Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kariéra. Manažeři a manažerky v pohybu

Sam Altman se vrací do čela OpenAI, obmění se správní rada, která hlasovala za jeho odvolání

Altman se vrací do čela OpenAI. Obmění se správní rada

Sam Altman se vrátí na pozici šéfa společnosti OpenAI, z níž byl minulý pátek na popud správní rady odvolán. Osazenstvo správní rady se promění, oznámila firma.

Přečíst článek

Harvard Business Review: Práce není sekta ani rodina. Proč je těžké dát výpověď, i když zaměstnání nestojí za nic?

Přečíst článek

Marco Iannaccone odchází z české UniCredit do Německa. V pozici místopředsedy představenstva ho střídá Slavomír Beňa

Přečíst článek
Harvard Business Review: Jak udržet tým v klidu, když je nejistota, šetří se a vyhazuje

Harvard Business Review: Jak udržet tým v klidu, když je nejistota, šetří se a vyhazuje

Přečíst článek
zleva: Ondřej Homola, Marek Moravec, Klára Kocarová a Jaroslav Trojan, partneři fondu N1

Nation 1 mění jméno a chystá nový fond. Do vedení jmenoval dva nové partnery

Český venture kapitálový fond Nation 1 se přejmenoval na N1 a připravuje se na spuštění navazujícího fondu. Při té příležitosti přizval do svého vedení dva nové partnery - Ondřeje Homolu a Kláru Kocarovou.

Přečíst článek
José Perdomo Lorenzo

Šéf českého T-Mobilu Lorenzo po pěti letech končí. S kauzou zmizelých iPhonů za miliardy to podle firmy nesouvisí

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo končí. Od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom. Děje se tak v době, kdy česká pobočka T-Mobile přišla o miliardy kvůli dodávkám elektroniky Apple pro zkrachovalý e-shop Mamut. Lorenzův odchod s kauzou zmizelých iPhonů a AirPodů za miliardy podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé nijak nesouvisí.

Přečíst článek
kampaň Jsme lékárníci

Jsme lékárníci. Dr. Max hledá lidi v kampani

S mottem „Jsme lékárníci“ spustily lékárny Dr. Max kampaň, která má přiblížit veřejnosti roli lékárníka ve zdravotním systému a povzbudit mladé lidi k zájmu o studium farmacie i podpořit nábor pro největší lékárenskou síť v ČR. V kampani představuje lékárnické osobnosti – zaměstnance Dr. Max, a to v práci i soukromí.

Přečíst článek
Senta Čermáková je novou výkonnou ředitelkou Czechitas

Czechitas hlásí úspěšnou akvizici. Do týmu přichází top manažerka Senta Čermáková

Novou výkonnou ředitelkou české neziskové organizace Czechitas, která vzdělává ženy v oblasti IT, se stala Senta Čermáková. Informaci Forbesu potvrdila Čermáková na své pracovní síti LinkedIn. Jedna z nejvlivnějších českých manažerek po mnoha letech v nadnárodních korporacích přechází do nezisku.

Přečíst článek
Úřad práce povede Daniel Krištof, dřívější šéf marketingu ČEZ Prodej

Úřad práce povede Daniel Krištof, dřívější šéf marketingu ČEZ Prodej

Novým generálním ředitelem úřadu práce se v pátek stane Daniel Krištof, který měl do poloviny letošního roku na starosti marketing ve společnosti ČEZ Prodej. Jmenuje ho ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL). Hospodářským novinám to potvrdil šéf ministerské sekce informačních technologií Karel Trpkoš, který úřad práce dočasně řídí.

Přečíst článek
Dosavadní předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský skončil ve funkci, na svém zasedání 28. srpna 2023 ho odvolala dozorčí rada společnosti.

Ředitel Pražské plynárenské Pacovský skončil. Nepomohlo ani to, že firmě výrazně stoupl zisk

Po dvou a půl letech skočil ve funkci šéf Pražské plynárenské Martin Pacovský, kvůli rozdílným názorům na směřování firmy jej odvolala dozorčí rada. Nový ředitel vzejde z výběrového řízení.

Přečíst článek
Bavit se s přáteli

Fejeton Cristiny Muntean: Rovnováha mezi pracovním a osobním životem je pro mrtvoly. Nebo jak to vlastně je?

Jak vypadá denní program člověka, kterému se povedlo propojit práci se životem - a to vše ještě s bydlením u moře? Z vlastní zkušenosti píše pro newstream.cz autorka a koučka Cristina Muntean ve svém pravidelném sloupku.

Přečíst článek
Šéf Tatra Trucks Andrýsek stoupá v žebříčku manažerů Strnadova holdingu CSG

Šéf Tatra Trucks Andrýsek stoupá v žebříčku manažerů Strnadova holdingu CSG

Lukáš Andrýsek, generální ředitel společnosti Tatra Trucks, převzal odpovědnost i za vedení nově vzniklé divize CSG Mobility, která v rámci průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group sdružuje společnosti podnikající v automobilovém a železničním průmyslu.

Přečíst článek
Ekonomka Helena Horská (vlevo) je jedinou z žen v žebříčku

GALERIE: Hvězdy LinkedInu: Českým ekonomům vévodí slavná trojice

Tři nejvlivnější ekonomové na českém LinkedInu mají velký odstup proti ostatním. V desítce ekonomů s největším zobrazení je jen jedna žena, Helena Horská z Raiffeisenbank, vyplývá z žebříčku společnosti Future Sales, který má newstream.cz exkluzivně k dispozici.

Přečíst článek
Novým obchodním ředitelem společnosti IceWarp je Jan Urbík. Přichází z Microsoftu

IceWarp má nového šéfa obchodu. Přichází z Microsoftu

Jan Urbík má ze své nové pozice obchodního ředitele IceWarpu podpořit další růst na trzích, jako je jihovýchodní Asie či Latinská Amerika.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme