele dealerské automobilové skupiny Auto Palace Group v ČR a na Slovensku po dvou letech odešel František Švec. Důvodem je dokončení transformačního projektu společnosti. Během přechodného období převzala operativní řízení personální ředitelka skupiny Petra Nováčková.

Přečíst článek
solární panely

Padlý energoholding Malina nově vede krizový manažer, který řešil i pád OKD

Energetický Holding Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, nově řídí někdejší šéf představenstva státního podniku Prisko Marián Klásek. Ten měl v minulosti na starosti například převzetí těžebního podniku OKD. Vyplývá to z dnes publikovaného zápisu v obchodním rejstříku, na který upozornil server Seznam Zprávy. Dosud společnost řídil Jan Urban, který rezignoval, uvedla firma v následné tiskové zprávě.

Přečíst článek
Novým prezidentem Hospodářské komory ČR je Zdeněk Zajíček (na snímku). Střídá Vladimíra Dlouhého

Novým prezidentem Hospodářské komory je Zdeněk Zajíček

Dosavadní prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý po devíti letech ve funkci končí. Podnikatelé ve středu na celostátním sněmu v Praze do funkce na další tři roky zvolili dosavadního viceprezidenta komory a místopředsedu ODS Zdeňka Zajíčka. Zajíček získal 190 hlasů, jeho protikandidát Martin Pecina 64 hlasů. Zajíček vystoupí na tiskové konferenci, kterou odvysíláme v 16:00.

Přečíst článek

Kreativní marketing vstupuje do nové éry. Slovo si bere umělá inteligence. V Publicis Groupe budou připraveni

Platforma skupiny Publicis Groupe, která se zaměřuje na digitální transformaci, rozšiřuje své kompetence v oblasti umělé inteligence. Do interních týmů, které pomáhají posílit automatizaci marketingových procesů pomocí integrovaných AI řešení, jmenovala klíčové strategické osoby.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme