Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je investiční skupina RSJ

Proměna kladenské Poldovky začíná. Logport postaví první halu, v závěsu je RSJ
Logport Development
Denisa Holajová
dna

Česká společnost Logport Development zahájila proměnu bývalých hutí Poldi Kladno. Na jednom z největších brownfieldů v Česku chystá projekt Logport Kladno Poldi. V první fázi zrevitalizuje jeho část o rozloze 1,5 hektaru a postaví na ní halu.

Reklama

Logport nyní vybuduje šest tisíc metrů čtverečních moderních a udržitelných prostor, z čehož tisícovku budou tvořit kanceláře, které vzniknou kompletní rekonstrukcí už existující budovy. Zbývající plocha bude využita pro lehkou výrobu, distribuci a skladování. Dokončení výstavby plánuje developer na první čtvrtletí příštího roku.

Developerský projekt v benešovských kasárnách.

Ceny bytů v metropoli vyhání Pražany do menších měst

Pražský realitní trh se téměř nehýbe. V okolí metropole je naopak poměrně živo. Podle aktuálních dat MM Reality a Bezrealitky jsou tam prodeje nyní na trojnásobku oproti dlouhodobému průměru.

Přečíst článek

„Revitalizace bývalého areálu Poldi Kladno je klíčovým cílem pro budoucnost celého průmyslového developmentu v České republice. Brownfieldy tohoto typu jsou přesně ta místa, kam průmyslový development patří,“ uvedl David Vais, ředitel Logport Development.

„I v tomto projektu plánujeme použít prvky našeho Logport Ekosystému, a to zejména alternativní zdroje energie. Nebudou tak chybět solární panely, využití dešťové vody a nově také zužitkování přebytečného tepla ze sousední teplárny,“ dodal Vais.

Na řadě je RSJ s halami od Panattoni

Logport je členem skupiny EBM, která působí na trhu od roku 1998 a vlastní kapacitou pokrývá všechny základní činnosti v oblasti přípravy a realizace výstavby. Zatímco společnost EBM partner staví rezidenční projekty, Logport se zaměřuje na komerční nemovitosti. Pionýrským projektem je průmyslový areál Logport Prague West v Jinočanech.

Pozemky po někdejším ocelářském gigantu už koupilo několik developerů, další  parcely v průmyslové zóně Poldi Kladno jsou ještě na prodej. Část území vlastní například investiční skupina RSJ.  Ve spolupráci s developerem Panattoni zde letos začne budovat průmyslový areál Panattoni Business Park Kladno. Ten se bude skládat ze dvou hal o celkové rozloze 88 500 metrů čtverečních. 

O novinkách na trhu nemovitostí čtěte v Realitním Clubu

Logistický areál v Kojetíně na Moravě, kde nyní působí již druhý sklad Amazonu.

Amazon v Kojetíně otevře logistické centrum za pět miliard. Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty

Pětimiliardové obří logistické centrum pro Amazon v moravském Kojetíně je hotovo.  Zaměstná dvě tisícovky lidí i roboty.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Kladenská Poldovka se probírá k životu.

REPORTÁŽ: Kladenská Poldovka vstává z popela. Sloužit bude průmyslu, možná i kultuře

Přečíst článek
Ceny nemovitostí v Česku se stabilizují

Ceny nemovitostí v Česku se začínají stabilizovat. To si v Německu říci nemohou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme