Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fragment v Karlíně opět budí pozornost. Po obřích sochách zaujalo obří nájemné

Dům Fragment v Karlíně objímá obří socha.
Se svolením Trigema
Petra Jansová

Ještě před svým dokončením vyvolal projekt nájemního domu Marcela Sourala a jeho skupiny Trigema velké pozdvižení. A to hlavně díky obří soše ženy, která dům objímá.

Reklama

Dům v Sokolovské ulici v Karlíně na sebe poutá pozornost hned ze dvou důvodů. Za prvé jsou to obří sochy, za druhé i členitá, fragmentovaná fasáda. Fragment, tak se domu říká, byl od začátku koncipován jako nájemní bydlení.

Z celkem 40 bytových jednotek je podle webu projektu volných jen několik, a to spíš větších bytů. A na kolik nájem v plně zařízených bytech vyjde? Například v bytu o dispozici 4kk na 62 tisíc.

Dům Fragment postavili jako nájemní bydlení. Podívejte se, jak vypadají byty do následující galerie.

Kromě kompletního zařízení, budou navíc nájemci mít možnost využít nejen služeb recepce a správy objektu, ale i obstarání dalších potřeb, jako je běžná údržba bytu, větší opravy, úklid nebo třeba doručování zásilek.

Parter nabízí mix obchodů a služeb jako je kavárna The Miners s pekárnou, fitness club Next.Move, restaurace Bowlers, květiny, drogistický řetězec DM a mnoho dalšího.

„Fragment má ambici přepsat kapitolu nájemního bydlení v Česku. Svým propojením umění a designu jak v exteriérech, tak v interiérech, přidanými službami a vysokým standardem široce přesahuje hranici „obyčejného“ rezidenčního bydlení a je vlajkovou lodí našeho konceptu Developer Of Different,“ dodává Marcel Soural, majitel Trigemy. 

Celková investice do projektu, který na pražské poměry trval krátce, a to 6,5 let, činila 1,5 miliardy korun.

PODCAST: Jsem kapitalista a umělec ve službách korporátu, říká sochař David Černý

Čtyřiadvacet metrů vysoká socha Lilith od Davida Černého, která je součástí karlínského domu Fragment, vzbudila v Praze bouřlivé debaty. Co na kritiku umělec říká? A baví ho spolupráce s developery? Nejenom o tom David Černý hovořil dalším díle podcastu Realitního Clubu.

Přečíst článek

QARTA Architektura

Architekti: Lidé nemají respekt k hodnotám, i to prodlužuje výstavbu

Praha by se měla rozvíjet koncepčně, ideálně u klíčových dopravních uzlů nebo na brownfieldech. Není nutné „najíždět” jen do centra. Nejenom o tom, co Praze chybí a kde by se měla inspirovat jsme si povídali v rozhovoru s architekty Jiřím Řezákem (na fotce vlevo) a Davidem Wittasskem z ateliéru Qarta.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme